Mødedato: 08.03.2006, kl. 14:00

Bygningsfornyelsesbeslutning for Augustagade-karreen

Bygningsfornyelsesbeslutning for Augustagade-karreen

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 8. marts 2006

 

 

Sager til beslutning

 

18.      Bygningsfornyelsesbeslutning for Augustagade-karreen

 

TMU 135/2006  J.nr. 623:120.0001/06

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at det af Håndværkets Byfornyelsesselskab udarbejdede oplæg til bygningsfornyelsesbeslutning for Augustagade-karreen vedtages i henhold til lov om byfornyelse og udvikling af byer

at  Teknik- og Miljøudvalget bemyndiges til at imødekomme støtteansøgninger fra de 18 ejendomme i karreen

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 8. marts 2006

Anbefalet

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen har den 9. juni 2004 udpeget Augustagade-karreen som et kommende byfornyelsesområde på baggrund af kommunens byfornyelsesstrategi.

 

Karreen er afgrænset af Augustagade, Kirkegårdsvej, Tycho Brahes Allé og Amagerbrogade, og rummer 346 boliger med størrelser varierende fra 24 til 150 m2. 2/3 af bolgerne er på 54 m2  eller derunder og 170 mangler bad.

 

Et af Grønne Gårde udarbejdet projekt for et fælles gårdanlæg er under gennemførelse, og bygningsfornyelsesbeslutningen indeholder derfor et katalog over de ombygningsarbejder, som det vil være hensigtsmæssigt at udføre på de enkelte ejendomme, og en angivelse af hvad der kan opnås støtte til. Det er op til den enkelte ejer at tage initiativ til at søge støtte.

 

Planlægningsprocessen har tilvejebragt et grundlag for den enkelte ejer til at søge støtte, og en forbedret mulighed for forvaltningen til at vurdere indkomne ansøgninger om støtte. Udgifterne til udarbejdelsen af forslaget til bygningsfornyelsesbeslutning har udgjort 2,9 mio. kr., svarende til 160.0 00 kr. ekskl. moms pr. ejendom, der kan søge støtte.

 

Forvaltningen foreslår, at det i forbindelse med de konkrete støtteansøgninger vurderes, om fordelene ved det forbedrede administrationsgrundlag står mål med udgifterne ved at tilvejebringe det. Forvaltningen foreslår endvidere, at de allerede igangsatte planlægningsforløb for Runddel- og Keplersgade-karreen videreføres som planlagt, men at der ikke derudover sættes yderligere planlægningsforløb i gang, før der er foretaget en nærmere vurdering af, hvordan den fremtidige byfornyelsesplanlægning skal være. Indstilling om det forventes at indgå i den næste indstilling om anvendelsen af kommunens midler til byfornyelse, som forventes forelagt Borgerrepræsentationen før sommerferien.

 

Bygningsfornyelsesbeslutningen er omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer. Forvaltningen har vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Resultatet af vurderingen offentliggøres sammen med bygningsfornyelsesbeslutningen.

 

Indstillingen er omfattet af Miljø- og Teknikforvaltningens positivliste til miljøvurdering. Forvaltningen vil i forbindelse med godkendelse af de enkelte projekter påse, at minimumskravene i pjecen "Miljøorienteret byfornyelse og nybyggeri" overholdes.

 

Det samlede investeringsbehov er opgjort til ca. 158 mio. kr. Heraf kan der beregnes støtte i forhold til ca. 105 mio. kr.

 

De samlede rammebelastende udgifter, der samtidig udgør de refusionsberettigede udgifter, er i alt ca. 57,7 mio. kr. ekskl. moms. Kommunens andel udgør ca. 28,8 mio. kr. Dertil kommer ca. 4,1 mio. kr. i planlægningsudgifter, som ikke er refusionsberettigede. Den samlede kommunaløkonomiske belastning er ca. 32,9 mio. kr.

 


 

Til top