Mødedato: 06.06.2007, kl. 15:00

Medlemsforslag om kommunale uindviede begravelsespladser

Medlemsforslag om kommunale uindviede begravelsespladser

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. juni 2007

 

 

Sager til beslutning

 

22.      Medlemsforslag om kommunale uindviede begravelsespladser

 

TMU 331/2007  J.nr. 2007-33785

 

 

 

Medlemsforslag fra Klaus Bondam (B), Anne Vang (A), Lotte Thiim Bertelsen (F) og Morten Kabell (Ø):

 

 

Det pålægges Teknik- og Miljøforvaltningen

 

at undersøge mulighederne for at anlægge kommunale uindviede begravelsespladser, herunder de økonomiske konsekvenser.

 

 

Motivering:

 

Den seneste tid har der i medierne været en del artikler om mulighederne for at blive begravet i ikke-indviet jord og medieomtalen har vist, at der i København er et udtalt ønske om, at kommunen arbejder på at give mulighed for at blive begravet i uindviet jord. Et ønske, som helt klart bør søges opfyldt, hvis København også i denne sammenhæng skal fremstå som en mangfoldig by.

 

De lovgivningsmæssige rammer for at kommunen stiller en uindviet begravelsesplads til rådighed for borgerne er til stede allerede i dag.

 

Af hensyn til de allerede begravede vil det ikke være etisk korrekt at af-indvie allerede indviet jord. Der skal derfor findes en eller flere nye begravelsesplads/er.

 

I forbindelse med debatten har interessen naturligt samlet sig om Ørestad, fordi udbygningen i denne del af kommunen under alle omstændigheder indebærer, at der vil være behov for en udvidelse af begravelseskapaciteten i dette område. Man kan derfor forestille sig, at en del af en ny begravelsesplads her kan forblive uindviet.

 

Kommunen bør imidlertid ikke begrænse mulighederne for etablering af en begravelsesplads ved udelukkende at fokusere på Ørestadsplaceringen. Det bør undersøges, om der ikke i kommunen kan findes andre velegnede - evt. mindre - arealer, som måske inden for er kortere tidsperspektiv kan anvendes til ikke-indviede begravelsespladser.

 

Samtidig er det vigtigt, at de økonomiske konsekvenser skønnes og overvejes allerede ved en første undersøgelse af mulighederne. Denne vinkel skal derfor også indgå i forvaltningens undersøgelse.

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 23. maj 2007

Sagen blev udsat.

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 6. juni 2007

Teknik- og Miljøforvaltningen skriver en indstilling.



 

Til top