Mødedato: 05.04.2006, kl. 15:00

Redegørelse om igangsætning af forslag til lokalplan "Højdevej"

Redegørelse om igangsætning af forslag til lokalplan "Højdevej"

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra onsdag den 5. april 2006

 

 

Sager til drøftelse

 

19.      Redegørelse om igangsætning af forslag til lokalplan "Højdevej"

 

TMU 200/2006  J.nr. 611:220.0001/06

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen fremsender nærværende redegørelse til drøftelse i Teknik- og Miljøudvalget med henblik på udarbejdelse af forslag til lokalplan "Højdevej".

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 5. april 2006

Drøftet

 

 

RESUME

Formålet med at udarbejde lokalplan for "Højdevej" er at regulere omdannelsen af et nedslidt område med respekt for eksisterende bevaringsværdige træk. Området rummer markante bevaringsværdige boligbebyggelser fra første halvdel af 1900-tallet, som i henhold til kommuneplanen skal sikres ved bevarende lokalplaner.

Lokalplanen skal tilgodese Områdefornyelsen i Øresundsvejkvarteret. Beslutningen om at områdeforny Øresundsvej-kvarteret fra 2005 til 2009 har baggrund i kvarterets særlige potentialer og ressourcer. Kvarteret har også mange små boliger med installationsmangler, stor fraflytning af børnefamilier og nedslidte offentlige rum.

To karreer i kvarteret er udpeget til en særlig by- og bygningsfornyelsesindsats: Augustagade-karreen, som netop er besluttet igangsat, og Keplersgade-karreen, hvor der udover fælles gårdanlæg og individuelle forbedringer, vil blive tale om at rive baghusbebyggelse ned. Lokalplan "Højdevej" muliggør disse nedrivninger.

"Kvarterplan 2005"  for Øresundsvej-kvarteret, som Borgerrepræsentationen vedtog den 2. juni 2005, er det formelle grundlag for områdefornyelsen. Planen er blevet til i et samarbejde mellem lokalområdet og kommunale forvaltninger.

Den indeholder en lang række projekter, der skal bidrage til at løse kvarterets problemer og være katalysator for en positiv udvikling, der kan fortsætte, efter at Områdefornyelsesprojektet er afsluttet. Blandt forslagene er åbning af Sundby Kirkegard  mod kvarteret, grønne forbindelser gennem kvarteret til de bløde trafikanter, afhjælpning af parkerings problemerne og forbedring af boligkvaliteten, herunder etablering af flere familieboliger, der kan afhjælpe den skæve boligsammensætning.

En "Trafik- og byrumsplan for Øresundsvejkvarteret" er under udarbejdelse. Den anviser forskellige principper til løsning af kvarterets trafikale udfordringer til inspiration for bl.a. områdets private vejejere.

Lokalplanen fastlægger

  • den bebyggede del af området til boligformål og de grønne områder til fritidsformål
  • bebyggelsen som bebyggelsesplan, herunder udpeget bevaringsværdig bebyggelse
  • retningslinjer for enkelte huludfyldninger, der kan tilføre kvarteret familieboliger,
  • ubebyggede arealer som opholdsarealer, og udpegede bevaringsværdige træer .

Det vurderes, at der ikke i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer skal udarbejdes miljørapport. Ved miljøvurdering efter Teknik- og Miljøforvaltningens positivliste skønnes planens mulige tiltag ikke at have en væsentlig miljømæssig effekt.

Sekretariatet for Områdefornyelsen for Øresundsvejkvarteret er enig i oplægget til lokalplan.

 


 

Til top