Mødedato: 04.02.2013, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Nordhavnsvej, ekspropriationer i forbindelse med tilslutning som flyoverløsning

Se alle bilag

Teknik- og Miljøudvalget skal træffe endelig beslutning om permanente og midlertidige ekspropriationer i forbindelse med tilslutningsanlægget mellem Nordhavnsvej og Helsingørmotorvejen.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

  1. at permanente og midlertidige ekspropriationer som følge af Borgerrepræsentationens beslutning om at etablere tilslutningsanlægget til Nordhavnsvej som ”flyover” iværksættes

Problemstilling

Borgerrepræsentationen besluttede den 13. december 2012 at godkende tilslutningsanlægget til Nordhavnsvej som en ”flyover” med tilhørende rampeanlæg. Løsningen medfører, at der skal foretages ekspropriationer samt inddrages et fredet areal ejet af kommunen. Borgerrepræsentationen bemyndigede med samme beslutning Teknik- og Miljøudvalget til at træffe den endelige beslutning om ekspropriation jf. Vejlovens § 49. Teknik- og Miljøforvaltningen har gennemført åstedsforretning, jf. bilag 1, og hermed fremlægges indstilling om permanente og midlertidige ekspropriationer.

Løsning

Etableringen af tilslutningsanlægget som flyover gør det nødvendigt at foretage en række ekspropriationer, som fremgår af bilag 2. Det er nødvendigt at gennemføre permanente ekspropriationer til tilslutningsanlægget. Herudover skal der eksproprieres for etablering af jordankre for støttemure mellem Lyngbyvej og Helsingørmotorvejen. Desuden skal der midlertidigt eksproprieres nogle arealer til arbejdsplads.

Det bliver ligeledes nødvendigt at inddrage permanent en mindre del af det fredede areal mellem haveforeningen HF Fremtiden og Lyngbyvej samt en del af arealet midlertidigt til rampe for cykelruten (jf. bilag 2). Disse arealer er ejet af Københavns Kommune og er fredede. Der er givet dispensation til inddragelsen af fredningsmyndighederne.

Af bilag 3 fremgår, at der i alt i hele området skal inddrages 5 offentlige og 17 private P-pladser permanent samt 61 offentlige P-pladser og 33 private P-pladser midlertidigt for at give plads til tilslutningsanlæg og til arbejdspladser.

Som beskrevet i indstillingen til Borgerrepræsentationen 13. december 2012, punkt 31, vil nedlæggelserne ske udenfor betalingszonen og randområdet. Den nærmeste tællezone (nr. 43 mellem Rovsingsgade og Jagtvej) har belægningsgrad på 83 %. Der er i området mange p-pladser til brug for beboere, og de berørte p-pladser er sjældent i brug.  Det vurderes, at de fem permanente nedlæggelser af offentlige p-pladser ikke vil have større betydning for parkeringssituationen i området, mens der kan være en vis negativ konsekvens af de 61 midlertidige nedlæggelser. P-pladserne nedlægges ved byggestart ultimo 2013. 17 pladser reetableres allerede primo 2014, mens de øvrige 44 pladser først forventes reetableret medio 2015.


Liste over arealer der eksproprieres:

 

Arealer, der permanent eksproprieres, jf. Bilag 2 (gul): 
- ca. 10 m2 privat fællesvej samt plads til jordankre, der placeres i undergrunden min. 5-8 meter under ejendommen (nr.1). Jordankrene skal sikre støttevæggen mellem Helsingørmotorvejen og Lyngbyvej (matr.nr.1014, Emdrup)

- ca. 740 m2 udenoms- og parkeringsareal, samt plads til jordankre, der placeres i undergrunden min. 5-8 meter under ejendommen (nr.2). Jordankrene skal sikre støttevæggen mellem Helsingørmotorvejen og Lyngbyvej. Udeservering ved Emdrup Bodega nedlægges (matr.nr.1293, Emdrup
- ca. 60 m2 areal (nr.3) (matr.nr.5953, Udenbys Klædebo Kvarter)

Arealer, der midlertidigt eksproprieres, jf. Bilag 2 (grøn)
- ca. 105 m2 privat fællesvej (nr.1) (matr.nr.1014, Emdrup)
- ca. 680 m2 udenoms- og parkeringsareal (nr.2) (matr.nr.1293, Emdrup)

Der har været afholdt åstedsforretning den 14. december 2012. Ekspropriations-protokollen er vedlagt som bilag 1.

 

 

 

Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler på denne baggrund, at der træffes afgørelse om permanente og midlertidige ekspropriationer af de berørte arealer.

 

 

 

 

Økonomi

Udgifterne til ekspropriation er dækket af den samlede bevilling til Nordhavnsvej.og udgiftsføres på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling ordinær anlæg, funktion 2.28.22.3 (Vejanlæg).

Videre proces

Når afgørelsen om ekspropriation er truffet af Teknik- og Miljøudvalget, vil der blive sendt brev ud til ejerne herom. Udkast til brevene er vedlagt som bilag 4 og 5. Herefter er der en klagefrist på 4 uger, hvorefter ekspropriationen vil blive effektueret.

Jens Elmelund                                                      
                                                  / Jens Christian Zøfting-Larsen

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i møde den 4. februar 2013

 

Indstillingen blev godkendt.

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti afgav protokolbemærkning: ”Vi finder, at der bør laves erstatningspladser for de nedlagte 22 parkeringspladser”.

Til top