Mødedato: 28.08.2000, kl. 15:00

Prisaftale vedr. udførelse af mindre boligforbedringer

Prisaftale vedr. udførelse af mindre boligforbedringer

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde mandag den 28. august 2000

 

15. Prisaftale vedr. udførelse af mindre boligforbedringer

SOU 295/2000 J.nr. 43/2000

 

INDSTILLING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltræder det af Kommune Teknik fremsendte tilbud af 28. juli 2000 vedrørende udførelse af boligændringer i henhold til Servicelovens § 102.

 

RESUME

I 1998 blev det foreslået, at der skulle gennemføres et EU-udbud vedrørende udførelse af mindre boligændringer. På baggrund af et utilstrækkeligt datagrundlag samt usikkerhed i forhold til at kunne efterleve retningslinierne i "protokollat vedrørende procedurer for medarbejdernes inddragelse og medvirken i forbindelse med udlicitering" blev det imidlertid besluttet at udskyde en sådan udlicitering til 1. februar 2001. I stedet blev der indgået en fast prisaftale med Kommune Teknik. I forbindelse med at aftalen udløber har Kommune Teknik fremsendt et nyt tilbud, som indebærer, at den nuværende aftale forlænges frem til 31. januar 2004, dog således at der indregnes en rabat på 15 % på alle leverede ydelser. Der skal derfor tages stilling til om dette tilbud skal accepteres, således at opgaven ikke udliciteres.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

I henhold til Servicelovens § 102 er det en kommunal opgave, at yde "hjælp til indretning af boliger til personer med varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsniveau, når indretning er nødvendig for at gøre boligen bedre egnet som opholdssted for pågældende." Det er Hjælpemiddelcentret, som er ansvarlig for, at denne opgave udføres.

På mødet d. 18. januar 1999 drøftede Sundheds- og Omsorgsudvalget forslag til en aftale mellem Hjælpemiddelcentret og Kommune Teknik om udførelsen af denne type opgaver. Udvalget tiltrådte Sundhedsforvaltningens indstilling om indgåelse af en 2-årig aftale med Kommune Teknik om udførelse af mindre boligændringer. Aftalen betyder, at boligændringer udføres i forhold til en detaljeret specifikation af ydelser og faste priser på disse. Samtidig blev der etableret et registreringssystem, hvor alle leverede ydelser er registreret.

Udvalgets tiltrædelse indebar samtidig,

  • at man udskød beslutning om at gennemføre et EU-udbud,

  • at Sundhedsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen samt de 4 forsøgsbydele skulle reducere de samlede udgifter til mindre boligændringer med 0,7 mio. kr.,

  • at der blev indført en garanti for, at boligændringerne udføres maksimalt 3-5 arbejdsdage efter modtagelse af rekvisitionen.

Når udvalget besluttede at udskyde gennemførelsen af et EU-udbud, var det bl.a. med henblik på at sikre større afklaring i forhold til Virksomhedsoverdragelsesloven.

I forbindelse med at aftalen udløber har der været drøftelser med mellem Sundhedsforvaltningen, Hjælpemiddelcentret og Kommune Teknik. Sidstnævnte har tilbudt at forlænge den eksisterende aftale med yderligere 3 år, således at der gives et prisnedslag på 15 % på samtlige ydelser. De øvrige vilkår i den eksisterende aftale vil blive videreført uændret herunder prisreguleringen, som følger udviklingen i byggeindekset. Prisnedsættelsen er begrundet med betydelige rationaliseringer i Kommune Teknik.

Herudover præciseres i tilbuddet, at Hjælpemiddelcentret på intet tidspunkt vil komme til at betale mere for en ydelse end Kommune Teknik ved given lejlighed eller ved licitation vil tilbyde andre.

Hjælpemiddelcentret anbefaler, at aftalen med Kommune Teknik forlænges og anfører at man hidtil har været tilfreds med kvaliteten af det udførte arbejde.

Såfremt tilbuddet fra Kommune Teknik ikke accepteres og ydelsen udbydes i licitation vil Virksomhedsoverdragelsesloven finde anvendelse.

I henhold til protokollat af 23. februar 1997 om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling og udlicitering vil medarbejderne skulle inddrages. Det indebærer, at ledelsen i Kommune Teknik gennem samarbejdsudvalget informerer medarbejderne om udbuddet og de mulige konsekvenser. Det fremgår af tilbuddet, at medarbejderne er informeret om disse overvejelser, hvorfor dette krav må betragtes som opfyldt.

I de generelle retningslinier vedrørende Københavns Kommunes udbudspolitik er der ingen præciseringer af, hvornår en udlicitering bør tilstræbes. Det nævnes alene, at "ledelsen har pligt til at sikre, at opgaveløsningen, herunder de opgaver der aktuelt udføres af eksterne leverandører foregår på den mest effektive måde såvel på kort som på langt sigt. Overvejelser om udbud skal integreres i udvalgenes almindelige styring og planlægning af aktiviteter. I styringen inddrages kvalitet og miljømømæssige forhold."

 

 

ØKONOMI

Den samlede udgift til boligændringer udgjorde i 1999 15.179.000 kr. og det anførte prisnedslag på 15 % vil således svare til en besparelse på ca. 2,3 mio. kr. i alt for Sundhedsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og de 4 forsøgsbydele. Dette skal sammenholdes med, at man i forbindelse med overvejelserne om licitation forventede en besparelse på ca. 1 mio. kr. Hjælpemiddelcentret vurderer, at der er tale om en konkurrencedygtig pris.

HØRING

Ingen

BILAG

Tilbud fra Kommune Teknik af 28. juli 2000.

Skrivelse af 28. juli 2000 fra Hjælpemiddelcentret.

 

Ib Haurum

/ Lau Svendsen-Tune

 

Til top