Mødedato: 28.04.2005, kl. 15:00

Ingen titel

Ingen titel

Sundheds- og Omsorgsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 28. april 2005

 

 

Sager til beslutning

 

6.      Handicappolitik -  høring

 

SOU 108/2005  J.nr. 19/2004

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

 

at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender, at denne indstilling fremsendes til Økonomiforvaltningen som Sundheds- og Omsorgsudvalgets høringssvar vedrørende handleplaner og indsatsområder i relation til Handicappolitikken.

 

 

 

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 28. april 2005

Sundheds- og Omsorgsudvalget godkendte indstillingen.

 

 

RESUME

I forbindelse med vedtagelsen af Københavns Kommunes handicappolitiske strategi den 9. september 2004 anmodede Borgerrepræsentationen samtlige udvalg om at formulere konkrete handleplaner og indsatsområder (Bilag 1). 

Sundhedsforvaltningen sendte den 7. april 2005 en status for eksisterende tiltag og fremtidige indsatsområder i relation til den Handicappolitiske strategi til Økonomiforvaltningen. Det fremgik, at Sundheds- og Omsorgsudvalget ville få forelagt skrivelsen i forbindelse med den indeværende høring af fagudvalgenes handleplaner og indsatsområder (Bilag 2).

Økonomiforvaltningen har med brev af 12. april 2005 fremsendt fagudvalgenes handleplaner og indsatsområder til høring i udvalgene, herunder Sundheds- og Omsorgsudvalget (Bilag 3). Efter endt høring i fagudvalgene vil handleplaner og indsatsområder blive behandlet i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

I Sundhedsforvaltningens skrivelse til Økonomiforvaltningen den 7. april 2005 beskrives status for eksisterende og fremtidige indsatsområder i relation til handicappolitikken, dels generelt og dels i forhold til relevante målsætninger, herunder:

·        individuel støtte og helhedssyn i kommunens serviceydelser

·        tilgængelige byrum og boliger for alle

·        kommunikation og information

·        beskæftigelse

·        samarbejde og dialog.

 

Sundheds­for­valt­ningens service­ydelser er målrettede ældre borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Serviceydelserne er derfor generelt tilret­te­lagt for bor­gere, der er indeholdt i handicappolitikkens målgruppe. Sundhedsforvaltningen arbejder således allerede med en række af de målsætninger, som er opstillet for handicappolitikken.

Sundhedsforvaltningen vil i forbindelse med forestående revisioner af henholdsvis forvaltningens informationsstrategi og personalepolitik indtænke de handicappolitiske målsætninger og, såfremt det vurderes relevant, udarbejde handicappolitiske handleplaner og indsatsområder.

Sundhedsforvaltningen vil endvidere i forbindelse med udvikling af serviceydelser og andre områder, der har en direkte borgerrettet funktion, gennemføre "handicappolitiske vurderinger".  Hvis det er relevant, vil der blive iværksat initiativer, således det sikres, at Sundhedsforvaltningens tilbud lever op til Handicappolitikens målsætninger.

Såfremt der, som foreslået fra Kultur- og Fritidsudvalg et ansættes en handicapkonsulent, vil Sundhedsforvaltningens videre arbejde med handicappolitikken ske i samarbejde med handicapkonsulenten.

Endvidere vil Sundhedsforvaltningen etablere en dialog med ældreråd og andre relevante parter om implementering af de handicappolitiske målsætninger.

Fagudvalgenes handleplaner og indsatsområder

Følgende udvalg og forvaltninger har formuleret handlingsplaner og indsatsområder:

·        Kultur- og Fritidsudvalgets handleplaner og indsatsområder ( Bilag 4)

·        Uddannelses- og Ungdomsudvalgets handleplaner og indsatsområder (Bilag 5)

·        Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner og indsatsområder (Bilag 6)

·        Bygge- og Teknikudvalgets handleplaner og indsatsområder (Bilag 7)

·        Miljø- og Forsyningsforvaltningens handleplaner og indsatsområder (Bilag 8).

 

Sundhedsforvaltningen vurderer, at handicappolitikken med de udarbejdede handleplaner og indsatsområder er blevet konkretiseret og operationel, og at handleplanerne vil kunne medvirke til at understøtte handicapppolitikkens vision.

Sundhedsforvaltningen finder det væsentligt, at der sker en koordinering i forbindelse med implementering af handicappolitikken og ser derfor forslaget fra Kultur og Fritidsudvalget om ansættelse af en handicappolitisk konsulent centralt som en vigtig forudsætning for at sikre Københavns Kommune som en handicapvenlig kommune


 

Til top