Høring vedrørende fordeling af 21 mio. kr. til kompetenceudvikling
Høring vedrørende fordeling af 21 mio. kr. til kompetenceudvikling
Sundheds- og Omsorgsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde torsdag den 27. februar 2003
5. Høring vedrørende fordeling af 21 mio. kr. til kompetenceudvikling
SOU 55/2003 J.nr. J.nr. 8/2003
INDSTILLING
Sundhedsforvaltningen indstiller,
at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender, at indstillingen fremsendes som udvalgets høringssvar.
RESUME
Økonomiudvalget behandlede på sit møde den 4. februar 2003 Økonomiforvaltningens indstilling om fordeling af puljen på 21 mio. kr. til kompetenceudvikling og besluttede at forelægge indstillingen med anbefaling for Borgerrepræsentationen.
Økonomiudvalget besluttede også, at indstillingen sendes til høring i fagudvalgene forinden der træffes beslutning i Borgerrepræsentationen.
Høringsfristen er fastsat til 10. marts 2003
Puljen består af midler fra selvbudgetteringspuljen afsat til kompetenceudvikling. Etablering af puljen skal ses i sammenhæng med målet om, at Københavns Kommune skal være en attraktiv arbejdsplads, som er i stand til at fastholde og rekruttere medarbejdere.
Puljen skal primært bruges til kompetenceudvikling af de kortuddannede, af frontpersonale og på arbejdsområder, som er præget af fastholdelses- og rekrutteringsproblemer.
Økonomiforvaltningen har indhentet forslag fra samtlige forvaltninger til aktiviteter, der ønskes finansieret af puljen.
Sundhedsforvaltningen har søgt om i alt 17,25 mio. kr. fordelt på
- 3,5 mio. kr. til Projekt Demensuddannelse til alle kortuddannede ansatte der har kontakt med demente borgere.
- 2,5 mio. kr. til "Fyrtårnsprojektet" på 8 arbejdspladser i ældreplejen. "Fyrtårnsprojektet" lægger bl.a. vægt på, at der på arbejdspladserne etableres læringsmiljøer, at der arbejdes systematisk og strategisk med kompetenceudvikling, at der sker intern læring samt videndeling via netværksgrupper.
- 11,25 mio. kr. til udbredelse og implementering af den tænkning og de metoder og rutiner der ligger i "Fyrtårnsprojektet" til alle andre enheder i ældreplejen.
Målgruppen for projekterne er således alle kortuddannede frontmedarbejdere i Sundhedsforvaltningen.
Økonomiforvaltningen har i indstillingen til Økonomiudvalget indstillet, at Sundhedsforvaltningen får tildelt 2,5 mio. kr. til demensprojektet og 2,5 mio. kr. til "Fyrtårnsprojektet".
Det betyder at størsteparten af de kortuddannede i ældreplejen ikke får mulighed for at blive systematisk og strategisk kompetenceudviklet med afsæt i de erfaringer der fremkommer ved gennemførelse af "Fyrtårnsprojektet" på de 8 arbejdspladser.
Inden for hele ældreplejen er der store rekrutterings- og fastholdelsesproblemer som bl.a. "Fyrtårnsprojektet" skulle være med til at afbøde.
Sundhedsforvaltningen har ca. 7.000 kortuddannede medarbejdere, hvor størsteparten også er frontpersonale.
De kortuddannede medarbejdere i Sundhedsforvaltningen udgør en væsentlig andel af de kortuddannede i hele Københavns Kommune.
Med afsæt i puljens anvendelsesmuligheder som er " kompetenceudvikling af de kortuddannede og frontpersonalet samt på områder med fastholdelses- og rekrutteringsproblemer" mener Sundhedsforvaltningen ikke, at der ved fordelingen af midler er taget højde for de meget store fastholdelses- og rekrutteringsproblemer som Sundhedsforvaltningen står over for.
SAGSBESKRIVELSE
Der henvises til resuméet.
Ingen bemærkninger.
ØKONOMI
-
HØRING
Ingen bemærkninger.
BILAG
Høringsbrev af 7. februar 2003 med bilag.
Bo Andersen
/Lotte Reinbeck