Mødedato: 26.06.2003, kl. 15:30

Kvalitetsstandarder for plejehjem

Kvalitetsstandarder for plejehjem

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 26. juni 2003

 

7. Kvalitetsstandarder for plejehjem

SOU 178/2003 J.nr. 27/2002

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget drøfter det reviderede oplæg af kvalitetsstandarder for ældreområdet i Københavns Kommune "Københavns Kommune – Håndbog – Plejehjem og beskyttede boliger" og sender dette i høring,

at Sundhedsforvaltningen udarbejder konkrete planer for gennemførelsen af visitationer på plejehjemsområdet

at kvalitetsstandarder for plejehjemsområdet blive vejledende og understøttende for de enkelte plejehjems arbejde allerede fra 1. januar 2004.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 26. juni 2003

Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte indstillingen

Carl Christian Ebbesen (O) ønskede ført til protokol: "Dansk Folkeparti tager forbehold for, at der er lagt maximumydelser ind som standard. Der bør lægges minimimydelser ind på alle områder"

 

RESUME

Nærværende kvalitetsstandarder er et oplæg til ensartet serviceniveau for plejehjemsområdet, der på en gang honorerer lovgivningens krav til opstilling af kvalitetsstandarder og samtidig danner grundlag for fastsættelse af et politisk godkendt serviceniveau.

Serviceniveauet udgør den overordnede ramme for visitationsgrundlaget. Indenfor den ramme skal visitationen ske individuelt på baggrund af en helhedsvurdering af den enkelte borgers behov. Målet er, at der træffes ensartede afgørelser om hjælp til plejehjemsbeboere med samme behov i hele kommunen.

Kvalitetsstandarderne udgør det grundlæggende styringsredskab på plejehjemsområdet og er en væsentlig forudsætning for at skabe den gennemsigtighed i styringsgrundlaget, der efterlyses på alle niveauer i organisationen og fra politisk side.

Styringsredskabet bidrager til at sikre plejehjemsbeboernes retssikkerhed ved, at visitationen bliver mere præcis i forhold til borgerens behov.

 

 

Til top