Mødedato: 25.08.2005, kl. 14:00

Ingen titel

Ingen titel

Sundheds- og Omsorgsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 25. august 2005

 

 

Sager til beslutning

 

2.      Temadrøftelse om Folkesundhedsarbejdet

 

SOU 247/2005  J.nr. 79/98

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller til Sundheds- og omsorgsudvalget,

 

at det fremtidige arbejde på folkesundhedsområdet drøftes.

at sundhedsforvaltningen udarbejder et oplæg til Sundheds- og Omsorgsudvalget for en fremtidig plan for folkesundhedsarbejdet som led i en samlet sundhedspolitik for Københavns Kommune.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 25. august 2005

Indstillingen blev godkendt.

 

 

RESUME

 

Folkesundhedsplanen samt tilknyttede handleplaner udløber med udgangen af 2005. I den forbindelse har Sundhedsforvaltningen igangsat en række analyser med henblik på at vurdere de tidligere erfaringer samt det aktuelle behov for en fremtidig planlægning på folkesundhedsområdet.

 

Analyserne omfatter:

 

Udviklingen i sundhedstilstanden i København over de sidste 15 – 20 år med særlig fokus på sygdomsbyrden. Analysen er foretaget af Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

 

Ulighed i sundhedstilstanden - en præsentation af københavners sundhedstilstand med tyrkisk baggrund og sammenlignelige grupper med dansk baggrund. Analysen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 1500 tilfældigt udvalgte tyrkere samt 5000 tilfældigt udvalgte københavnere.

 

 

Ekstern evaluering af Folkesundhedsplanen, der er foretaget af COWI.

 

Det er Sundhedsforvaltningens vurdering, at der er behov for en ny plan for det fremtidige folkesundhedsarbejde, hvilket også anbefales i den eksterne evaluering af den tidligere plan. En kommende plan bør ses i sammenhæng med de nye opgaver som tilføres Kommunen som konsekvens af kommunalreformen. Det øget ansvar for både borgerrettet og patientrettet forebyggelse og rehabilitering skaber et behov, men også en mulighed for at øge sammenhængen i kommunens indsats. Endvidere vil der være et behov for at formulere et samlet grundlag for sundhedsområdet, der kan indgå i det kommende samarbejde med Regionen, der bliver ansvarlig for sygehusvæsnet og praksisområdet.

En samlet sundhedspolitik vil således kunne tjene til:

at skabe politisk retning i forhold til gamle og nye sundhedsopgaver,

at danne grundlag for sammenhængende patientforløb på baggrund af et samlet strategisk overblik over borgerrettede og patientrettede indsatser.

at være et fundament for det fremtidige samarbejde med Region Hovedstaden.

 

På den baggrund indstilles,

at det fremtidige arbejde på folkesundhedsområdet drøftes

 

at sundhedsforvaltningen udarbejder et oplæg til Sundheds- og Omsorgsudvalget for en fremtidig plan for folkesundhedsarbejdet som led i en samlet sundhedspolitik for Københavns Kommune.

 

 

 


 

Til top