Mødedato: 23.01.2025, kl. 14:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 102

Handleplaner for rehabiliteringscentre som opfølgning på BRUS 2023

SOU forelægges en orientering om, hvordan rehabiliteretingscentre med den laveste tilfredshedsscore arbejder med at øge tilfredsheden hos borgerne. Orienteringen forelægges som opfølgning på mødet i SOU den 30. maj 2024 og punktet vedr. opfølgning på BRUS 2023 i form af handleplaner.

Indstilling

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller over for Sundheds- og Omsorgsudvalget, 

  1. at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager orientering om rehabiliteretingscentres handleplaner som opfølgning på BRUS 2023 og arbejdet med at forbedre borgernes tilfredshed til efterretning.

Problemstilling

På SOU-mødet den 30. maj besluttede udvalget, at enheder med en samlet lav tilfredshedsscore skulle udarbejde handleplaner. Udvalget besluttede, at de to rehabiliteringscentre Vigerslevvej og Kirsebærhaven skulle udarbejde handleplaner på baggrund af tilfredshedsscore på hhv. 3,6 og 3,7.  

Løsning

Det overordnede fokus for handleplanerne for de to rehabiliteringscentre er at øge borgertilfredsheden med den støtte, borger modtager. De to rehabiliteringscentre styrker som led i deres arbejde med handleplanen deres kvalitetsarbejde og faglige indsatser med fokus på borgerens tilfredshed. Handleplanerne indeholder mål for forbedring af tilfredsheden og beskriver, hvordan der konkret skal arbejdes med at nå målene på rehabiliteringscentrene. Nedenfor er rehabiliteringscentrenes arbejde med handleplaner for at forbedre tilfredsheden præsenteret.

Medarbejdere

Rehabiliteringscentrene har igangsat et arbejde med fokus på sygefravær og vikarforbrug, som følges tæt på lederniveau. Hver afdelingsleder har fået styringsredskaber, som gør det muligt at følge og styre eget budget og vikarforbrug. Det øgede fokus på nedbringelse af sygefravær og mindsket brug af vikarer forventes at medføre et øget fremmøde af fastansatte medarbejdere, hvilket vil styrke kontinuiteten i indsatsen til borgerne. Med det forventede øgede fremmøde af fastansatte medarbejdere forventes ligeledes et styrket samarbejde om indsatsen for den enkelte borger, så medarbejderne i højere grad har viden om samt overblik over, hvilke behov den enkelte borger har.

Afslutningen på forløbet og Inddragelse af pårørende i borgers forløb

Rehabiliteringscentrene har nedsat en lokal arbejdsgruppe bestående af medarbejdere og ledere, der skal arbejde med, at indholdet og strukturen af den afsluttende samtale bliver mere systematisk. Arbejdsgruppen er i dialog med en tværgående arbejdsgruppe bestående af rehabiliteringscentre, visitationen og centralforvaltningen, hvis formål er at styrke samarbejdet mellem rehabiliteringscentre og visitationen. Samtidig arbejdes med kommunikationsmateriale til udlevering til borgere ved afslutning af forløbet. Arbejdet med at strukturere den afsluttende samtale og styrke det tværfaglige samarbejde forventes at have en effekt på borgernes oplevelse af, hvorvidt deres pårørende er inddraget i forløbet. 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser

Videre proces

Ældreministeriets nationale brugerundersøgelser vil ikke omfatte rehabiliteringscentre. Forvaltningen vil følge udviklingen i tilfredsheden, som den kommer til udtryk i borgernes besvarelse af spørgsmål i BRUS for rehabiliteringscentre. SOU orienteres i 2026 om udviklingen på baggrund af forvaltningens brugerundersøgelser BRUS 2025.

Karen Nørskov Toke

  /Helle Schnedler

Til top