Høring om kvarterplaner for Nørrebro Park Kvarter og kvarterløft Nord-Vest
Høring om kvarterplaner for Nørrebro Park Kvarter og kvarterløft Nord-Vest
Sundheds- og Omsorgsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde torsdag den 21. februar 2002
10. Høring om kvarterplaner for Nørrebro Park Kvarter og kvarterløft Nord-Vest
SOU 39/2002 J.nr. 3/2002
INDSTILLING OG BESLUTNING
Sundhedsforvaltningen indstiller,
at Sundheds- og Omsorgsudvalget fremsender nærværende indstilling som høringssvar til Økonomiforvaltningen, Kvarterløftsekretariatet.
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 21. februar 2002
Sundheds- og Omsorgsudvalget godkendte indstillingen
RESUME
Københavns Kommune og det daværende By- og Boligministerium underskrev i 2001 en samarbejdsaftale, der fastlægger de overordnede mål for to nye kvarterløftsprojekter i Københavns Kommune – Kvarterløft Nord-Vest og Kvarterløft Nørrebro Park Kvarter.
Kvarterløft er en ny form for byfornyelse, der har til formål at starte og forankre en helhedsorienteret proces, hvor lokale beboere, erhvervsliv, foreninger, institutioner og kommunen danner partnerskaber og deltager aktivt i udviklingen af områderne.
Omkring 400 personer er via borgermøder og deltagelse i arbejdsgrupper mv. fremkommet med en række projektforslag, som er beskrevet i to nye kvarterplaner, herunder forslag til en oprustning af sociale og sundhedsmæssige forhold og netværk.
Planerne er rammeplaner for, hvordan udviklingen af kvartererne kan være, men det er vigtigt at understrege, at der er plads til, at nye aktive borgere kan være med, og at nye ideer kan indpasses.
Kvarterløftsprojekterne har en varighed på 7 år, fra 2001 til 2007.
Overborgmesteren har den 18. december 2001 udsendt kvarterplanerne i høring i alle fagudvalg. Fristen for svar er 1. marts 2002.
Det er sundhedsforvaltningens vurdering, at kvarterplanerne indeholder mange gode projektforslag, som direkte eller indirekte vil kunne forbedre forholdene for områdernes ældre og medvirke til en almindelig højnelse af beboernes sundhedstilstand.
Sundhedsforvaltningen skal i denne forbindelse specielt pege på forslagene til modernisering af den bestående boligmasse og det intensiverede samarbejde med Sund By, som der lægges op til.