Budgetanalyse af sikring og vagttjeneste
Budgetanalyse af sikring og vagttjeneste
Sundheds- og Omsorgsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde torsdag den 18. december 2003
3. Budgetanalyse af sikring og vagttjeneste
SOU 377/2003 J.nr. 42/2003
INDSTILLING
Sundhedsforvaltningen indstiller,
at Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltræder, at denne indstilling fremsendes til Økonomiudvalget som Sundheds- og Omsorgsudvalgets høringssvar på de eventuelle tiltag, der foreslås igangsat med henblik på at frembringe et samlet overblik over institutionernes sikringsbehov.
RESUME
De administrerende direktører igangsatte i 2. halvår 2002 en budgetanalyse af forbruget af sikrings- og vagttjeneste i Københavns Kommune. Analysen omfatter institutionernes eget forbrug af sikrings- og vagtydelser og kommunens egen produktion af ydelser.
Formålet med budgetanalysen har været at få skabt et overblik over ressourceforbruget og organiseringen af vagt og sikring på kommunens institutioner samt identificere et eventuelt besparelses- og effektiviseringspotentiale.
Analysen bygger på en spørgeskemaundersøgelse udsendt til et repræsentativt udsnit af kommunens institutioner således at de omfatter alle typer af institutionskategorier. De indkomne besvarelser dækker 26 pct. af det samlede institutionsareal. Analysen viser, at der generelt er et besparelses- og effektiviseringspotentiale ved anderledes løsning af sikrings- og vagtopgaverne på de udvalgte institutioner - uanset om opgaven beholdes i eget regi eller udbydes.
Økonomiudvalget tiltrådte i mødet den 23. september 2003, at Økonomiudvalget anmoder udvalgene om deres kommenterer til de tiltag, der foreslås igangsat med henblik på at frembringe et samlet overblik over institutionernes sikringsbehov.
Budgetanalysen af forbruget af sikring og vagttjeneste i Københavns Kommune fokuserer på følgende områder
- Tyverialarm og alarmudrykning ( genforhandling af kontrakter)
- Vægtervagt ( ved ændret sikringsniveau)
- Fast vagt
- Brandalarmer.
Høringsfristen er fastsat til den 14. januar 2004.
Sundhedsforvaltningen er endvidere bedt om at redegøre for de enkelte institutioners sikringsniveau inden for samme høringsfrist på baggrund af vejledning med spørgeskema. Denne undersøgelse skal vurdere selve standarden af den hidtidige sikring for forvaltningens institutioner, hvor selve budgetanalysen fokuserede på omfanget af sikring.
Sundhedsforvaltningen tilslutter sig de anbefalede tiltag og vil med udgangspunkt heri indgå i arbejdet og bidrage positivt til de tiltag der iværksættes i forbindelse med at skabe et samlet overblik over institutionernes sikringsstandard og afledte behov. Sundhedsforvaltningens hidtidige erfaringer med sikring af institutioner er primært lagt på overvågning, dvs. indgangspartier og brandalarmeringssystemer. Sundhedsforvaltningen forventer ikke at der i forbindelse med vurderingen af sikringsstandarden ændres meget for Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedkommende
Vejledning og spørgeskema er endnu ikke modtaget fra kommunens sikring og forsikringsgruppe og Sundhedsforvaltningen har derfor ikke mulighed for inden for den givne tidsfrist at redegøre for de enkelte institutioners sikringsstandard. Fastsættelse af ny tidsfrist vil på den baggrund blive drøftet med Økonomiforvaltningen.
Igangsætning af en undersøgelse af mulighederne for at overføre vagt og sikringsopgaver til Bygge- og Teknikforvaltningen, Københavns Brandvæsen blev ikke tiltrådt af Økonomiudvalget.
SAGSBESKRIVELSE
Se resumé.
MILJØVURDERING
Der er ingen miljømæssige konsekvenser af indstillingen.
ØKONOMI
-
HØRING
Ingen.
BILAG
Bilag 1: Brev af 21. oktober 2003 fra Økonomiforvaltningen bilagt indstilling (uden bilag) og beslutningsprotokol.
Lau Svendsen-Tune
/ Hanne Baastrup