Mødedato: 18.09.2000, kl. 15:00
Kommunalt ansattes adgang til at overvære Sundheds- og Omsorgsudvalgets møder
Kommunalt ansattes adgang til at overvære Sundheds- og Omsorgsudvalgets møder
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde mandag den 18. september 2000
12. Kommunalt ansattes adgang til at overvære Sundheds- og Omsorgsudvalgets møder
SOU 311/2000 J.nr. 1/98
INDSTILLING OG BESLUTNINGSundhedsforvaltningen indstiller
at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager orienteringen fra Indenrigsministeriet vedrørende afgørelse om § 20, stk. 4 i den kommunale styrelseslov til efterretning.
at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender at indstillingen fremsendes til Borgerrepræsentationens Sekretariat som svar på udvalgets vurdering af, om Indenrigsministeriets udtalelse af 16. maj 2000, vedrørende kommunalt ansattes adgang til at overvære udvalgets møder giver anledning til ændringer i Sundheds- og Omsorgsudvalgets forretningsorden.
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 18. september 2000
Sundheds- og Omsorgsudvalget udsatte sagen til næste møde.
RESUMEIndenrigsministeriet har ved brev af 16. maj 2000 afgivet svar med hensyn til kommunalt ansattes adgang til at overvære møder i Københavns Kommunes Familie- og Arbejdsmarkedsudvalg.
I forlængelse heraf beder Borgerrepræsentationens Sekretariat om, at de enkelte udvalg vurderer om Indenrigsministeriets udtalelse i ovennævnte sag giver anledning til ændringer i udvalgenes gældende forretningsordener.
Direktionens deltagelse er jfr. Sundheds- og Omsorgsudvalgets Forretningsordenens § 3, stk. 1 en generel bemyndigelse for direktionen til at deltage i udvalgets møder: "I udvalgets møder deltager Sundhedsforvaltningens Direktion, medmindre udvalget i særlige tilfælde beslutter noget andet." .
Endvidere kan Sundheds- og Omsorgsudvalget jfr. Forretningsordenens § 3, stk. 2 "... tilkalde andre til at overvære en sags behandling, herunder Stadslægen og ledende repræsentanter fra H:S, hvis det skønnes ønskeligt af hensyn til sagens oplysning".
Det er praksis, at direktionen deltager i udvalgets møder, samt at der til de enkelte sager på dagsordenen er deltagelse fra embedsmænd, som har tjenstlig tilknytning til sagen, og dermed kan bidrage yderligere til sagens oplysning.
Sundheds- og Omsorgsudvalget har den suveræne kompetence til at vedtage forretningsordenen for udvalget. Den nuværende bestemmelse i Forretningsordenens § 3, stk. 1 om, at Direktionen deltager i udvalgets møder, er således alene udvalgets beslutning. Udvalget kan derfor også fastsætte andre bestemmelser i forretningsordenen om Direktionens deltagelse i udvalgets møder.
Sundhedsforvaltningens Direktion har tilrettelagt sit arbejde således, at det enkelte direktionsmedlem umiddelbart har direktionsansvaret for bestemte opgaveområder i forvaltningen. Direktionens arbejde er imidlertid tilrettelagt således, at Direktionen har en mere generel indsigt i de generelt vigtige spørgsmål i forvaltningen, herunder de sager der forelægges Sundheds- og Omsorgsudvalget. Den samlede Direktion vil således enten direkte eller indirekte have en tjenstlig tilknytning til alle sager på udvalgets dagsorden.
Da Sundheds- og Omsorgsudvalget er en del af mellemformsstyret med delt administrativ ledelse, er deltagelse af direktionen på udvalgets møder endvidere med til at sikre, at arbejdet i forvaltningen tilrettelægges i overensstemmelse med Sundheds- og Omsorgsudvalgets udmeldinger.
På baggrund af Indenrigsministeriets udtalelse af 16. maj 2000, findes udtalelsen om kommunalt ansattes adgang til at overvære udvalgsmøder ikke at give anledning til ændringer i Sundheds- og Omsorgsudvalgets forretningsorden.
PAGE \# "'Side: '#''" 00034732DOC
PAGE \# "'Side: '#''" 00034733DOC