Ingen titel
Ingen titel
Sundheds- og Omsorgsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde torsdag den 18. maj 2006
Sager til efterretning
10. Status for § 65-området
SOU 165/2006 J.nr. 9/2000
INDSTILLING OG BESLUTNING
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
indstiller,
at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager status
vedr. implementeringen af retningslinier for tildeling af midler efter
servicelovens § 65 til efterretning.
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 18. maj 2006
Status blev taget til efterretning.
RESUME
Ifølge servicelovens § 65 kan kommuner støtte tilbud med aktiverende og forebyggende sigte for borgere. Formålet med tilbudene er at øge og bevare brugernes muligheder for at klare sig selv. I Københavns Kommune er § 65-puljen på 25 mio. kr., der i 2006 er uddelt til 49 ældreklubber og foreninger. I efteråret 2006 bevilges tilskud for 2007 efter ansøgning. Fordelingen af § 65-puljemidlerne fremlægges for Sundheds- og Omsorgsudvalget den 9. november 2006.
For at gøre bevillingerne mere ensartede og gennemskuelige fastlagde Sundheds- og Omsorgsudvalget i 2003 (SOU 224/2003) nye mål og retningslinier for servicelovens § 65. De skulle styrke udvikling og fornyelse med forebyggende sigte og blev implementeret med udgangen af 2005.
Ændringerne i bevillinger som resultat af de nye retningslinier har betydet, at enkelte klubber er ophørt med at få tilskud pga. ringe fremmøde og aktiviteter. Andre bevillinger er tilpasset retningslinierne for ejendomsudgifter. Dette har frigjort midler til fælles aktiviteter med fokus på motion, netværksdannelse, øget brugerdemokrati og frivillighed.
De nye retningslinier har betydet, at der er etableret et netværk af klubber og foreninger, dels lokalt, dels bydækkende. Dette netværk samarbejder med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen om udvikling og har resulteret i fælles arrangementer og brochurer, der har til formål at synliggøre aktiviteterne for flere ældre borgere.
Retningslinierne fungerer efter hensigten og udgør et godt grundlag for at udvikle § 65-området i tæt samarbejde med klubber og foreninger. Dette samarbejde danner grundlag for en løbende justering af retningslinierne for at sikre fortsat udvikling af tilbud til ældre.