Mødedato: 17.12.2001, kl. 16:30

Etablering af samlet tandplejetilbud i Københavns Kommune

Etablering af samlet tandplejetilbud i Københavns Kommune

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde mandag den 17. december 2001

 

4. Etablering af samlet tandplejetilbud i Københavns Kommune

SOU 384/2001 J.nr. 60/2001

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller overfor Sundheds- og Omsorgsudvalget,

at forslaget om etablering af én samlet kommunal tandpleje for København drøftes

at forslaget sendes til høring

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 17. december 2001

Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte indstillingen.

 

RESUME

Københavns Kommune skal pr. 1. januar 2002 ifølge lov om ændring af lov om tandpleje m.v. (L88), på linie med alle andre Amtskommuner etablere en Amtstandpleje, primært rettet mod psykisk syge, psykisk udviklingshæmmede samt tilskud til en række grupper med særlige behov. Hertil kommer en amtsspecialtandpleje samt en landsdels- og videnscenter funktion.

Lovgivningen lægger i stigende grad op til, at der er en sammenhæng mellem de enkelte tilbud, der gives borgeren fra de respektive tandplejer. Således er det en forudsætning for brugen af amtstandplejen, at man ikke kan benytte det eksisterende tilbud i Børne- og Ungdomstandplejen, sygesikringstandplejen eller omsorgstandplejen.

For at sikre en sammenhæng i patientbehandlingen, et fagligt og uddannelsesmæssigt miljø med mulighed for specialisering og en rationel drift foreslås en organisationsmodel, der samler den kommunale tandplejen i Københavns Kommune i én tandpleje benævnt Københavns Tandpleje. Som øverste leder foreslås en administrerende overtandlæge samt to sideordnede funktionschefer til henholdsvis børne- og ungdomstandplejen og specialtandplejen, der omfatter amtstandplejen og omsorgstandplejen.

Sundhedsforvaltningen foreslår Sundheds- og Omsorgsudvalget at etablering af en samlet tandpleje sendes til høring hos Hovedsamarbejdsudvalget (HSU), Afdelingssamarbejdsudvalg (ASU) samt evt. andre interessenter.

Med henblik på etablering af amtstandplejen er der behov for at få placeret en klar ledelsesfunktion for opgaven. Det er derfor forvaltningens udgangspunkt at konstituere Inna Klitz (leder af børne- og ungdomstandplejen) indtil der rekrutteres en ny leder til området. Det kan ske når den samlede organisation er godkendt.

På baggrund af høringssvarene er det forventningen, at Sundheds- og Omsorgudvalget primo februar kan træffe beslutning om den samlede tandpleje i Københavns Kommune.

Efterfølgende kan den egentlige etablering af den samlede tandplejeorganisation iværksættes.

 

 

Til top