Mødedato: 17.11.2003, kl. 15:00

Programplanlægning for Folkesundhed København 2004 samt processen for programplanlægning for 2005

Programplanlægning for Folkesundhed København 2004 samt processen for programplanlægning for 2005

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde mandag den 17. november 2003

 

2. Programplanlægning for Folkesundhed København 2004 samt processen for programplanlægning for 2005

SOU 358/2003 J.nr. 79/98

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender programplanerne for 2004 for Folkesundhed København, og

at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager processen for programplanlægning for 2005 for Folkesundhed København til efterretning.

 

 

 

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 17. november 2003

Sundheds- og Omsorgsudvalget godkendte indstillingens første at-punkt med bemærkning om at Sundheds- og Omsorgsudvalget skal have forelagt en afrapportering medio 2004 og inden udgangen af 2004.

Sundheds- og Omsorgsudvalget godkendte indstillingens andet at-punkt.

 

RESUME

Sundheds- og Omsorgsudvalget vedtog i mødet d. 30. januar 2003, at folkesundhedsarbejdet fremover skal tilrettelægges inden for rammerne af programmer, der retter sig mod bestemte målgrupper i befolkningen. Overordnet er målgrupperne: børn og unge, voksne samt ældre.

Folkesundhed København blev etableret 1. juni 2003 og i mødet d. 2. oktober besluttede Sundheds- og Omsorgsudvalget at nedlægge de lokale Sund By og integrere arbejdet i Folkesundhed Københavns virksomhed. Der er herefter udarbejdet programplaner for de tre programmer. Programplanerne præciserer, hvad de tre programmer skal gennemføre og opnå i 2004. Folkesundhed København er herefter ansvarlig for implementering af programplanerne.

I nærværende indstilling beskrives programplanerne for 2004. Desuden beskrives processen for programplanlægningen for 2005.

For 2004 har de kommunale, langsigtede mål været givet i form af Folkesundhedsplanen og tilhørende, vedtagne handleplaner.

Målene og succeskriterierne i de tre programplaner viser sammenhængen mellem henholdsvis relevante nationale mål, vedtagne, kommunale, flerårige mål og de konkrete resultatmål for Folkesundhed København i 2004.

Det konkrete indhold i målene ligger for 2004 tæt op af de mål, der er fastsat i de forskellige handleplaner under Folkesundhedsplanen, ligesom der bygges på de spidskompetencer, der eksisterer i organisationen. Samtidig opprioriteres nye områder, som etnisk minoriteter, børneområdet og fysisk aktivitet, mens driftsopgaver søges overgivet til andet regi.

Udover kravene i de fastsatte mål og succeskriterier skal de tre programmer i Folkesundhed København naturligvis leve op til de prioriteter, der lå til grund for omorganiseringen på folkesundhedsområdet. Dette gælder den lokale tilstedeværelse, det tværsektorielle samarbejde, projektorganiseringen, samt evidens- og behovsorienteringen af folkesundhedsarbejdet.

Med hensyn til processen for programplanlægningen for 2005 opdeles denne i to faser, en der fokuserer på fastsættelse af mål og succeskriterier for de tre programmer, og en der fokuserer på udarbejdelse af implementeringsplaner for programmerne for budgetåret 2005.

I første fase fastsætter Sundheds- og Omsorgsudvalget flerårige mål for folkesundhedsarbejdet i kommunen, et-årige resultatmål for Folkesundhed Københavns arbejde i 2005 samt korresponderende succeskriterier. Processen omkring fastsættelse af mål og succeskriterier sættes i gang ved diskussion af et første udkast med Sundheds- og Omsorgsudvalget i det planlagte programseminar d. 18. marts 2004, mens processen afsluttes med vedtagelse af mål og succeskriterier i Sundheds- og Omsorgsudvalget i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2005 i april.

I den efterfølgende fase udarbejder –Sundhedsforvaltningen en konkret implementeringsplan for de aktiviteter, der vil blive gennemført af de tre programmer i 2005 med henblik på opfyldelse af målene. De samlede programplaner – dvs. mål, succeskriterier og implementeringsplan - forelægges Sundheds- og Omsorgsudvalget i november, og udgør derefter rammerne for Folkesundhed Københavns virksomhed i 2005.

 

 

 

 

Til top