Rapport vedrørende arbejdsdeling mellem H:S, Københavns- og Frederiksberg kommuner
Rapport vedrørende arbejdsdeling mellem H:S, Københavns- og Frederiksberg kommuner
Sundheds- og Omsorgsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde mandag den 14. august 2000
10. Rapport vedrørende arbejdsdeling mellem H:S, Københavns- og Frederiksberg kommuner
SOU 271/2000 J.nr. 38/2000
INDSTILLING OG BESLUTNING
Sundhedsforvaltningen indstiller:
at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager rapporten om arbejdsdeling mellem H:S, Københavns- og Frederiksberg Kommuner til efterretning.
at arbejdsgruppen om arbejdsdeling mellem H:S, Københavns- og Frederiksberg Kommuner opretholdes for at følge den videre analyse af genoptræningsforløb i Frederiksberg Kommune.
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 14. august 2000
Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte indstillingen.
RESUME
Det blev i forbindelse med vedtagelsen af budgetterne for 2000 i Københavns- og Frederiksberg Kommuner besluttet at nedsætte arbejdsgruppen om arbejdsdeling mellem H:S, Københavns- og Frederiksberg Kommuner. Begrundelsen var bl.a. et betydeligt merforbrug af sygehusydelser i H:S sammenlignet med resten af landet.
Arbejdet blev igangsat medio januar 2000.
Arbejdsgruppen har nedsat underarbejdsgrupper til at se nærmere på følgende områder:
- Genoptræningsfunktionen
- Socialrådgiverfunktionen
- Alkoholbehandlingen
Derudover har arbejdsgruppen fokuseret på arbejdsdelingen på ældreområdet og iværksat et modelarbejde med udgangspunkt i Bispebjerg Hospital og det tilhørende primærkommunale optageområde.
Det skal bemærkes, at H:S i ny rapport om H:S økonomiske grundlag 2001-2005 fra april 2000 ikke vurderes nævneværdigt dyrere end amterne pr. indbygger, når der tages højde for en række befolkningsmæssige og sociale forhold. Der er dermed sket et skred i forhold til Sundhedsministeriets rapport fra 1999, som bygger på 1995 tal.
Det kan således overordnet konkluderes, at der med overførslen af de fysiurgiske klinikker og beskæringen af socialrådgiverfunktionen ikke i øjeblikket er begrundelser for at flytte flere organisatorisk afgrænsede opgaver fra H:S til primærsektoren.
En videre udvikling af arbejdsdelingen mellem H:S og kommunerne vil derfor komme til at vedrøre dele af patientforløb. Det bliver således vanskeligere at beskrive den præcise ændring af arbejdsdelingen og dermed omfanget af opgaver, som eventuelt kan flyttes. Dertil kommer problemer med at opgøre de økonomiske konsekvenser af en ændring samt indvinde eventuelle økonomiske gevinster.