Tandplejeplan for Københavns Kommune 2004-2008
Tandplejeplan for Københavns Kommune 2004-2008
Sundheds- og Omsorgsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde torsdag den 13. maj 2004
7. Tandplejeplan for Københavns Kommune 2004-2008
SOU 421/2003 J.nr. 60/2001
INDSTILLING OG BESLUTNING
Sundhedsforvaltningen indstiller,
at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender "Tandplejeplan for Københavns Kommune 2004-2008".
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 13. maj 2004
Sagen blev udsat.
RESUME
Sundheds- og Omsorgsudvalget vedtog den 12. december 2002 (SOU 285/2002), at der skal udarbejdes en tandplejeplan for Københavns Kommune, og den 25. september 2003 godkendte Sundheds- og Omsorgsudvalget rammerne for den konkrete udarbejdelse af tandplejeplanen (SOU 319/2002).
Formålet med Tandplejeplanen er at give overblik over tandplejeområdet, at opstille fælles mål for området og at komme med konkrete forslag til indsatser til opnåelse af disse mål. Med henblik på opfyldelsen af disse formål beskriver Tandplejeplanen den nuværende tandplejeorganisation, der er opdelt i Børne- og Ungdomstandplejen (BUT) og Voksentandplejen (VT), samt deres respektive arbejdsfelter.
Tandplejeplanen opstiller en fælles mission og en fælles vision for de to tandplejer og identificerer syv strategiske temaer som planens fokusområder. For hvert tema opstilles et mål, og indsatser til opnåelse af disse beskrives. Tandplejeplanens strategiske temaer og tilhørende indsatser er:
- Sammenhæng i sundhedsydelser: Projekt til nedbringelse af drop-out blandt 18-21-årige på Ydre Nørrebro med fokus på unge af anden etnisk baggrund end dansk. Styrket samarbejde med Folkesundhed København.
- Serviceorientering: Udvikling af system til løbende måling af brugertilfredshed i tandplejen. Forbedret information og kommunikation med tandplejen via internettet.
- Ulighed i tandsundhed: Projekt til forbedring af tandsundhed blandt småbørn på Ydre Nørrebro med fokus på småbørn af anden etnisk baggrund end dansk.
- Faglig standard i tandplejen: Afdækning af yderligere muligheder for kvalitetssikring. Omlægning af Omsorgstandplejen. Etablering af permanent Amtsspecialtandplejetilbud.
- Effektiv ressourceanvendelse: Etablering af forbedrede IT-faciliteter. Etablering af fælles anæstesiklinik med Frederiksberg Kommune. Nedbringelse af udeblivelser. Afdækning af Tandlægekonsulentfunktionens bevillingspraksis.
- Tandplejens organisering: Omlægning afventer strukturreform
- Tandplejen som arbejdsplads: Fortsat kompetenceudvikling og udarbejdelse af kompentenceudviklingsprogrammer.
Blandt de foreslåede indsatser kan nogle gennemføres eller påbegyndes umiddelbart mens andre kræver tilførsel af ressourcer eller gennemførsel af andre forudsætninger.
Finansiering af Tandplejeplanens forslag vil blive inddraget på Sundhedsforvaltningens ønskeliste for 2005 og en revideret implementerings plan vil blive forelagt udvalget når budgettet for 2005 er vedtaget.
En styregruppe vil blive nedsat til at følge implementeringen af "Tandplejeplan for Københavns Kommune 2004-2008". Styregruppen vil blandt andet have til ansvar at afrapportere om planens implementering til Sundheds- og Omsorgsudvalget i andet kvartal 2006 (midtvejsstatus) og i andet kvartal 2008 (endelig afrapportering).