Mødedato: 12.09.2002, kl. 16:30

Medlemsforslag stillet af Lise Helweg (V) om etablering af videoovervågning i ældreboliger

Medlemsforslag stillet af Lise Helweg (V) om etablering af videoovervågning i ældreboliger

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 12. september 2002

 

4. Medlemsforslag stillet af Lise Helweg (V) om etablering af videoovervågning i ældreboliger

SOU 207/2002 J.nr. 35/2002

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget, med udgangspunkt i nedenstående redegørelse, drøfter Lise Helwegs (V) medlemsforslag

at Sundheds- og Omsorgsudvalget beslutter, at Sundhedsforvaltningen retter henvendelse til boligselskaberne for at henlede opmærksomheden på spørgsmålet om eventuel indførelse af videoovervågning

 

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 12. september 2002

Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte indstillingen.

SF ønskede følgende tilføjelse: "SF bemærker til indstillingen, at vi mener, at det er op til Boligselskaberne selv at beslutte, om videoovervågning skal indføres".

 

 

 

RESUME

Lise Helweg har i brev af 12. august 2002 anmodet borgmester Inger Marie Bruun-Vierø om at sætte forslag om etablering af videoovervågning i ældreboliger eller alternativt en forsøgsordning med etablering af videoovervågning i ældreboliger, beliggende i socialt belastede områder, på dagsordenen på et kommende Sundheds- og Omsorgsudvalgsmøde.

"1. Forslag om etablering af videoovervågning i ældreboliger.

Eller alternativt:

2. Forslag til forsøgsordning om etablering af videoovervågning i ældreboliger, beliggende i socialt belastede områder.

Motivation: KABnyt maj 2002 -"Videoovervågning skaber tryghed i ældreboliger". Beboerne i ældreboligerne i "Brevduebanen" på Frederiksberg kan på en lille skærm se, hvem de lukker ind i opgangen. Det giver tryghed.

En lignende ordning i Københavns Kommune vil naturligvis også skabe en sådan tryghed for vore ældre i ældreboliger"

Med lovgivningen for almene boliger og private andelsboliger m.v. er der gennemført et udstrakt beboerdemokrati. En beslutning om videoovervågning skal derfor træffes på et afdelingsmøde i den berørte boligafdeling - samtidig skal afdelingsmødet godkende den afledte påvirkning af afdelingens drift - i form af højere husleje. Efterfølgende skal et sådant projekt godkendes af tilsynsmyndigheden i forbindelse med lejestigninger og eventuel låneoptagelse. Det enkelte boligselskab har under forudsætning af tilstrækkelig likviditet mulighed for at bevilge et tilskud til anskaffelsesudgiften på ansøgning fra boligafdelingen.

Sundhedsforvaltningen har i dag anvisningsretten til 4.440 ældreboliger i Københavns Kommune. En konsekvent indførelse af videoovervågning ville med den oplyste pris pr. lejemål antage et omfang på omkring 30 mill. kr.

Forvaltningen kan tage initiativ til at henlede de forskellige boligselskabers opmærksomhed på spørgsmålet om eventuel indførelse af videoovervågning i ældreboligbebyggelser, specielt i socialt belastede områder.

Det vil være op til de enkelte afdelinger, i dialog med hovedselskabet, om der er tilslutning til at afse de fornødne midler til installation af videovervågning.

 

Til top