Mødedato: 12.05.2005, kl. 15:00

Ingen titel

Ingen titel

Sundheds- og Omsorgsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 12. maj 2005

 

 

Sager til beslutning

 

7.      Høring om områdefornyelse i Øresundsvejkvarteret og Mimersgadekvarteret

 

SOU 131/2005  J.nr. 3/2002

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender, at denne indstilling fremsendes til Økonomiforvaltningen som Sundheds- og omsorgsudvalgets høringssvar om byfornyelsesprogrammerne for Mimersgadekvarteret og Øresundsvejskvarteret.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 12. maj 2005

Indstillingen blev godkendt.

 

 

RESUME

Folkesundhed København deltager som observatør og repræsentant for Sundhedsforvaltningen i styregrupperne for de to områdefornyelsesprogrammer i hhv. Mimersgadekvarteret og Øresundsvejskvarteret.

 

I processen med at udarbejde et byfornyelsesprogram har Folkesundhed København medvirket i styregruppernes konstituerende arbejde og ved de borgerinddragende aktiviteter såsom borgermøder, projektgruppemøder og møder, hvor udvælgelse og prioritering af projekter har fundet sted.

 

Byfornyelsesprogrammerne indeholder en række forslag, der ligger inden for Sundhedsforvaltningens ressortområde. Udvalget er blevet bedt om at redegøre for, hvorledes udvalget prioriterer disse områder, og hvorledes udvalget håndterer kravet om finansiering af 1/3 af omkostningerne ved realisering af byfornyelsesprogrammernes projekter og aktiviteter.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalget har ved tidligere høring (Mødet i Sundheds- og Omsorsudvalget den 16. september 2005 SOU 332/2202 j.nr. 3/2002) svaret Økonomiforvaltningen, at Sundhedsforvaltningen i arbejdet med brugerne bl.a. vil fokusere på udmøntningen af Folkesundhedsplanerne vedrørende etniske minoriteter og vedrørende motion. Sundhedsforvaltningen har derfor i dialogen med de involverede parter fokuseret på disse områder.

 

Sundhedsforvaltningen finder hovedparten af de opstillede forslag meget relevante og ligeledes mulige at gennemføre i forhold til den givne tidshorisont. Fra forvaltningens side er man parat til at indgå i den videre dialog med Områdefornyelsernes sekretariater, med de to områders beboere samt andre relevante forvaltninger og samarbejdspartnere om en nærmere detailplanlægning, der kan føre frem til en endelig realisering af forslagene.

 

Der er dog en del af forslagene i byfornyelsesprogrammet for Mimersgadekvarteret, som Sundhedsforvaltningen mener hører hjemme i andre forvaltninger, og som bør henvises til realitetsbehandling i disse forvaltninger. Desuden har Sundhedsforvaltningen kommentarer til den anslåede økonomi for flere af de øvrige forslag, som man finder vil blive dyrere end anslået.


 

Til top