Mødedato: 10.08.2006, kl. 14:00

Ingen titel

Ingen titel

Sundheds- og Omsorgsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 10. august 2006

 

 

Sager til efterretning

 

16.      Nyt sundhedscenter i Bispebjerg Hospitals optageområde - UDSAT SAG

 

SOU 262/2006  J.nr. 28/2003

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller,

 

at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager orienteringen om organisering af det nye sundhedscenter til efterretning.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 10. august 2006

Indstillingen blev vedtaget med 6 stemmer for (A, C, Ø, Wallait Khan), 1 stemme imod (O) og 1 undlod at stemme (V).

Socialdemokraterne og Wallait Khan ønskede følgende ført til protokollen:

"Der skal aktivt gøres opmærksom på muligheden for kønsopdelte hold".

Dansk Folkeparti ønskede følgende ført til protokollen:

"Dansk Folkeparti mener, at undervisning i sund kost, livsstil og motion skal målrettes alle med behov og ikke kun indvandrere. Derfor bør undervisningen foregå på dansk og ikke på forskellige sprog og med kønsopdeling".

 

 

RESUME

Sundheds- og Omsorgudvalget har godkendt, at der oprettes et sundhedscenter for borgere med kronisk sygdom. Det nye sundhedscenter får til huse i København NV.

 

I sundhedscentret tilbydes patientrettet og borgerrettet forebyggelse. Sundhedscentret betjener bydelene Indre Nørrebro, Ydre Nørrebro og Bispebjerg. Ca. 21 % af bydelenes befolkning er indvandrere fra ikke vestlige lande og deres efterkommere.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at forebyggelse og sundhedsfremme til borgere med anden etnisk baggrund rummes i generelle tilbud i organisationen. Som udgangspunkt vil tilbudet være det samme til borgere uanset alder, køn og etnisk tilhørsforhold. I tilrettelæggelsen af indsatsen i sundhedscentret tages der derfor stilling om der er brug for særlige tilbud til at matche den sproglige og kulturelle mangfoldighed blandt patienterne f.eks. behov for tolk eller kønsadskilte hold.

 

Den patientrettede forebyggelse indeholder tilbud om rehabilitering af borgere med kronisk sygdom. Rehabiliteringstilbudet omfatter bl.a. fysisk træning, undervisning i sygdom og diætvejledning. Indsatsen tilrettelægges i samarbejde med borgeren ud fra borgerens behov og ønsker.

 

Den borgerrettede forebyggelse omfatter åbne tilbud som foredrag og rådgivning.  

 

Der er mange borgere med anden etnisk baggrund i sundhedscentrets optageområde, og sundhedscentret vil derfor have særligt fokus på aktiviteter for disse grupper. Aktiviteterne vil blive udviklet og arrangeret i samarbejde med Folkesundhed København. Aktiviteterne kan være undervisning i sund kost og livsstil og motion. Undervisningen kan foregå på forskellige sprog og kønsopdeles efter behov.

 

Sagen blev udsat på udvalget møde den 22. juni 2006.


 

Til top