Mødedato: 09.11.2006, kl. 14:00

Status på konsulentundersøgelsen på Fælledgården, samt udviklingsplanen for plejehjemsområdet i Københavns Kommune

Status på konsulentundersøgelsen på Fælledgården, samt udviklingsplanen for plejehjemsområdet i Københavns Kommune

Sundheds- og Omsorgsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 9. november 2006

 

 

Sager til beslutning

 

2.      Status på konsulentundersøgelsen på Fælledgården, samt udviklingsplanen for plejehjemsområdet i Københavns Kommune

 

SOU 355/2006  J.nr. 39/2006

 

 

 

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller,

 

at Sundheds- og Omsorgsudvalget drøfter status for konsulentundersøgelse vedr. Fælledgården

 

at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender status for udviklingsplanen for plejehjemsområdet i Københavns Kommune.

 

 

RESUME

Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede på mødet den 10. august 2006, at der skulle forelægges en foreløbig status på konsulentundersøgelsen vedr. Fælledgården i oktober 2006.

 

Forvaltningen har endvidere arbejdet videre med rækken af udviklingstiltag, der dels retter sig mod Fælledgården og dels mere bredt mod plejehjemmene og plejehjemsområdet i Københavns Kommune.

 

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Sundheds- og Omsorgsudvalget vedtog på mødet den 10. august 2006 kommissorium for konsulentundersøgelsen vedr. Fælledgården.

 

Konsulentundersøgelsen, der med stor opbakning fra borgere og medarbejdere på Fælledgården er kommet godt i gang, indeh older i henhold til kommissoriet følgende elementer:

·        Beboer- og pårørendeundersøgelse på Fælledgården

·        Høring af tillidsmænd og fagforeninger

·        Gennemførelsen på Fælledgården af de fastsatte kvalitetsstandarder for plejehjem i Københavns Kommune, herunder særlig fokus på kvaliteten af plejen og omsorgen samt rengøringsstandarder

·        Kommunikationen mellem personalet, beboerne og pårørende samt internt mellem personalet med fokus på etik og værdier. Desuden kommunikation og samarbejde med det lokale ældreråd, bruger/pårørenderåd mv.

·        Ledelsesforhold med en beskrivelse af organiseringen af beslutnings- og kommunikationsveje, herunder relationen til Ældrekontoret og Direktionen.

·        Klagesager og deres behandling

 

Konsulent Tom Christensen, EKL Consult, samt forstander Christian Bartholdy vil på mødet give en mundtlig status for hver af ovennævnte elementer.

 

På mødet den 22. juni tog Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udviklingsplanen for plejehjemmene i Københavns Kommune til efterretning, og bemyndigede borgmesteren til at arbejde videre med planen. De 21 tiltag i udviklingsplanen falder i 3 dele; større undersøgelser, tiltag på plejehjemmene og øvrige udviklingstiltag på plejehjemsområdet.

 

En række af disse tiltag har allerede særskilt været forelagt udvalget. Det gælder:

-         Brugertilfredshedsundersøgelsen, godkendt på mødet den 12. oktober 2006.

-         Nyt tilsynskoncept, godkendt på mødet den 12. oktober 2006.

-         Læringssystem for utilsigtede hændelser, temadrøftelse på mødet den 21. september 2006.

 

Andre tiltag vil blive forelagt udvalgt som særskilte sager. Det gælder:

-      & nbsp;  Udmøntning af budget 2007, herunder af introduktion af nye medarbejdere og klippekortmodellen i plejehjemspakken, som forelægges for udvalget i december 2006,

-         Selvforvaltning, som forventes forelagt for udvalget primo 2007

-         Nyt koncept for kvalitetsstandarder, som forventes forelagt for udvalget i forbindelse med behandlingen af budget 2008

 

I forbindelse med indsatsen om plejehjemsprofiler på Internettet har forvaltningen pr. 1. november 2006 udvidet det eksisterende Boligkatalog med oplysninger vedr.:

-         brugertilfredshed,

-         medarbejdertilfredshed samt

-         sygefravær.

 

Dermed har forvaltningen forud for annoncerede lovkrav fra Socialministeriet påbegyndt arbejdet med udvikle plejehjemsprofiler på Internettet. I en efterfølgende fase inddrages forslag til grafiske profiler samt profiloplysninger om bl.a. embedslægetilsynet, aktiviteter, klager, bruger- pårørenderåd, uddannelsespolitik og politik for kontaktpersoner mv.

 

De resterende udviklingstiltag er i øjeblikket forankret i arbejdsgrupper, der arbejder på at tydeliggøre koncepter mv. Det gælder

-         Koncept for resultatløn for forstandere m.fl.,

-         Muligheder for anvendelse af sygeplejestuderende som vikarer på plejehjemmene.

-         Kodeks for lokalt samarbejde med ældrerådene,

-         Kortlægning af opgaver vedr. dokumentation og administration,

-         Politik for pårørende

-         Koncept for klagehåndtering herunder udarbejdelse af nyt målrettet informationsmateriale til borgere, pårørende og medarbejdere.

 

Udviklingstiltagene vedr. kortlægning af opgaver vedr. dokumentation og administration, politik for pårørende samt fase 2 for plejehjemsprofiler og koncept for klagehåndtering har delvist sammenfaldende emnefelt med konsulentundersøgelsen vedr. Fælledgården, og vil sammen med rapporten fra konsulentundersøgelsen vedr. Fælledgården blive forelagt for udvalget til februar 2007 efter e ndt høring.

 

Herudover er der en række tiltag fra udviklingsplanen, der er afsluttet eller i drift. Således er bl.a. den midlertidige taskforce blevet et hvilende beredskab i forhold til akutte sager med behov for styrket indsats, samarbejdet med Århus Kommune er intensiveret, Omsorgspanelet er indtænkt i det eksisterende visionspanel og høringen er afholdt i forbindelse med Sundheds- og Omsorgsudvalgets besøg på Fælledgården.

 

MILJØVURDERING

Sagen er ikke omfattet af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Ingen.

 

HØRING

Ingen.

 

BILAG

Ingen.

 

 

Jesper Fisker                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                          / Lene Sillasen

 

 


 

Til top