Mødedato: 08.08.2002, kl. 15:00

Praksisområdeinddeling

Praksisområdeinddeling

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 8. august 2002

 

Fraværende med afbud: Inger Marie Bruun-Vierø (B), Tanwir Ahmad (B) og Kim Christensen (A).

Ben Haddou (D) tiltrådte mødet kl. 15.25 under foretrædet.

 

6. Praksisområdeinddeling

SOU 159/2002 J.nr. 25/2002

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget giver Københavns Kommunes medlemmer af samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Københavns Kommune mandat til at godkende ændringen af praksisområdeinddelingen i samarbejdsudvalget.

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 8. august 2002

Indstillingen blev godkendt.

 

RESUME

Det er lov om Offentligt Sygesikring og landsoverenskomst om almen lægegerning, der regulerer de praktiserende lægers forhold.

De praktiserende læger i Københavns Kommune er geografisk fordelt over hele byen i mindre geografiske områder. Disse områder betegnes praksisområder. Områdeopdelingen følger i de fleste tilfælde den bydelsopdeling, der kendes fra Pensions- og Omsorgskontorerne under Sundhedsforvaltningen og lokalcentrene under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

En praktiserende læge er i henhold til landsoverenskomsten forpligtet til at drive praksis i et bestemt praksisområde og kan ikke flytte sin praksis til et andet praksisområde.

I henhold til landsoverenskomsten skal samarbejdsudvalget foretage en opdeling af kommunen i praksisområder. Den nuværende praksisområdeinddeling er fra 1989.

De praktiserende læger i kommunen har fremsat ønske om, at den nuværende praksisområdeinddeling ændres. Københavns Kommune er i dag inddelt i 13 praksisområder. Det foreslås, at der fremover etableres 5 praksisområder. Lægerne begrunder deres ønske med, at større praksisområder vil det gøre det nemmere for lægerne at finde egnede praksislokaler og etablere flerlægepraksis. Sundhedsforvaltningen støtter de praktiserende lægers forslag.

Ændringen af praksisområderne vil ikke få betydning for borgerne, idet de fortegnelser over læger i kommunen, som er tilgængelig for borgerne, stadig vil være bydelsopdelte. Borgere der i forbindelse med en flytning ikke selv vælger læge og administrativt får tildelt en læge, vil fortsat få tildelt en læge i den bydel, hvor de bor. Forslaget har ikke økonomiske konsekvenser.

 

Til top