Redegørelse vedr. plan for en forstærket indsats over for risikogrupper på Vesterbro i relation til kønssygdomme
Redegørelse vedr. plan for en forstærket indsats over for risikogrupper på Vesterbro i relation til kønssygdomme
Sundheds- og Omsorgsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde mandag den 5. november 2001
12. Redegørelse vedr. plan for en forstærket indsats over for risikogrupper på Vesterbro i relation til kønssygdomme
SOU 318/2001 J.nr. 12/2001
INDSTILLING OG BESLUTNING
Sundhedsforvaltningen indstiller,
at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager redegørelsen vedrørende plan for en forstærket indsats over for risikogrupper på Vesterbro i relation til kønssygdomme til efterretning.
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 5. november 2001
Sundheds- og Omsorgsudvalget tog orienteringen til efterretning.
RESUME
Sundheds- og Omsorgsudvalget har på møde den 3. september 2001 behandlet statusredegørelse vedrørende en forstærket indsats overfor svage risikogrupper på Vesterbro. Udvalget tog statusredegørelsen til efterretning.
Af statusredegørelsen fremgik, at der den 25. juni 2002 har været afholdt møde med deltagelse af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Sundhedsforvaltningen, Embedslægeinstitutionen og Bispebjerg Hospital for at aftale konkrete tiltag vedrørende en forstærket indsats overfor svage risikogrupper. Mødedeltagerne konstituerede sig som en styregruppe. Det forventedes, at det nye akuttilbud for de svage risikogrupper kunne iværksættes i oktober 2001.
Desuden skulle H:S udarbejde en redegørelse om tilbudet, som ville blive forelagt i Sundheds- og Omsorgsudvalget, forventligt i oktober måned.
Der har den 26. september været afholdt møde i H:S Bestyrelsen, hvor status for planlæggelsen af tilbuddet har været forelagt. H:S Bestyrelsen tog redegørelsen til efterretning. Efterfølgende har der den 3. oktober været afholdt møde i styregruppen, hvor Bispebjerg Hospital har redegjort for den konkrete plan.
Af planen fremgår, at der er iværksat en personalemæssig omrokering og opkvalificering på Venerologisk Klinik, og at klinikken har fået tilført en halv sygeplejestilling. Der er nu en permanent sygeplejerskevagt som kan sikre, at der efter telefonisk kontakt umiddelbart kan etableres et undersøgelses- og eventuelt behandlingstilbud.
Der er udarbejdet et registreringsskema, som indgår i journalmaterialet. – bl.a. med henblik på at registrere, hvorvidt personer fra de svage risikogrupper kan fastholdes i undersøgelse og behandling. Der er desuden anskaffet en bærbar PC samt mobiltelefon med henblik på registrering, og med henblik på at kunne komme i kontakt med den permanente sygeplejerskevagt
Der er udarbejdet en plan for undervisning af kontaktpersoner for perioden 1. oktober 2001 til 31. marts 2002, samt aftaler om kontaktrådgiverbesøg. Endelig er der trykt en brochure med information om tilbuddene i Venerologisk Klinik på Bispebjerg Hospital. Planen er sat i værk pr. 1. oktober 2001.