Otologvagten - Redegørelse
Otologvagten - Redegørelse
Sundheds- og Omsorgsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde mandag den 3. september 2001
19. Otologvagten - Redegørelse
SOU 263/2001 J.nr. 40/2001
INDSTILLING OG BESLUTNING
Sundhedsforvaltningen indstiller
at Sundheds- og Omsorgsudvalget bemyndiger Sundhedsforvaltningen til at indlede forhandlinger med praktiserende ørelæger om ændringer af ørelægevagten i Københavns Kommune.
at Sundheds- og Omsorgsudvalget ligeledes bemyndiger Sundhedsforvaltningen til at undersøge, om der kan etableres en sammenlægning af ørelægevagten i Københavns Amt og ørelægevagten i Københavns Kommune.
Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 3. september 2001
Sundheds- og Omsorgsudvalget udsatte sagen til et senere møde.
RESUME
Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommuner (det tidligere Københavnsoverenskomstområde) har – som de eneste kommuner i landet - i gennem mange år haft en kørende ørelægevagt (otologvagten), som efter henvisning fra lægevagten i vagttiden har tilset patienter med øresygdomme.
Aftalen vedr. otologvagten var indtil 1. januar 1992 bundet op på den tidligere Københavnsoverenskomst og skulle derfor være bortfaldet, da ovennævnte kommuner tiltrådte Landsoverenskomsten for Ørelægehjælp 1. januar 1992. Fra politisk side opfattede man imidlertid et bortfald af den kørende otologvagt som en serviceforringelse og ønskede derfor, at der skulle indgås en særaftale om bibeholdelsen af otologvagten.
Med virkning fra 1. februar 1992 blev der indgået en sådan aftale med praktiserende ørelæger i det tidligere Københavnsoverenskomstområde.
De praktiserende ørelæger har på baggrund af vanskeligheder med at besætte vagterne overvejet at opsige særaftalen om otologvagt. Ørelægerne har, inden de eventuelt opsiger aftalen, ønsket at drøfte en genforhandling og modernisering af denne.
Det er Sundhedsforvaltningens opfattelse, at såfremt København fortsat ønsker en ørelægevagt, er det nødvendigt at indlede forhandlinger med de praktiserende ørelæger om en ændring/tilpasning af vagten.
Sundhedsforvaltningen foreslår endvidere , at man undersøger mulighederne for at indgå i et samarbejde med Københavns Amt og Frederiksberg Kommune om den akutte ørelægevagt, og at den akutte ørelægevagt tilrettelæggelse planlægges i tæt samspil med lægevagten.