Mødedato: 30.08.2006, kl. 20:15

Prognose for det fremtidige kapacitetsbehov for Københavns Kommunes indsats over for stofmisbrugere (Bilag)

Se alle bilag

Prognose for det fremtidige kapacitetsbehov for Københavns Kommunes indsats over for stofmisbrugere (Bilag)

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 30. august 2006

 

 

11.      Prognose for det fremtidige kapacitetsbehov for Københavns Kommunes indsats over for stofmisbrugere (Bilag)

 

SUD 333/2006  J.nr. 333/2006

 

 

INDSTILLING

Socialforvaltningen indstiller,

 

at Socialudvalget tager prognose for det fremtidige kapacitetsbehov for Københavns Kommunes indsats over for stofmisbrugere til efterretning.

 

RESUME

Prognosen er en ajourføring af den tidligere prognose: "Skøn over det fremtidige kapacitetsbehov for Københavns Kommunes indsats over for stofmisbrugere", således at prognosen dækker årene 2006-2010. Prognosen indebærer at skønnet for udviklingen i antallet af stofmisbrugere antages at fortsætte som indikeret i den tidligere prognose, dog ser stigningstakten i antallet af stofmisbrugere i behandling ud til at mindskes en smule. I denne prognose skønnes antallet af brugere i behandling at nå op på ca. 3.300 i 2010, hvor det i den tidligere prognose forventedes allerede i 2009.

SAGSBESKRIVELSE

På sit møde 7. juni 2006 besluttede Socialudvalget at følge Socialforvaltningens indstilling om, at Socialforvaltningen udarbejder en opdateret prognose for tilgangen til behandlingen af stofmisbrugere til forelæggelse for Social udvalget i august 2006.

 

For så vidt angår afsnittet om behovet for pleje- og omsorgsforanstaltninger er der ikke foretaget en opdatering, idet Socialforvaltningen vurderer at skønnet i den foregående prognose stadigvæk er aktuelt hvorfor det også indgår i Boligplanen.

 

Nærværende prognose bygger på samme metodiske grundlag som den foregående prognose. Udviklingen siden 1997 følges, mens fremskrivningen, 2006-2010, bygger på de seneste 7 års udviklingstendenser.

 

Prognosen dækker perioden 2006-2010. Grundlæggende viser prognosen, at de udviklingstendenser der blev angivet i den foregående prognose, fortsætter de nærmeste år.

 

Det skønnes fortsat at antallet af stofmisbrugere i behandling vil vokse støt og roligt og at tilgangen de kommende år overvejende vil være misbrugere med hash eller kokain som hovedstof. I forhold til den tidligere prognose skønnes det dog at stigningstakten i tilgangen af brugere i behandling, vil udvise et beskedent fald.

 

Således skønnede den tidligere prognose, at antallet af stofmisbrugere i behandling i 2009 ville udgøre ca. 3.300 personer, mens det i denne prognose skønnes at det først vil være i 2010, at antallet af brugere i behandling når op på ca. 3.300 personer.

 

På kort sigt, de nærmeste år, ændrer dette ikke på behovet for kapacitetsudvidelse i behandlingssystemet. Der vil i løbet prognoseperioden være behov for følgende kapacitetsudvidelse:

·        234 ambulante pladser og 27 døgnpladser

·        4 bydækkende værestedstilbud

·        8 støtte-kontaktpersoner

·        30 § 91 botilbud, - over en 5 års periode, som er tilgængelige

for stofafhængige

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af positivlisten over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Fuldt gennemført udbygning i overensstemmelse med prognosen vil medføre økonomiske konsekvenser i forhold til det som ligger til grund for Socialudvalgets indstilling til budgetforhandlingerne. I alt vil en fuld udbygning medføre udgifter på 44 mio. kr. årligt i driftsudgifter samt 37 mio. kr. i anlægsudgifter (2006 prisniveau).

 

Socialudvalgets indstilling til budgetforhandlingerne indeholder kapacitetsudvidelser for i alt 22,7 mio. kr. (drift og anlæg):

·        4,0 mio. kr. til 50 ambulante pladser

·        7,2 mio. kr. til 18 døgnpladser

·        6,2 mio. kr. til to væresteder

·        5,3 mio. kr. til 30 botilbud under § 91

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

1.      Skøn over det fremtidige kapacitetsbehov for Københavns Kommunes indsats over for stofmisbrugere - 2006-2010

 

 

Grethe Munk                     /                     Jens Elmelund


 

Til top