Mødedato: 28.11.2007, kl. 16:00

Justeringer på Rådgivningscentrene

Justeringer på Rådgivningscentrene

Socialudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 28. november 2007

 

 

13.      Justeringer på Rådgivningscentrene

SUD 477/2007  J.nr. 477/2007

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Rådgivningscentrene blev omlagt i 2006. Omlægningen er blevet evalueret. Spørgsmålet er, hvilke konsekvenser, der skal drages af evalueringen.

 

INDSTILLING OG Beslutning

 Socialforvaltningen indstiller,

1.                  At Socialudvalget godkender forslagene til justeringer på rådgivningscentrene, herunder at åbningstiderne revideres og dagcentret på Vesterbro flyttes til Amager.

 

Socialudvalgets beslutning i mødet den 28. november 2007

Kontorchef Birgitte Nystrup Lundgren deltog under punktet.

Indstillingen blev tiltrådt.

 

Problemstilling

I 2006 blev rådgivningscentrene omlagt til den aktuelle struktur med modtageenheder, behandlingsenheder og dagcentre. Det blev fra start af vedtaget, at der skulle foretages en evaluering af omlægningen med henblik på at justere for eventuelle "børnesygdomme" ved den nye struktur.

 

Evalueringen er foretaget (bilag 1), og på baggrund af evalueringen har forvaltning og centerchefer givet nogle anbefalinger til justeringer (bilag 2). Anbefalingerne har været i høring i rådgivningscentrenes samarbejdsudvalg (ASU´er).

På baggrund af anbefalinger og høringssvar (bilag 3), skal der tages stilling til, hvilke justeringer der skal foretages i rådgivningscentrene.

 

Løsning

I evalueringen vurderes strukturen på rådgivningscentrene grundlæggende at være hensigtsmæssig. Samtidig må det dog konstateres, at det ikke i tilstrækkeligt omfang er lykkedes at få fat i de nye brugergrupper i modtageenhederne. Strukturen er imidlertid fortsat ny, og det vurderes derfor mest hensigtsmæssigt, at der også af denne grund arbejdes videre indenfor rammerne af den nuværende struktur.

 

På baggrund af evalueringen og efterfølgende høringsrunde foreslår forvaltningen følgende justeringer:

·        Det nuværende Dagcenter Enghaven nedlægges og tilbuddet flyttes til Amager, hvor behovet for Dagcenterpladser er større end på Vesterbro. Som følge heraf opsiges Samarbejdsaftalen med Dag- og Døgncentret om drift af Dagcenter Enghaven med virkning pr. 1. januar 2009. ASU´erne er enige i beslutningen, og peger alle på, at der fortsat er behov for Dagcenterpladserne til de mest udsatte brugere. Kun Dag – og Døgncentret har indvendinger. Forvaltningen vil senere fremlægge særskilt indstilling om det nye tilbud på Amager.

·        Åbningstiderne i modtageenhederne forkortes, så der kun er en lang dag – torsdag – med åbent til kl. 19.

·        Der igangsættes et opsporingsarbejde for at synliggøre behandlingstilbudene for potentielle målgrupper, i særdeleshed de yngre og nye brugergrupper.

·        Modtageenhederne fortsætter med at registrere i ASI baggrundsskema (grundig registrering af brugeren). En dokumentationsgruppe på tværs af central – og lokalforvaltning (med inddragelse af medarbejdere) forholder sig til de problematikker, der nævnes i høringssvarene

·        Der fastsættes minimumsstandarder for antal og omfang af ydelser en bruger får på modtage– og behandlingsenheder. Ved fastsættelsen skal der være opmærksomhed på høringssvarenes pointe om, at arbejdet med standarder ikke fører til formalisme. 

·        En af enhederne indgår i et pilot- leanprojekt med henblik på at rationalisere i sagsgangene. I forlængelse af høringssvarene skal der være opmærksomhed på evt. bieffekter ved lean i form af øget bureaukrati. < /p>

·        Tidsgrænsen på 6 måneder i ambulant behandling i modtageenheden fastholdes. Det har før været et omdiskuteret punkt, men bliver ikke modsagt af høringssvarene.

·        Rådgivningscentrene deler viden om: "opgørelse over medicinudlevering" og "håndtering af åbningstider i behandlingsenheden". To punkter hvor man har forskellige erfaringer.

·        Hash- og kokain-projektet vurderer sammen med sin styregruppe relevans - og evt. organisatorisk tilknytning - af en stoffri gruppe for heroinbrugere.

 

 

Økonomi

Justeringerne sker inden for rammen.

 

Videre proces

Når indstillingen har været behandlet i SUD vil implementeringen af punkterne ske i samarbejde mellem MR-kontor og centerchefer. Delopgaver løses i relevante fora som dokumentationsgruppe og hash- og kokainprojekt. Medarbejdere inddrages i arbejdet med behandlingsnære spørgsmål.

Høringssvarene inddrages, hvor det er relevant og de overordnede bekymringer for unødigt bureaukrati inddrages generelt.

 

Bilag

1.      Evaluering ny struktur på misbrugsområdet

2.      Anbefalinger til ASU

3.      Høringssvar ift. anbefalinger for RC

 

 

         Annette Laigaard                           

                                                                                       /  Jens Elmelund

 

 


 

Til top