Mødedato: 28.11.2007, kl. 16:00

Borgerrådgiverens beretning 2006

Se alle bilag

Borgerrådgiverens beretning 2006

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 28. november 2007

 

 

16.      Borgerrådgiverens beretning 2006

SUD 480/2007  J.nr. 480/2007

 

 

 

Drøftelse af anbefalingerne i Borgerrådgiverens Beretning 2006 og forvaltningens initiativer.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Socialforvaltningen indstiller,

1.                  at Socialudvalget tager Borgerrådgiverens beretning for 2006 til efterretning

2.           &nb sp;      at Socialudvalget tager Socialforvaltningens handlingsplan til efterretning

 

Problemstilling

Borgerrådgiveren er i sine beretninger for 2005 og 2006 fremkommet med kritik af borgerbetjeningen i Socialforvaltningen samt en række forslag og anbefalinger til forbedringer, der hermed fremlægges for Socialudvalget.

Hovedindholdet i Borgerrådgiverens anbefalinger til Socialforvaltningen i Beretning 2005 er behandlet i Socialudvalget den 4. oktober 2006. Temaerne var IT-systemer, uddannelse og efteruddannelse, sagsbehandlingsfrister og telefonisk betjening.

 

Borgerrådgiveren anfører i beretningen for 2006, at de forslag og anbefalinger, der indgik i Borgerrådgiverens Beretning for 2005 fortsat er aktuelle. Derudover anbefaler Borgerrådgiveren, at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen (BIF) og Socialforvaltningen (SOF) overvejer at etablere en "Almen kendt-funktion" til den konkrete afklaring af ansvarsfordelingen mellem de to forvaltninger.

 

Løsning

Nedenfor vil Socialforvaltningens handlingsplan i forhold til Borgerrådgiverens anbefalinger om ovenstående blive gennemgået. En række af Socialforvaltningens tiltag er allerede afholdt og f.eks. kompetenceudviklingstiltagene fortsætter, ligesom der løbende arbejdes på at forbedre telefonbetjeningen. For mere detaillerede oplysninger henvises til bilag 1.

 

Nye tiltag

"Almen kendt-funktion"

Direktørerne i BIF og SOF er på et fællesmøde i april 2007 blevet enige om at udpege nogle erfarne medarbejdere fra hver forvaltning. Disse medarbejdere er udpeget og repræsenteret i BIF SOF Portalen. De to forvaltninger har nu besluttet, at der skal oprettes en egentlig almen kendt-funktion i det allerede oprettede call-center i BIF med særligt udpegne medarbejdere fra BIF og SOF.

 

Opfølgning på tidligere anbefalinger

IT-systemer

Der er i SOF implementeret et sagsstyringssystem, der består af sagstidsmålingsmodul, der benyttes til de årlige målinger af sagsbehandlingstiden og et klagesagsmodul.

 

Uddannelse og efteruddannelse

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede i august 2005, at nyansatte, uerfarne sagsbehandlere i de lokale centre skal deltage i en obligatorisk introduktion til Forvaltningen. Kurserne afvikles i takt med, at der ansættes tilstrækkeligt mange nye medarbejdere til, at der kan oprettes et hold.

Derudover er der fra efteråret 2006 afholdt kompetenceudvikling og efteruddannelse af socialcentrenes teammedarbejdere i form af kurser og temadage.

 

Sagsbehandlingsfrister

Målingen på Socialforvaltningens overholdelse af sagsbehandlingstiderne foretages i én måned om året. Fra 2007 sker målingen hvert år i maj. Socialudvalget orienteres efterfølgende om målingens resultater samt hvilken opfølgning og indsats, resultaterne giver anledning til. Socialudvalget er orienteret om resultatet af sagstidsmålingen for 2007 på Socialudvalgsmødet den 26. november.

Socialudvalget har på baggrund af Borgerrådgiverens anbefaling i Beretning 2005 besluttet en frist for behandlingen af hjemviste sager på 4 uger på alle lovområder.

 

Telefonisk betjening

Der er tilført personaleressourcer til omstillingen for at kunne tage flere telefoner og viderestille til lokalforvaltningen, og der er sket opdatering af det tekniske hjælpemiddel (t17) for hurtigt at kunne lokalisere, hvor opgaver og medarbejdere er placeret. Direktionen har endvidere besluttet en obligatorisk gruppeløsning, hvis besvarelsesprocenten ikke er over 75%.

 

Yderligere tiltag

I forlængelse af Borgerrådgiverens kritik i beretning 2005 og de konkrete borgerrådgiversager har forvaltningen iværksat to kvalitetsprojekter, der drejer sig om lange sagsbehandlingstider og borgernes medinddragelse i sagsbehandlingen

 

Økonomi

Socialforvaltningens initiativer har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

På baggrund af beslutning i Borgerrepræsentationen 13. juni 2007, BR 256/07, skal forvaltningens handlingsplan forelægges Socialudvalget og herefter fremsendes til Økonomiforvaltningen, Center for Borgerservice, med henblik på en samlet forelæggelse af handlingsplanerne for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen

Bilag

1.      Socialforvaltningens handlingsplan

 

 

 

                                                                  Anette Laigaard


 

Til top