Mødedato: 27.09.2006, kl. 20:15

Socialforvaltningens it-strategi 2006 - 2009 (Bilag)

Se alle bilag

Socialforvaltningens it-strategi 2006 - 2009 (Bilag)

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 27. september 2006

 

 

10.      Socialforvaltningens it-strategi 2006 - 2009 (Bilag)

 

SUD 376/2006  J.nr. 376/206

 

 

INDSTILLING

 

Socialforvaltningen indstiller,

 

at Socialudvalget godkender Socialforvaltningens IT-strategi for perioden 2006 - 2009.

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen vedtog i december 2004 Københavns Kommunes it-strategi for 2005-2009. Et indsatsområde i strategien er udarbejdelse af it-strategier i de enkelte forvaltninger. Disse strategier skulle være udarbejdet inden udgangen af 1. halvår 2005.

 

Direktionen i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen godkendte d. 14. marts 2005 den frem­lagte aktivitets- og tidsplan for udarbejdelse af Familie- og Arbejds­markedsforvaltningens it-strategi. Processen blev tilendebragt 9. juni 2005.

 

It-strategien er i foråret 2006 revideret og konsekvensrettet med udgangspunkt i de forandringer der har været i organisationen, og omfatter således en opsummering af indsatsen på it-området i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og en række fremadrettede mål og initiativer for it-området i Socialforvaltningen.

 

Vedlagte bilag 1 er it-strategien, der har været i høring hos Socialforvaltningens kontorchefer og centerchefer primo maj 2006, er godkendt i Socialforvaltningens direktion ultimo maj 2006 og senest behandlet af Teknologiudvalget ultimo august 2006.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Den fælles it-strategi for Københavns Kommune fordrer, at forvaltningerne med udgangspunkt i denne, udfærdiger forvaltningsspecifikke strategier inden udgangen af 1. halvår 2005.

 

Medio marts 2005 igangsatte forvaltningen udarbejdelsen af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens it-strategi for 2005 - 2009.  Strategien er udarbejdet med udgangspunkt dels i IT – Service og Udvikling's faglige indsigt i forvaltningens it-mæssige udviklingsbehov og dels med udgangspunkt i temadrøftelser med direktionen og fokus­gruppemøder med henholdsvis centrale kontorchefer og lokal­centerchefer.

 

Udarbejdelsen af it-strategien været underlagt særlige vilkår, idet der parallelt har forgået væsentlige ændringer i organisering og opgavefordeling qua den af regeringen lancerede kommunalreform og Projekt Ny struktur i Københavns kommune.

 

It-strategien er nu revideret med udgangspunkt i de forandringer der har været i organisationen, og omfatter således en opsummering af indsatsen på It-området i FAF og en række fremadrettede mål og initiativer for it-området i SOF.

 

Arbejdet med omstruktureringen har bragt fokus på visse uhensigts­mæssig­heder i den eksisterende infrastruktur og it-styr­ing og endvidere har processen med udarbejdelsen af denne strategi gjort det klart, at der er behov for en mere målrettet indsats i forhold til it-understøttelsen af opgavevaretagelsen i forvaltningens kerneområder (forretnings­om­råder­) og i særdeleshed i forhold til den borgerrettede sags­behandling samt på institutions- og omsorgsområdet. Tilsammen har disse forhold resulteret i følgende 4 overordnede indsatsområder i it-strategien:

 

·        Øget fokus på den forretningsorienterede it-anvendelse.

·        Bedre styring af it-området.

·        Professionalisering af it-leveranceorganisationen.

·        En sammenhængende og fleksibel it-arkitektur.

 

Således omhandler strategien fire overordnede indsatsområder, hvor SOF bør lægge fokus inden for it-området i 2006 - 2009. For hvert indsatsområde beskrives i strategien målsætning samt forslag til konkrete investeringsinitiativer og dertil hørende handleplaner.

 

Det er tanken at It og Ledelsesinformation en gang årligt skal følge op på disse handleplaner, for at sikre, at Socialforvaltningen lever op til de i strategien nævnte initiativer ved udgangen af 2009.

 

 

MILJØVURDERING

 Sagstypen er ikke omfattet af Socialforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

 

ØKONOMI

 

Godkendelse af it-strategien har i sig selv ingen økonomiske konsekvenser, men nogle af it-strategiens afledte aktiviteter kan få økonomiske konsekvenser som rækker udover de fastlagte budgetrammer. Udmøntningen af it-strategien i form af udarbejdelse af it-tilstandsrapporter for de enkelte forretningsområder kan afholdes indenfor rammen, men en deraf følgende it-investeringsplan, kan betyde behov for finansiering af aktiviteter udover it-rammen.

 

Ligeledes vil beslutninger om etablering af sammenhængende it-understøttelse af sagsbehandlingen og pc-adgang for alle forvaltningens ansatte givetvis kræve ekstra finansiering. Der skal således tages stil­ling til finansiering af konkrete tiltag separat eller som led i en samlet it-investeringsplan for forvaltningen.

 

Endvidere vil der være afledte økonomiske konsekvenser af den foreslåede indsats overfor visse medarbejdergruppers it-kompetenceniveau som skal dækkes af de respektive fagområder.

 

Udgiftsniveauet for disse aktiviteter er ukendt, og skal kortlægges i forbindelse med analysearbejde.

 

 

 

HØRING

 

Den oprindelige it-strategi for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen 2005-2009 har været i høring blandt andet i de centrale kontorer i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og hos samtlige lokal-, handicap- og rådgivningscentre. I denne høringsrunde indkom i alt 13 hørings­svar med forskelligartede kommentarer til strategien som i den grad det har været muligt er indarbejdet.

 

Denne it-strategi for Socialforvaltningen 2006-2009 har været i høring blandt de centrale kontorer i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og hos samtlige lokal-, handicap- og rådgivningscentre. I denne høringsrunde indkom i alt 9 hørings­svar med forskelligartede kommentarer til strategien, hvoraf to er indarbejdet i strategien.

 

Efterfølgende har Socialforvaltningens direktion godkendt strategien og den har været behandlet i Teknologiudvalget.

 

 

BILAG

Bilag 1 – SOF's it-strategi 2006 – 2009

 

 

 

Grethe Munk  / Jens Elmelund

                                               

 

 

 


 

Til top