Mødedato: 26.04.2006, kl. 20:15

Procedure for høring af indstillinger med betydning for integrationsindsatsen (bilag)

Se alle bilag

Procedure for høring af indstillinger med betydning for integrationsindsatsen (bilag)

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 26. april 2006

 

 

4.      Procedure for høring af indstillinger med betydning for integrationsindsatsen (bilag)

 

SUD 170/2006  J.nr. 170/2006

 

 

INDSTILLING

 

Socialforvaltningen indstiller,

 

 

at Socialudvalget godkender vedlagte høringssvar til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

 

 

 

RESUME

Beskæftigelses – og Integrationsforvaltningen har hørt Socialudvalget vedrørende forslag til procedure for høring af indstillinger, der har betydning for integrationsindsatsen.

 

I høringssvaret til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen understreges det, at det ikke er forvaltningen, der skal beslutte, hvilke sager og hvad i sagen, der skal høres, men derimod udvalget. Det er Socialudvalgets opgave og ansvar at prioritere indsatsen på det sociale område, og derfor er det mest hensigtsmæssigt, at det også er udvalgets ansvar og vurdering, om en indstilling skal i høring. Desuden vurderes det ikke hensigtsmæssigt, at indstillingen sendes til høring og behandles i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, før Socialudvalget har set indstillingen.

 

Forvaltningen finder endvidere, at det i nogle tilfælde kan være vanskeligt at afgøre, hvornår en indstilling har betydning for integrationsindsatsen, eksempelvis hvad angår udvalgets budgetforslag og fordelingen af § 115-midlerne.

 

SAGSBESKRIVELSE

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har ansvaret for den tværgående integrationsindsatsindsats, jf. Købehavn Kommunes styrelsesvedtægt. Udvalgets erklæring skal derfor indhentes om enhver sag, der vedrører kommunens integrationsindsats.

 

Der er udarbejdet forslag til procedure for høring af indstillinger, som indebærer, at den enkelte fagforvaltning afgiver høringsanmodning og Beskæftigelses – og Integrationsforvaltningen udarbejder udkast til indstilling, der forholder sig til integrationsvinklen i sagen. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget behandler indstillingen, hvor udvalget forholder sig til:

  • Hvorvidt indstillingen er i overensstemmelse med den politisk vedtagne strategi og vision for Københavns Kommunes integrationspolitik
  • Hvorvidt indstillingen er i overensstemmelse med tidligere trufne politiske beslutninger med konsekvens for kommunens integrationspolitik
  • Hvorvidt indstillingens integrationsaktiviteter i tilstrækkelig grad er koordineret med andre aktiviteter med betydning for integrationsindsatsen
  • Hvorvidt det i tilstrækkelig grad er sikret, at indstillingen følges op af aktivitets-, resultats- og effektmål for integrationsaspektet og krav for disse
  • Komme med evt. anbefalinger for indstillingen, der kan fremme succesfuld forfølgelse ad kommunens integrationspolitik

 

Det forslås endvidere som procedure, at der indføres en bagatelgrænse for indstillinger om ansøgninger med værdi under 100.000 kr., for bevillinger og afslag fra puljer, hvor Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har forholdt sig til puljens prioritering og for indstillinger til orientering.

 

Det er Socialforvaltningen opfattelse, at det ikke er forvaltningen, der skal afgive en høringsanmodning, men derimod udvalget der beslutter, om sagen skal sendes i høring og hvilke dele af indstillingen, der skal høres. Det er Socialudvalgets opgave og ansvar at prioritere indsatsen på det sociale område, og derfor er det også er udvalgets ansvar og vurdering, om en indstilling skal nyde fremme; herunder i høring. Desuden vurderes det ikke hensigtsmæssigt, at indstillinger på socialudvalgets område sendes til høring og behandles i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, før Socialudvalget har set indstillingen.

 

Endvidere finder forvaltningen, at det i nogle tilfælde kan være vanskeligt at afgøre, hvornår en indstilling har betydning for integrationsindsatsen, eksempelvis hvad angår udvalgets budgetforslag, hvor forslagene i større eller mindre grad kan have direkte eller indirekte betydning for integrationsindsatsen. Et andet eksempel er fordelingen af § 115-midlerne. Der efterlyses derfor nogle mere præcise retningslinier for dette.

 

Det er foreslået som procedure, at indstillinger om høring, der skal behandles på et givent møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, samles i en enkelt indstilling til forelæggelse for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Det understreges i høringssvaret, at det antages, at denne proces ikke vil medvirke til yderligere at forlænge sagsbehandlingstiderne.  

Forvaltningen foreslår desuden, at sidste bullit i afsnittet om Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets behandling af indstillingen i høring, der lyder "Komme med evt.  anbefaling(er) for indstillingen, der kan fremme succesfuld forfølgelse af Københavns Kommunes Integrationspolitik", tilføjes sætningen, "skal ske indenfor de skitserede rammer faglige såvel som økonomiske".  

 

Forslag til procedure for høring af indstillinger med betydning for integrationsindsatsen er vedlagt denne indstilling som bilag.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Socialforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Ingen

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

  • Udkast til høringssvar til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
  • Høringsbrev med bilag i form af forslag til procedure for høring af indstillinger med betydning for integrationsindsatsen

 

 

Grethe Munk   / Anne Marie Søland

 

 


 

Til top