Mødedato: 21.06.2013, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Ansøgning om forhøjelse af økonomisk støtte fra TUBA-København

Se alle bilag

Foreningen TUBA ansøger Socialforvaltningen om en forhøjelse af det årlige driftstilskud foreningen modtager fra Københavns Kommune. Socialudvalget skal træffe afgørelse om, hvorvidt ansøgningen kan imødekommes.

Problemstilling

Foreningen TUBA har sendt en ansøgning til Københavns Kommune, hvori de anmoder om en forhøjelse af deres årlige driftstilskud med 1,2 mio. kr. Det årlige driftstilskud vil herefter udgøre 2,9 mio. kr. Baggrunden for TUBA’s ansøgning er en beskæring på 40 % af foreningens tilskud fra SATS-puljemidlerne.

TUBA København er en del af foreningen Blå Kors og yder rådgivning og terapi til unge og voksne i alderen 14-35 år, som er vokset op i familier med alkoholproblemer. Cirka en tredjedel af de unge, som benytter TUBA’s tilbud, er ikke bosiddende i København.

TUBA oplyser, at den øgede kommunale medfinansiering på nuværende tidspunkt er en forudsætning for, at TUBA kan fortsætte sit arbejde i den nuværende form i København.

TUBA København har i 1. kvartal 2013 fået 68 nyhenvendelser og har i øjeblikket 252 unge på venteliste. 

Løsning

Socialforvaltningen kan på nuværende tidspunkt ikke anvise ledige midler til formålet og anbefaler derfor at give afslag på TUBAs anmodning om forhøjelse af det årlige driftstilskud. Det er dog forvaltningens vurdering, at foreningen TUBA udfører et godt stykke arbejde, som hjælper mange unge og voksne til at få en bedre tilværelse.

Socialudvalget har senest den 9. januar 2013 behandlet en ansøgning fra TUBA København vedr. økonomisk støtte. På pågældende møde blev det besluttet, at der, som en del af budgetforhandlingerne for budget 2014, skal ses på den samlede indsats overfor børn og unge i familier med alkoholproblemer. I budgetforhandlingerne indgår derfor et ønskeforslag om forøgelse af kommunens tilskud til TUBA på 500.000 kr. Ønsker udvalget at støtte TUBA yderligere, foreslår forvaltningen, at dette ønskeforslag revideres, således at der i forslaget indgår en model, hvor TUBA’s seneste ansøgning på 1,2 mio. kr. imødekommes.

Forvaltningen bemærker derudover, at Socialforvaltningens egen indsats for børn og unge i familier med alkoholproblemer, rådgivningstilbuddet De Drikker Derhjemme, udløber med udgangen af 2013. De Drikker Derhjemme og TUBA adskiller sig fra hinanden ved, at TUBA tilbyder egentlig terapeutisk behandling, mens De Drikker Derhjemme tilbyder en tidlig helhedsorienteret rådgivning i tæt samarbejde med den ramte familie og sagsbehandleren.

En videreførelse af De Drikker Derhjemme indgår også som budgetforslag i budgetforhandlingerne for budget 2014.

Antallet af børn og unge, der vokser op i familier med alkoholproblemer er stigende og både De Drikker Derhjemme og TUBA oplever et stigende antal henvendelser i deres rådgivninger. Det vurderes på den baggrund, at have konsekvenser for en gruppe udsatte børn og unge, hvis bevillingen til De Drikker Derhjemme ikke videreføres og TUBA ikke kompenseres for reduktionen i SATS-puljemidlerne. 

Afslutningsvis bemærkes, at Drifts- og Udviklingskontoret for børn og familier netop har indgået en samarbejdsaftale med TUBA, hvori TUBA forpligter sig til, at mindst 40 % af de unge, der får hjælp hvert år, skal være fra Københavns Kommune, og behandlingen skal struktureres således, at der højst må gå tre måneder fra en ung under 18 år kommer til forsamtale, til de kan komme i gang med deres forløb.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Intet at bemærke


Anette Laigaard                                       

                             /Ane K. Christensen

Beslutning

Kontorchef Ane K Christensen overværede punktets behandling

Indstillingen blev godkendt

Til top