Mødedato: 21.03.2012, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Placering af stofindtagelsesrum

Se alle bilag
Socialudvalget skal tage stilling til placering af stofindtagelsesrum på Indre Vesterbro, efter at 4 forslag har været i høring.

Tidligere beslutninger

Høringen af de fire forslag blev besluttet på Socialudvalgets møde d. 11. januar 2012.

Indstilling og beslutning

Socialforvaltningen indstiller, 

        1. at Socialudvalget beslutter, at placere stofindtagelsesrum i Mændenes Hjem
     
        2. Subsidiært, at Socialudvalget beslutter at placere stofindtagelsesrummet i Halmtorvet 15 

        3. at Socialudvalget pålægger Socialforvaltningen, inden udgangen af marts måned, at indkalde lokalområdet og politi til et nærmiljømøde
        
Socialforvaltningen indstiller, at Socialudvalget - hvis de vedtager ovenstående 1. at-punkt - overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 

       .1. at der gives en anlægsbevilling på 6,3mio. kr (2012 p/l) til ombygning og indretning af stofindtagelsesrum i Mændenes Hjem, Lille Istedgade 2. Anlægsbevillingen finansieres ved at konvertere Socialforvaltningens overskydende driftsmidler til Sundhedsrum i 2012-2014, samt ledige midler fra sikrede pladser i 2012, jf. tabel 1 i økonomiafsnittet. Såfremt der findes statslig finansiering til anlæg, tilfalder det tilsvarende konverterede mindreforbrug kommunekassen. 

        2. at der af bevillingen på 6,3 mio. kr. (2012 p/l) overføres 5,969 mio. kr. til Københavns Ejendomme fordelt med 2,969 mio. kr. i 2012 og 3.0 mio. kr.i  2013  fra bevillingsområdet Udsatte voksne, funktion 5.38.50.3  til Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Københavns Ejendomme, funktion 5.38.50.3 til at dække ombygningsarbejderne. 


        3. at 0,331 mio. kr., som udgør den resterende del af bevillingen på 6,3 mio. kr. (2012 p/l), forbliver i Socialforvaltningen til at dække udgifter til montering på 0,300 mio. kr. og projektlederhonorar på 0,031 mio. kr. Udgifterne fordeler sig med 0,031 mio. kr. i 2012 og 0,300 mio. kr. i 2013 

  

Problemstilling

Det er svært at placere et stofindtagelsesrum, fordi brugen af stofindtagelsesrummet er til gavn for nogle og risikerer at genere andre. Stofindtagelsesrummet gavner borgere med et stofmisbrug. Stofindtagelsesrummet gavner også lokalområdet som helhed. Men lige i stofindtagelsesrummets umiddelbare nærhed er der risiko for ophobning af de gener, der er forbundet til det offentlige stofmisbrug på Indre Vesterbro. Dertil kommer, at det er svært overhovedet at finde lokaliteter, kommunen kan etablere et stofindtagelsesrum i. Opgaven er nu - på baggrund af høringen - at afveje hensyn med henblik på at få taget en beslutning om placering. At finde en lokalitet på nuværende tidspunkt er nødvendig, for at være klar, når den til juni forventede lovhjemmel er på plads. En supplerende opgave er at finde midler til anlæg af stofindtagelsesrummet, så beslutningen om placering hurtigst muligt kan omsættes til handling.

Løsning

Placering af stofindtagelsesrum har været i høring. Her er vigtige dimensioner omkring naboforhold og brugerhensyn foldet ud. I supplement hertil, bidrager forvaltningen med fakta og vurderinger, så grundlaget for forvaltningens indstilling tydeligt fremgår, og Socialudvalget kan tage stilling ud fra en samlet vurdering.

Høringssvarene

Høringen har affødt 25 skriftlige høringssvar (bilag 1). Dertil kommer et høringsmøde (referat i bilag 3) og en af Socialudvalget bestilt voxpop udført på gaden på Indre Vesterbro (bilag 2). Høringsindlæggene giver tilsammen et overblik over fordele og ulemper ved hver af de fire placeringer og peger på supplerende muligheder (bilag 4).

Høringssvarene nævner følgende centrale fordele og ulemper ved de fire lokaliteter (uddybet i bilag 4):

Fordelene ved Mændenes Hjem er ifølge høringssvarene, at brugerne allerede bruger stedet og man kan drage nytte af de eksisterende tilbud på adressen. Ulemperne er, at lokaliteten har mange beboere som tætte naboer, at stofindtagelsesrum vil presse eksisterende tilbud ud af huset, og at svage brugere og kvinder kan opleve sig ekskluderet.

Fordelene ved Halmtorvet 15 er ifølge høringssvarene, at placeringen er central, at lokaliteten er stor og har et stort potentiale, og at der er udearealer i tilknytning til lokaliteten, hvilket kan mindske presset på omgivelserne. Ulemperne er, at lokaliteten er lejet ud, at det vil give gener for dem som bruger Halmtorvet i dag, og at kulturlivet i Kødbyen kan blive belastet.

Fordele og ulemper ved Halmtorvet 17 er ifølge høringssvarene i høj grad som ved Halmtorvet 15. Dog er nr 17 endnu større og giver anderledes muligheder for indretning, lokalerne er ikke udlejet. Til gengæld er bygningen i meget dårlig stand.

Fordelene ved en busløsning er ifølge høringssvarene, at det går hurtigt med etableringen, at det generer omgivelserne mindre og at det kan flyttes rundt - også uden for Vesterbro. Ulemperne er, at bussen ikke lever op til de fysiske krav til et ordentligt stofindtagelsesrum og i hvert fald ikke kan være en varig løsning.

Høringssvarene nævner - udover de fire lokaliteter, der blev sendt i høring - lokaliteter uden for Indre Vesterbro (Ingerslevsgade 80, Rådhuset) og mange høringsindlæg peger på PH-Caféen, som Socialudvalget d. 11.1.2011 besluttede skulle udgå.

Forvaltningens vurdering af centrale temaer i høringssvarene

Socialforvaltningen vil i det følgende belyse og vurdere nogle af de centrale temaer, der ligger i høringssvarene (i bilag 5 er en uddybet gennemgang):

Kan man placere stofindtagelsesrummet uden for Indre Vesterbro?
Med hensyn til høringsforslagene om placeringer uden for Indre Vesterbro, er spørgsmålet, om stofindtagelsesrummet vil blive brugt af målgruppen. Det er ikke muligt at give noget sikkert svar, men med afsæt i brugerundersøgelse og internationale erfaringer, er konklusionen, at der er overhængende risiko for, at rummet ikke vil blive brugt nævneværdigt, hvis det ligger længere væk end 500 meter fra Hovedbanegården. At forsøge at kompensere for placeringen ved at flytte brugergruppen vil kræve en omfattende og risikabel praktisk og politimæssig indsats, der kan få negative følger for de brugere, der forsøges hjulpet med stofindtagelsesrummet.
Forvaltningen vurderer, at lokaliteten for det første stofindtagelsesrum på Vesterbro bør ligge på Indre Vesterbro. De fremkomne høringsforslag til nye placeringer, vurderer forvaltningen derfor ikke er relevante.

Hvor afgørende nødvendige er "udearealer"?
Et andet forhold, der gentagne gange er kommet op er behovet for udearealer i tilknytning til stofindtagelsesrummet. Udearealer kan rumme noget af udeaktiviteten, der er i forbindelse med et stofindtagelsesrum, og kan derved mindske generne for nabolaget. Mændenes Hjems mangel på udeareal giver allerede nu problemer, når brugerne opholder sig udenfor. Der er en begrundet bekymring for, at problemet forstærkes, hvis stofindtagelsesrummet placeres her. Forvaltningen vurderer imidlertid, at det er sandsynligt, at man kan kompensere for ulemperne ved at tænke brug af flere indgange/udgange, have ventefaciliteter indenfor og at politiet kunne bidrage til at skabe en god kultur i området ved målrettet at opretholde lov og orden i den umiddelbare nærhed.
Forvaltningen vurderer, at udearealer er hensigtsmæssige, og at Halmtorvet 15 og 17 har bedre udearealer end Mændenes Hjem. Forvaltningen vurderer imidlertid ikke, at Mændenes Hjem er uegnet af denne grund, da der kan kompenseres for manglende udearealer.

Vil væsentlige funktioner på Mændenes Hjem risikere at blive skubbet ud?
Der er i høringssvarene bekymringer for, at placering af stofindtagelsesrum i Mændenes Hjem vil fortrænge eksisterende funktioner. Det er indlysende, at der vil skulle ske forskydninger i funktionerne, hvis Mændenes Hjem skal drive et stofindtagelsesrum. Forvaltningen har set på tegningerne for Mændenes Hjem og mener, at man godt kan integrere stofindtagelsesrum og samtidig fastholde de eksisterende funktioner. Man må dog flytte nogle herbergspladser, men det kan samtidig indebære nogle mulige forbedringer for brugerne af disse pladser. Desuden kan forvaltningen se mulige synergieffekter mellem et stofindtagelsesrum i samspil med Mændenes Hjems andre tilbud.
Forvaltningen vurderer derfor ikke, at det er et problem at funktioner bliver skubbet ud, hvis Mændenes Hjem skal rumme et stofindtagelsesrum.

Vil kulturlivet i Kødbyen blive truet af et stofindtagelsesrum?
En bekymring, i mange høringsindlæg, er, at en placering af stofindtagelsesrum på Halmtorvet vil være en trussel mod kulturlivet i området. Ved at afskærme bagtil mod den øvrige Kødby og ved at give mulighed for ophold i udearealer foran / imellem bygningerne, mener forvaltningen, at risikoen for massiv tilstedeværelse omkring kulturtilbudene kan mindskes markant. Brugere af et stofindtagelsesrum er også borgere i København.
Forvaltningen vurderer, at en placering i Halmtorvet 15 og 17 ikke behøver at skade Kødbyens kulturliv.

Tid og økonomi

På baggrund af informationer fra Københavns Ejendomme er nedenfor overslag over finansieringsbehov og tidsforbrug for de forskellige placeringer. Med overslaget ønsker Socialforvaltningen at give Socialudvalget et overblik over de praktiske dimensioner af placeringsspørgsmålet.


Lokalitet

Adresse

Etablering (mio. kr.)

Bygge-periode fra igangsæt. (mnd.)*

Mændenes Hjem

Lille Istedgade 2

6,3**

4-8

Kødbyen

Bygn. 61(forhus)

Halmtorvet 15

15***

4-12

Kødbyen, Bygn 51

Halmtorvet 17

15***

6-12

Stor bus

Mobil

3-4

2-6

*Det vil sige efter anlægsbevilling, byggetilladelse og projektering.
 ** Baseret på nøgletal fra rådgiver                                                                
*** Københavns Ejendomme vurderer, at ombygning kan løbe op til dette beløb 

 

Udover de egentlige anlægsudgifter, vil Socialforvaltningen gøre opmærksom på mulige fordyrende komplikationer: I Halmtorvet 15 er der en lejer i et erhvervslejemål, hvilket kan fordyre en placering her. Forvaltningen har været i dialog med lejeren, og der kan muligvis findes en forhandlingsløsning, men der er ingen garanti for udfaldet. Halmtorvet 15 og 17 er i øvrigt begge med i en beslutning i Borgerrepræsentationen tiltænkt frasalg for at skaffe et provenu til renovering af den Hvide Kødby. Provenuet er forventet mindsket med en placering på en af de to adresser.  

Placeringerne vurderet i forhold til kriterier

Beslutningen om placeringen af stofindtagelsesrum afhænger af, hvilke kriterier man lægger til grund. Forvaltningen lagde ved sidst udvalgsbehandling d. 11. januar 2011 tre overordnede kriterier frem:
 
* En realistisk og brugbar placering
* Lokalitetens fysiske forhold
* Færrest mulige gener for naboer

Socialforvaltningen vurderer her de fire placeringer ud fra kriterierne og på baggrund af høringen, den ovenstående perspektivering og oplysningerne om tid og økonomi.

Mændenes Hjem
Forvaltningen vurderer, at Mændenes Hjem lever op til kravet om en realistisk placering. Tids- og økonomiperspektivet virker overskueligt og giver mulighed for at få etableret et stofindtagelsesrum inden for en overskuelig fremtid. I forhold til de øvrige (stationære) lokaliteter er Mændenes Hjem den hurtigste løsning. Mændenes Hjem er også en brugbar løsning med synergieffekter i samspillet med deres andre tilbud. De fysiske forhold inden for er mulige at indrette til stofindtagelsesrum med gode adgangsforhold. Som mange høringssvar gør opmærksom på - og heri er forvaltningen enig - er manglen på plads omkring lokaliteten et problem.

Halmtorvet 15
Forvaltningen vurderer, at det fysisk i forhold til bygningerne er muligt at etablere et stofindtagelsesrum med gode faciliteter og god adgang i Halmtorvet 15. Der er væsentlige udfordringer i forhold til at gøre det til en realistisk beslutning. Et stofindtagelsesrum på lokaliteten kræver, at der findes en løsning med den nuværende lejer. Det risikerer at blive svært og/eller fordyrende. Lokaliteten er desuden omfattet af Borgerrepræsentationens beslutning om Den hvide Kødby, hvilket betyder, at der er stærke argumenter for anden anvendelse. I forhold til nabogener, vurderer forvaltningen, at Halmtorvet 15 er en - under omstændighederne - god løsning, selvom forvaltningen selvfølgelig har taget de mange kritiske høringssvar til efterretning.

Halmtorvet 17
Forvaltningen vurderer, at placeringen af et stofindtagelsesrum i Halmtorvet 17 vil leve op til kravene om en brugbar placering, og det vil være muligt at skaffe gode adgangsforhold og ude-rum. Der er imidlertid væsentlige udfordringer i forhold til at gøre det til en realistisk beslutning. Lokaliteten er af en størrelse og stand, der gør det dyrt og besværligt at indrette. Lokaliteten er desuden omfattet af Borgerrepræsentationens beslutning om Den hvide Kødby, hvilket betyder, at der er stærke argumenter for anden anvendelse. I forhold til nabogener, vurderer forvaltningen, at Halmtorvet 17 er en - under omstændighederne - god løsning, selvom forvaltningen selvfølgelig har taget de mange kritiske høringssvar til efterretning.

Busløsningen
Forvaltningen vurderer, at bussen virker som en realistisk løsning men ikke særlig brugbar løsning. Det er således muligt at indrette en bus og bruge den til formålet, hvilket de aktuelle frivilligt drevne ambulanter - og erfaringer fra Berlin - viser. Men hvad angår kriteriet om brugbarhed, er bussen imidlertid dårlig, da kapaciteten vil blive for lille. En bus er ikke en selvstændig, varig løsning, men vil kunne indgå som et supplement evt. hvis det trækker ud med en varig løsning. Man skal her bemærke, at det også tager tid og koster penge at indrette en bus. Så hvis det skal være en midlertidig løsning, skal det stadig være velovervejet. I forhold til nabogener er en bus ikke en løsning, men snarere en udskydelse af nabogenerne, for den skal også stå parkeret et sted.

Scenarier og anbefalinger

Forvaltningen ser, ud fra ovenstående vurderinger, to mulige scenarier for etablering af stofindtagelsesrum.

Det første scenarium er etablering af stofindtagelsesrum i Mændenes Hjem. Styrken ved denne placering er, at det er en realistisk måde at komme i gang med stofindtagelsesrum. Etableringen af et stofindtagelsesrum går bygningsmæssigt hurtigere end de andre (stationære) lokaliteter. Der er positive holdninger i Mændenes Hjems høringssvar og der er ovenfor gjort rede for, at man kan kompensere for en del af de problematikker, der er forbundet med en placering her. På baggrund af en samlet overvejelse af kriterier, høringsindlæg og tid- og økonomi, er det forvaltningens indstilling, at Socialudvalget vælger denne placering. Et valg af stofindtagelserum her, bør hurtigst muligt følges op af supplerende muligheder for stofindtagelse i andre rum/tilbud, så Mændenes Hjem ikke bliver løbet over ende, og så brugerne har alternative muligheder. Forvaltningen noterer sig, at politiet i deres høringssvar nævner Mændenes Hjem som den mindst ringe af de foreslåede lokaliteter.

Det andet scenarium er etablering af stofindtagelsesrum i Halmtorvet 15. Styrken ved denne placering er, at placering og udearealer tager overordnet mest hensyn til naboerne og også til brugernes behov for ro og fred omkring stofindtagelsesrummet. På dette punkt ligger forvaltningen på linje med Lokaludvalgets høringssvar. En placering i Halmtorvet 15 kræver imidlertid, at der er politisk vilje - ikke bare i Socialudvalget, men i Borgerrepræsentationen - til at omgøre en eksisterende beslutning. Beslutningen kræver også, at der findes en løsning med den eksisterende lejer af lejemålet. Disse forhold gør, at en placering kan trække ud og måske ende med slet ikke at blive realiseret. Forvaltningen anerkender fordelene ved valget af Halmtorvet 15, men indstiller på grund af de nævnte komplikationer, imidlertid ikke denne løsning. 

Etablering af stofindtagelsesrum

Socialudvalget besluttede d. 11. januar 2012 at afsætte 0,3 mio. kr. til et byggeprogram, som Socialforvaltningen nu samarbejder med Københavns Ejendomme om. Et byggeprogram definerer - uafhængigt af lokalitet - hvilke funktioner der kan være i et stofindtagelsesrum og hvordan de relaterer sig til hinanden. Byggeprogrammet er planlagt afsluttet d. 21. marts 2012, så resultaterne kan lægges ned over den lokalitet, Socialudvalget peger på. Herudfra skabes det konkrete byggeprojekt, der anviser, hvad der er muligt, og hvad det vil koste.

Socialforvaltningen kan imidlertid godt foretage et overslag over udgifterne til etablering af stofindtagelsesrum i Mændenes Hjem, hvormed Socialudvalget allerede nu kan ansøge borgerrerpræsentationen om en anlægsbevilling. Overslaget bygger så alene på enhedspriser for ombygning på lokaliteten, hvilket naturligvis ikke er så præcist om et egentligt prissat projektforslag. Fordelen ved at søge på baggrund af nøgletal er, at det går hurtigere, og brugerne dermed skal vente kortere tid på at få den tiltrængte aflastning, et stofindtagelsesrum kan tilbyde.

De forudsætninger forvaltningen lægger til grund for overslaget er, at der etableres 12 stationer til injektion og 6 stationer til rygning. Dertil åbner forvaltningen for, at både hele stuen og halvdelen af 1. salen bliver inddraget. Inddragelse af 1. salen giver muligheder for placering af funktioner der enten bliver fortrængt af stofindtagelsesrummet og/eller funktioner i tilknytning til stofindtagelsesrummet. Forvaltningen vurderer, at denne brede ramme giver mulighed for at kunne folde byggeprogrammet ud og gå i en konstruktiv dialog med Mændenes Hjems bestyrelse og ledelse om den samlede indretning af Mændenes Hjem.

Forvaltningen vil her gøre opmærksom på, at en omlægning af del af 1. salen på Mændens Hjem vil fortrænge ca. 7 herbergspladser. For ikke at mindske kapaciteten på området bør de genetableres. Det vil være oplagt at gøre det i nogle af de eksisterende §107 pladser på Gl. Køge Landevej. Pladser som har en svindende belægning. Denne problematik vil blive adresseret i en senere indstilling, hvis Mændenes Hjem bliver valgt som lokalitet.

Økonomi

Socialforvaltningen foreslår afsat en anlægsramme på 6,3 mio. kr. til ombygning af Mændenes Hjem til stofindtagelsesrum.

Ombygning: 6,0 mio. kr. inkl. projektlederhonorar til KEjd og SOF på henholdsvis 0,105 mio. kr. og 0,031 mio. kr.
Montering: 0,300 mio. kr.

Omkostninger til ombygning er beregnet ud fra et areal på stuetage og en ½ 1. sal på i alt 600 m2. og en skønnet kvadratmeterpris for ombygning på 10.000,- kr.

Af anlægsbevillingen på 6,3 mio. kr. overføres 5,969 mio. kr. til Københavns Ejendomme fordelt med 2,969 mio. kr. i 2012 og 3,0 mio. kr. i 2013 til at dække ombygningsudgiften. Midlerne overføres fra Socialudvalgets bevillingsområde Udsatte voksne, funktion 5.38.50.3 til Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Københavns Ejendomme, funktion 5.38.50.3. Beløbet indeholder honorar på 0,105 mio. kr. til Københavns ejendomme, svarende til 1,7 % af udgiften til byggearbejder og montering.

Den resterende del af bevillingen 0,331 mio. kr. forbliver i Socialforvaltningen til at dække udgift til montering på 0,300 mio. kr. og projektlederhonorar på 0,031 mio. kr.

Anlægsudgifterne på 6,3 mio. kr. fordelt på 2012 og 2013 finansieres ved konvertering af driftsmidler til anlægsmidler fra mindreforbrug til Sundhedsrum i perioden 2012-2014 givet i budgetaftale 2012 og fra mindreforbrug på sikrede pladser i 2012 givet i budgetaftale 2011, jf. tabel 1.

Anlægsudgiften udgør 3,0 mio. kr. i 2012 og finansieres af mindreforbrug på Sundhedsrum og Sikrede pladser på i alt 2,872 mio. kr. Den resterende finansiering på (3,0-2,872) 0,128 mio. kr. i 2012 mellemfinansieres over kassen, og finansieres fra overskydende driftsmidler vedrørende Sundhedsrummet på Socialudvalgets ramme i 2013.

Anlægsbehovet udgør 3,3 mio. kr. og 0,128 mio. kr. (underfinansiering i 2012) i 2013, og finansieres af mindreforbrug på Sundhedsrum på 1,835 mio. kr. Den resterende finansiering på (3,428 – 1,835) 1,593 mio. kr. mellemfinansieres over kassen og finansieres af overskydende driftsmidler vedrørende Sundhedsrummet på 1,593 mio. kr. i 2014.

 

Finansiering, der skal konverteres til anlæg

Mio.kr. 2012 pl.

Sundhedsrum, 5.38.45.1

 

· Udisponerede midler 2012 (1,25 mio., hvoraf 0,3 mio. er brugt til byggeprogram)

 0.95

· Udisponerede midler 2013

1.835

· Udisponerede midler 2014

1.593

I alt udisponerede midler, Sundhedsrum

4.378

Sikrede pladser, 5.28.24.1, mindreforbrug 2012

1.922

Driftsmidler, der konverteres i alt

6.300

I alt i opskrivning af anlægsramme i 2012

3.000

I alt opskrivning af anlægsrammen i 2013

3.300

Heraf til KFF, bevilling Københavns Ejendomme, funktion 5.38.50.3 (2,969 mio. kr. i 2012 og 3,0 mio. kr. i 2013)

5.969

Heraf til SOF, bevillingsområde udsatte voksne, funktion 5.38.50.3 (0,031 mio. kr. i 2012 og 0,300 mio. kr. i 2013)

0.331

  

Der er endnu ikke fundet driftsmidler til stofindtagelsesrummet. Socialforvaltningen vender tilbage herom, når der foreligger afklaring af lovforslagets indhold. 

Socialforvaltningen gør endvidere opmærksom på, at der i forbindelse med kommende lovgivning muligvis kommer statslig finansiering til anlæg og/eller drift af stofindtagelsesrum. Såfremt der findes statslig finansiering til anlæg, tilfalder det tilsvarende konverterede mindreforbrug kommunekassen.

Sagen oversendes til behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, da hovedparten af midlerne til Sikrede pladser er blevet bevilget i forbindelse med Budgetaftalen 2010. Det er derfor Borgerrepræsentationen, der skal tage stilling til evt. anden anvendelse af midlerne til Sikrede pladser.


Videre proces

Efter proceduren for inddragelse af Københavns Ejendomme skal indstillingen til udtalelse i Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget samtidigt inden behandling i Borgerrepræsentationen.

Nærmiljø:
Forvaltningen tager initiativ til møde for nærmiljøet umiddelbart efter Socialudvalgets beslutning om placering. De inviterede vil være politi, beboere, institutioner og erhvervsliv.

Fagligt:
- Forvaltningen vil samle de relevante aktører, når lovgivning og placering er på plads, så det faglige indhold og samspillet med andre ydelser kan komme på plads.
- Forvaltningen vil overveje -sammen med bl.a. TMF - hvordan man kan evaluere effekten af stofindtagelsesrummet på en række indikatorer som
-     renhold (også urinering og fækalier) i samarbejde med TMF
-     brobygning (vis. til stofbehandling)
-     mindsket sygelighed / dødelighed / overdoser (læge, politi)
-     tryghed (BIFs index).

Beslutning

Konstitueret kontorchef Eva Stokbro Jensen, konsulent Thomas Lund og kontorchef Lars Østergaard overværede punktets behandling

 

Sagen blev udskudt og forvaltningen pålagt at vende tilbage med fornyet indstilling på baggrund af udvalgets efterfølgende spørgsmål og drøftelse.

Til top