Mødedato: 12.08.2015, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Medlemsforslag stillet af Venstre om plejefamiliers ansættelsesforhold

Indstilling og beslutning

Venstre foreslår, at det pålægges Socialforvaltningen:

1.  at udarbejde oplæg til drøftelse på kommende møde i Socialudvalget om ny aflønnings- og ansættelsesmodel for plejefamilier i Københavns Kommune med henblik på at gøre det mere attraktivt at være plejefamilie og dermed afhjælpe den nuværende mangel på plejefamilier i Københavns Kommune.

2.  at komme med et budgetnotat på udgifterne til ny aflønningsmodel, som kan indgå i de kommende forhandlinger om budget for 2016.
Motivering
Københavns Kommune har en ambition om i højere grad at benytte plejefamilier frem for offentlige døgninstitutioner. Københavns Kommune mangler ifølge Center for Familiepleje i øjeblikket 200 pleje- og aflastningsfamilier. For at få flere plejefamilier, er det nødvendigt at se på løn, pension og opsigelsesvilkår for plejefamilier. Disse vilkår bør ifølge formanden for Plejefamiliernes Landsforening, Jens Vegge Bjørck, være bedre, hvis det skal være mere attraktivt at være plejefamilie for udsatte børn. Han støttes af direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, som er bekymret over, at der er så få familier, der søger om at blive godkendt.

Derfor anmoder Venstre om, at Socialudvalget pålægger Socialforvaltningen at udarbejde et oplæg om ny aflønnings- og ansættelsesmodel for plejefamilier i Københavns Kommune, så udvalget får en drøftelse af, hvordan det kan gøres mere attraktivt at melde sig som plejefamilie i København. Som inspiration til oplægget kan forvaltningen fx hente inspiration hos Aarhus Kommune, som blandt andet yder et fast vederlag til plejefamilier.

Beslutning

Vicekontorchef Mie Rohde Laursen deltog under punktets behandling.

Medlemsforslagets 1. at-punkt blev vedtaget med henblik på inddragelse i den kommende temadrøftelse om plejefamiliernes ansættelsesforhold. Medlemsforslagets 2. at-punktet blev vedtaget med bemærkning om, at beregningen skal tage udgangspunkt i Aarhus- og Esbjerg-aflønningsmodellerne.

Til top