Mødedato: 09.01.2013, kl. 08:15
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Ansøgning fra TUBA København om forhøjelse af økonomisk støtte

Se alle bilag
Foreningen TUBA ansøger Socialforvaltningen om en forhøjelse af det årlige driftstilskud foreningen modtager fra Københavns Kommune. Socialudvalget skal træffe afgørelse om, hvorvidt ansøgningen kan imødekommes.

Problemstilling

Foreningen TUBA har sendt en ansøgning til Københavns Kommune, hvori de anmoder om en forhøjelse af deres årlige driftstilskud med 500.000 kr. Det årlige driftstilskud vil herefter udgøre 2.100.000 kr.

TUBA København er en del af foreningen Blå Kors og yder rådgivning og terapi til unge og voksne i alderen 14-35 år, som er vokset op i familier med alkoholproblemer. Cirka en tredjedel af de unge, som benytter TUBA’s tilbud er ikke bosiddende i København.

Foreningen har de sidste 12 måneder haft en stigning i antallet af henvendelser på 38 %. Ifølge TUBA vil et forøget driftstilskud bidrage til:

  • Yderligere 50 løbende individuelle behandlingspladser til unge mellem 14 og 35 år.
  • Yderligere minimum 50 afsluttede forløb i 2013.

Løsning

Socialforvaltningen kan på nuværende tidspunkt ikke anvise ledige midler til formålet og anbefaler derfor at give afslag på TUBAs anmodning om forhøjelse af det årlige driftstilskud. Det er dog forvaltningens vurdering, at foreningen TUBA udfører et godt stykke arbejde, som hjælper mange unge og voksne til at få en bedre tilværelse.

Følgende ligger til grund for forvaltningens anbefaling:

  • Socialforvaltningen råder på nuværende tidspunkt ikke over ledige midler til at understøtte foreninger og organisationers arbejde med udsatte børn og unge. Socialforvaltningens nuværende driftstilskud til TUBA er på 1,6 mio. kr. årligt. Endvidere har TUBA netop modtaget 80.000 kr. i § 18-midler fra Socialforvaltningen.

Forvaltningen bemærker derudover, at Drifts- og Udviklingskontoret for børn og familier er i dialog med TUBA omkring udarbejdelsen af en samarbejdsaftale. Aftalen skal sikre et fælles samarbejde omkring gruppen af unge og voksne, der vokser op i familier med alkoholproblemer. Aftalen skal ligeledes sikre at de unge under 18 år, der står på venteliste hos Tuba, henvises til andre relevante tilbud i kommunen, så de får den støtte og hjælp, som de har brug for.

Socialforvaltningen har i dag en indsats for børn og unge i familier med alkoholproblemer, rådgivningstilbuddet De Drikker Derhjemme. Udover at fungere som rådgivningstilbud yder indsatsens medarbejdere sparring med sagsbehandlere i Børnefamiliecenter København og foretager oplysende arbejde på skoler og institutioner. I 2011 modtog projektet 667 personlige og 1001 telefoniske henvendelser fra målgruppen samt varetog 201 konsulentydelser for BFCK, skoler og andre faglige organisationer[1]. Indsatsen samarbejder med TUBA og sagsbehandlerne i Børnefamiliecenter København omkring målgruppen. Bevillingen til De Drikker Derhjemme udløber med udgangen af 2013, og der skal i forbindelse med budget 2014 tages stilling til den fremtidige finansiering.


På den baggrund opfordrer forvaltningen til, at der i forhandlingerne for budget 2014 ses på den samlede indsats overfor børn og unge i familier med alkoholproblemer.

[1] Møller, Johanne, Jan Holländer og Dan Orbe: ’Evaluering af projekt ”De Drikker Derhjemme”. Åbent anonymt rådgivningstilbud for børn og unge i familier med alkoholproblemer’, Viden- og kompetencecenter – unge og rusmidler, januar 2012, pp. 8-11

 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Socialforvaltningen videreformidler Socialudvalgets beslutning til foreningen TUBA.

 

Anette Laigaard

                                                                  /Ane K. Christensen

Beslutning

Kontorchef Ane K. Christensen overværede punktets behandling.

 

Henrik Appel Esbensen (A) havde erklæret sig inhabil ved mødets begyndelse og forlod lokalet under sagens behandling.  

 

Indstillingen blev godkendt

Til top