Mødedato: 08.02.2017, kl. 16:00
Mødested: H17, Halmtorvet 17, 1700 København V

Budgetprocessen for 2018

Drøftelse af Socialudvalgets budgetproces for 2018 samt materiale hertil.

Indstilling

Socialforvaltningen indstiller, 

  1. at Socialudvalget tager tidsplanen for budgetprocessen til budget 2018 til efterretning.
  2. at Socialudvalget drøfter Socialforvaltningens kategorisering af omprioriteringsforslag.

Problemstilling

1. Budgetforslag til Økonomiudvalget

Socialudvalget skal senest d. 2. maj aflevere et budgetforslag for 2018. Socialudvalget skal derfor vedtage udvalgets budgetforslag for 2018 på Socialudvalgsmødet d. 26. april 2017.

2. Særligt følsomme forslag

Socialforvaltningen udarbejder frem mod Socialudvalgets budgetseminar d. 27. – 28. februar et bruttokatalog bestående af en række omprioriteringsforslag. Bruttokataloget er udgangspunktet for, at Socialudvalget i forbindelse med 2. behandling af Socialudvalgets budgetforslag til Økonomiudvalget kan vedtage et budgetforslag.

Da der er tale om et bruttokatalog over omprioriteringsforslag, vil der være forslag, som ikke ender med at være en del af Socialudvalgets budgetforslag. Disse forslag kan være af en karakter, som kan medføre unødvendig usikkerhed blandt borgere, brugere og personale.

Løsning

AD. 1 - Budgetforslag til Økonomiudvalget:

Socialforvaltningen har udarbejdet nedenstående tidsplan for Socialudvalgets vedtagelse af budgetforslag i balance for 2018.

Socialudvalgets budgetkalender 2018:

  • Budgetseminar d. 27. og 28. februar
  • Dialogmøde mellem Socialudvalget og brugerorganisationer d. 15. marts
  • 1. behandling af budgetforslag 2018 d. 15. marts
  • Budgetmøde med HovedMED d. 30. marts (inden fællesmøde med BIU)
  • 2. behandling af budgetforslag d. 26. april
  • Budgetseminar forud for budgetforhandlingerne d. 10. august

AD. 2 - Særligt følsomme forslag:

Socialforvaltningen foreslår, at der arbejdes med nedenstående kategorisering af omprioriteringsforslag.  

  1. Fortrolige forslag
  2. Forslag der kan skabe unødvendig usikkerhed blandt borgere, brugere og personale
  3. Almindelige omprioriteringsforslag

Nedenfor beskrives de enkelte kategorier, samt hvordan Socialforvaltningen foreslår, at man skal forholde sig til dem.

1. Fortrolige forslag

Omprioriteringsforslag er fortrolige, når de indeholder oplysninger, som er omfattet af tavshedspligt efter forvaltningslovens § 27. Det vil bl.a. være oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold. Der forventes på nuværende tidspunkt ikke sådanne forslag i 2018.

2. Forslag der kan skabe unødvendig usikkerhed blandt borgere, brugere og personale

Da der er tale om et bruttokatalog af omprioriteringsforslag, hvoraf en del allerede på budgetseminaret kan blive afvist af udvalget, vil man kunne undgå unødvendig usikkerhed blandt borgere, brugere og personale ved at vente med at omtale særligt følsomme forslag offentligt, til udvalget har drøftet dem på budgetseminaret d. 27.-28. februar. Efter budgetseminaret vil der være god tid til at føre en åben, demokratisk debat om dem, der opretholdes, frem mod 1. og 2. behandlingen. 

Der er ikke tale om en egentlig juridisk forpligtende fortrolighed, men forvaltningen finder det af ovenstående grunde hensigtsmæssigt ikke at orientere de pågældende tilbud forud for budgetseminaret og henstiller derfor til, at Socialudvalget ikke drøfter de pågældende forslag uden for udvalget.

På budgetseminaret foretager Socialudvalget en grovsortering af forslagene i bruttokataloget. Herefter vil forvaltningen orientere alle de involverede tilbud efter seminaret om, at de indgår i udvalgets budgetdrøftelser.

Hvis udvalget ikke ønsker at behandle dem i en lukket proces i perioden frem til budgetseminaret, vil forvaltningen kontakte tilbuddene forud for budgetseminaret med henblik på at forberede dem og borgerne på, at forslagene kan blive drøftet i offentligheden, men at de i forbindelse med udvalgs- og Borgerrepræsentations-behandlingen både kan blive taget af bordet og endeligt vedtaget.

3. Almindelige omprioriteringsforslag

Størstedelen af omprioriteringsforslagene er i denne kategori. Her vil det ikke være nødvendigt med særlige hensyn.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Socialforvaltningen vil udarbejde materiale til Socialudvalgets budgetseminar d. 27. – 28. februar 2017 på baggrund af udvalgets drøftelser. Materialet vil blive frigivet i Agenda og udleveret til Socialudvalget på tryk senest en uge inden budgetseminaret. Kataloget vil blive delt op i hhv. et åbent og et lukket punkt i Agenda svarende til ovenstående kategorier af forslag. Efter budgetseminaret vil alle forslag, der opretholdes, blive samlet og efterfølgende sendt ud til Socialudvalget i åben form.

 

Nina Eg Hansen

                                / Siggi W. Kristoffersen

Beslutning

Kontorchef Siggi Kristoffersen deltog under punktets behandling.

Indstillingen blev taget til efterretning.

Til top