Mødedato: 03.04.2013, kl. 19:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 8

Medlemsforslag fra S om analyse af målgruppen for kriminelle børn og unge

 

Det foreslås,

At Socialforvaltningen i samarbejde med relevante forvaltninger forestår en analyse af målgruppen kriminelle børn og unge med en social foranstaltning, for at indhente viden om deres barndom/ungdom.

At tidsplan og finansiering af analysen planlægges i sammenhæng med det arbejde, der allerede finder sted i Socialforvaltnings- /Sikker By-regi og at finansieringen findes inden for rammen alternativ i budgetforhandlingerne 

At Socialforvaltningen skal vende tilbage med konkret forslag til analyseforløb samt budget hertil.

(Stillet af Socialdemokraterne)

 

MOTIVERING

Med Sikker By har vi igangsat mange gode projekter, der styrker trygheden i København. Men vi ser stadig for mange børn og unge, der tidligt inddrages i den kriminelle verden. Dette skal der gøres noget ved. Bl.a. ved at vide mere om børns og unges opvækst inden de begår kriminalitet og som resultat ender i en mere omkostningstung social foranstaltning eller fængsel.

Socialdemokraterne finder derfor, at der er behov for at undersøge baggrunden for, at børn og unge i København på trods af Sikker By projektet og Socialforvaltningens forebyggende indsatser fortsat meget tidligt i livet har retning mod kriminalitet i større eller mindre omfang. Det vil være vigtig viden og erfaring at bygge videre på, såfremt vi får et nærmere kendskab til disse unges livsbane for at undersøge, hvor, hvordan og hvornår kommunen kan sætte ind for at forebygge, at barnet udvikler sig i den forkerte retning mod den kriminelle løbebane.

Derfor foreslår Socialdemokraterne, at der laves en analyse af målgruppen af børn og unge, som har begået kriminalitet og som har en social foranstaltning med fokus på deres opvækst, trivsel, familiære baggrund m.v. Analysen kan fx gennemføres med en kombination af

  •          kvalitative metoder fx sagsgangsanalyse og interview
  •          kvantitative metoder fx samkøring af Socialforvaltningens egne registre med skole, daginst., sundhedspleje, politi, Danmarks statistik osv.

Det centrale er, at der indhentes brugbar viden, om de bagvedliggende faktorer, der har betydning for de københavnske børn og unges udvikling mod kriminalitet.

Beslutning

Kontorchef Ane K Christensen overværede punktets behandling

 Indstillingen blev godkendt med bemærkning om, at forvaltningen vender tilbage inden sommerferien med opgørelse over, hvilke relevante eksisterende analyser, der kan indgå og oversigt over hvilke nye områder, der kræver analyse, herunder en vurdering af, hvad nye analyser vil koste og hvor lang tid det vil tage.

Til top