Mødedato: 28.08.2019, kl. 17:30
Mødested: Nørrebro Bibliotek

Høring: Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 udarbejdet af Børne- og Ungearbejdsgruppen.

Problemstilling

Kultur- og Fritidspolitikken 2016-2019 udløber ved udgangen af 2019. Et forslag til ny politik for perioden 2020-2023 sendes nu i høring. De helt centrale begreber i Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 er fællesskaber, faciliteter og synergier, idræt og bevægelse, børn og unge samt kultur.

Mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Kultur- og Fritidsforvaltningen er politikken en forventningsafstemning om, hvilken vej kultur- og fritidsområdet i København skal udvikle sig.

Kultur- og Fritidspolitikken er i høring indtil 1. september 2019.

Udkast til høringssvar:

"Nørrebro Lokaludvalg ser mange gode takter i udkastet til den nye kultur- og fritidspolitik. Bl.a.:

  1. det store fokus på fællesskab

  2. at Københavns fritidsfaciliteter skal følge med befolkningsvæksten, så alle københavnerne har lige adgang til kultur- og fritidsfaciliteter og –tilbud

  3. at byens fritidstilbud skal baseres på samarbejder mellem de forskellige forvaltninger og foreningslivet

Bedre udnyttelse af faciliteter
Når det kommer til lige adgang for alle københavnere til kultur- og fritidsfaciliteter og –tilbud, er vi meget udfordret på Nørrebro. Vi er 80.000 borgere og bydelen råder kun over én svømmehal og to idrætshaller og to udendørs kunstgræsbaner. Der er altså stort pres på bydelens faciliteter. Vi er glade for at særligt børns udfoldelsesmuligheder er i fokus i politikken. Det er også vores holdning at børn skal prioriteres, da de er mindst mobile.

Vi anbefaler en bedre inddragelse af folkeskolernes faciliteter i det frivillige foreningsliv. Der er desværre stadig en række kommunale faciliteter, der står tomme i aften- og eftermiddagstimerne. Disse faciliteter bør gøres let tilgængelige i lang højere grad end i dag for aktører fra kultur- og fritidsområdet.

Nørrebro er den tættest bebyggede bydel i København, derfor er der ikke mange muligheder for at udbygge med flere kommunale faciliteter. Vi arbejder derfor for at der indtænkes faciliteter til bydelen hver gang der renoveres/ombygges/bygges nyt på Nørrebro. F.eks. at vi får en idrætshal, når den nye skole i De Gamles By realiseres.

Tværfagligt samarbejde omkring kommunale faciliteter
Nørrebro Lokaludvalg foreslår et langt større samarbejde omkring kommunale faciliteter end vi ser i dag på tværs af forvaltninger. F.eks. har det for Nørrebrohallen været en gevinst for aktivitetsmængden i dagtimerne og trygheden, at Idrætsprojektet under Socialforvaltningen er blevet fast aktør i Nørrebrohallen.

Nørrebro Lokaludvalg foreslår desuden en øget brugerinddragelse af foreninger i driften af idrætshaller og kulturhuse, så kendskabet til idrætshallernes og kulturhusenes brugere (børn og unge) styrkes i samspillet mellem foreningslivet og KFFs medarbejdere og der tilføres aktivitets- og pædagogiske kompetencer. Vi anbefaler også at man forsøgsvis på Nørrebro prøver at udlægge administrationen og fordelingen af tiderne på bydelens skoler og i hallerne til foreningslivet mod at der følger økonomi med, så vi kan effektivisere anvendelsesgraden."

Løsning

Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 udarbejdet af Børne- og Ungearbejdsgruppen

 

Beslutning

Lokaludvalget godkendte udkast til høringssvar til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 udarbejdet af Børne- og Ungearbejdsgruppen med de faldende bemærkninger.

Til top