En lokal fritidskoordinatorstilling
Indstilling
Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,
- at Lokaludvalget godkender, at Nørrebro Lokaludvalg arbejder for at oprette en lokal fritidskoordinatorstilling
Problemstilling
Med udgangspunkt i følgende mål fra Bydelsplan for Nørrebro 2017-2020 (s.26):
-
at der bliver skabt lige muligheder for alle børn og unge fra Nørrebro for at deltage i foreningslivet.
-
at der tænkes kreativt for at finde mere kapacitet til både indendørs- og udendørs foreningsaktiviteter på Nørrebro
ønsker Børne- og ungearbejdsgruppen, at Nørrebro Lokaludvalg arbejder for, at der oprettes en lokal fritidskoordinatorstilling forankret i Nørrebro Idrætsråd med Nørrebro Lokaludvalg som ansvarlig via en driftstøtteaftale, lignende den vi har med Miljøpunkt Nørrebro med udarbejdelse af årsplan og årsberetning til Nørrebro Lokaludvalg.
Midlerne til stillingen skal findes centralt via budgetforhandlingerne eller Overførselssagen. I første omgang arbejdes der henimod til ønske til Overførselssagen 2020.
Baggrund og formål
Baggrunden for ønsket er, et behov for en målrettet strategi ift. af få flere udsatte Nørrebrobørn og -unge inkluderet i foreningslivet, og få anvendt idrætsfaciliteterne på Nørrebro mere optimalt end i dag. Særligt i områderne omkring de 4 folkeskoler; Nørre Fælled Skole, Blågård Skole, Nørrebro Park Skole og Guldberg Skole er der næsten ingen fritidsaktiviteter organiseret af det lokale frivillige foreningsliv.
Derfor foreslås det, at lave en 4-årig forsøgsordning i forbindelse med fordelingen af idrætsfaciliteter på Nørrebro, hvor Nørrebro Idrætsråd i samarbejde med forvaltningerne BUF, SOF og KFF fordeler idrætsfaciliteterne, særligt på de ovennævnte skoler for i fællesskab at kunne koordinere og sikre, at der iværksættes fritidsaktiviteter for lokale børn og unge på skolerne.
Arbejdets organisering
KFF er som ansvarlig forvaltning for fritidsfaciliteterne i Københavns Kommune altid naturlig samarbejdspartner, da der skal tages hensyn til gældende kommunale fordelingsregler.
Der foreslås en organiseringsmodel, hvor Nørrebro Idrætsråd varetager de løbende opgaver med ovenstående. Opgaverne vil primært være at:
- At skabe kontakt og være brobygger mellem KFF og de lokale idrætsforeninger på Nørrebro.
-
At være kontakt og brobygger til og fra de lokale skoler, fritidsinstitutioner og foreningsliv
-
At være koordinator til SOF, almennyttige boligselskaber, helhedsplaner ift. at inkludere flest mulig lokale socialt udsatte børn og unge.
-
At hjælpe de lokale frivillige foreninger med at opstarte aktiviteter, der er målrettet lokale børn og ungegrupper med det største behov for lokale fritidsaktiviteter.
-
Systematisk inklusion af udskolingselever i det lokale fritidsliv for herigennem at fremme det lokale aktive medborgerskab og integration.
-
Vidensopsamling og -deling ift. af kopiere forsøgsperiodens positive erfaringer til andre dele af København.
Målet er, at minimum 500 flere børn kan blive foreningsaktive på Nørrebro gennem dette forslag. Desuden skal minimum 30 unge inddrages i arbejdet som trænere eller ledere i foreningslivet.
Økonomi
Udgangspunktet er, at der ønskes 2 mio. kr. til ansættelse af en medarbejder i 4 år. Evt. skal der også indskrives midler til aktiviteter i projektforslaget.
Løsning
Lokaludvalget godkender, at Nørrebro Lokaludvalg arbejder for at oprette en lokal fritidskoordinatorstilling.
Beslutning
Der var afstemning om indstillingen.
For stemte: Brita Fabricius, Erik Brandt, Jens Villadsen, Jonathan Ries, Majbritt Svensson, Mogens Petersen og Sidsel Engqvist.
Imod stemte: Alexander van Deurs, Bjarke Kværnø, Claus Aarestrup, Gitte Kristensen, Jette Nielsen og Kim Christensen.
Undlod at stemme: Charlotte Mejlshede og Mie Brandstrup.
Indstillingen blev vedtaget og Lokaludvalget godkendte, at Nørrebro Lokaludvalg arbejder for at oprette en lokal fritidskoordinatorstilling.