Ny skole på Nørrebro
Indstilling
Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,
- at Lokaludvalget tager redegørelse for problemstillingen fra børne/unge-arbejdsgruppen til efterretning.
- at Lokaludvalget drøfter placeringen af en ny skole på Nørrebro
- at Lokaludvalget nedsætter en ad hoc arbejdsgruppe bestående af to medlemmer fra hhv. børne/unge-arbejdsgruppen og Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen, der bemyndiges til at skrive en henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget.
Problemstilling
Børne/ungearbejdsgruppen har siden de blev bemyndiget til at gå i dialog med Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) på lokaludvalgsmødet i november, undersøgt kapacitetsbehovet, befolkningsfremskrivninger og mønstrene i de forskellige skoledistrikter på Nørrebro.
Se vedhæftet faktahæfte og redegørelse for problemstillingerne vedr. kapacitetsproblematikken, udarbejdet af børne/unge-arbejdsgruppen.
Baggrund
Børne- og Ungdomsforvaltningens fremskrivninger viser, at der kommer til at mangle skolekapacitet på Nørrebro. Det vurderes at der skal findes 5,5 ekstra skolespor på Nørrebro de næste 5-10 år. Et skolespor er 0.- 9. klasse, dvs. ca. 250 børn.
Børne/unge-arbejdsgruppen har endnu ikke modtaget noget materiale fra Børne- og Ungdomsforvaltningen om, hvilke løsningsmodeller for den manglende skolekapacitet, der bliver fremlagt for politikerne. Men arbejdsgruppen har mundtligt fået overleveret nogle af forvaltningens tanker, der bl.a. peger på en ny skole på den matrikel, hvor Sundhedsforvaltningen har haft deres administration i De Gamles By samt en udbygning af Blågård Skole.
Den nye Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen har netop besluttet at skoleudbygningsplanerne på Nørrebro skal sendes i offentlig høring. Derfor er tidsplanen udskudt.
Den forventede tidsplan ser således ud:
-
Overførselssag 17/18 i marts: politisk tilkendegivelse af, at den ønskede grund i De Gamles By anvendes til skolekapacitet
-
April/maj: Børne- og Ungdomsudvalget indstilling om skolestruktur
-
Budget 19 i september: planlægningsbevilling til De Gamles By, Blågård Skole og muligvis Nørre Fælled Skole
Den offentlige høring vil ligge, når Børne- og Ungdomsudvalget har truffet beslutning om skolestruktur i april/maj. Forvaltningen kender endnu ikke til datoen.
Børne/unge-arbejdsgruppen anbefaler derfor, at lokaludvalget sender en henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget inden den politiske tilkendegivelse omkring De Gamles By i slutningen af marts.
Børne/unge-arbejdsgruppen mener ikke placeringen i De Gamles By er hensigtsmæssig. Dels fordi en fremtidig skolegård vil bevæge sig ud på det grønne område kaldet ”Fårefolden”, dels fordi fremskrivningstallene ikke tyder på, at det er i det skoledistrikt, der kommer flest børn. Derimod tyder det på, at behovet bliver størst i Rådmandsgade skoledistrikt og Blågård skoledistrikt.
Arbejdsgruppen interesserede i at bringe Banedanmarks areal ved Bispebjerg St. i spil ift. en ny skole, såfremt der er opbakning i lokaludvalget til det.
Indstillede medlemmer til ad hoc-gruppen
Til ad hoc arbejdsgruppen indstiller Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen: Erik Brandt og Mette Jokumsen
Børne/ungearbejdsgruppen indstiller: Mogens Petersen og Brita Fabricius
Løsning
- Lokaludvalget tager redegørelse for problemstillingen fra børne/unge-arbejdsgruppen til efterretning.
- Lokaludvalget drøfter placeringen af en ny skole på Nørrebro.
- Lokaludvalget nedsætter en ad hoc arbejdsgruppe bestående af to medlemmer fra hhv. børne/unge-arbejdsgruppen og Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen, der bemyndiges til at skrive en henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget.
Beslutning
-
Lokaludvalget tog redegørelse for problemstillingen fra børne/unge-arbejdsgruppen til efterretning.
-
Lokaludvalget drøftede placeringen af en ny skole på Nørrebro.
-
Der var afstemning om indstillingen.
For stemte: Brita Fabricius, Erik Brandt, Flemming Jensen, Jens Villadsen, Maja Bech Gregersen, Lars Christiansen, Masti Jutka, Mogens Petersen, Niels Clemmensen.
Undlod: Bjarke Kværnø, Gitte Kristensen, Jette Nielsen.
Ikke til stede: Hans Mejlshede.
Indstillingen blev vedtaget og Lokaludvalget nedsatte en ad hoc arbejdsgruppe bestående af to medlemmer fra hhv. børne/unge-arbejdsgruppen og Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen, der bemyndiges til at skrive en henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget.