Mødedato: 29.04.2002, kl. 15:00

Forslag til regelforenkling i Varmeforsyningsloven

Forslag til regelforenkling i Varmeforsyningsloven

Miljø- og Forsyningsudvalget

Miljø- og Forsyningsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde mandag den 29. april 2002

 

23. Forslag til regelforenkling i Varmeforsyningsloven

MFU 150/2002 J.nr. 106/2002

 

INDSTILLING

Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller,

at Miljø- og Forsyningsudvalget drøfter og godkender forslaget om regelforenkling af Varmeforsyningsloven, og tilhørende bekendtgørelse om projektgodkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg.

 

RESUME

I forbindelse med indenrigs- og sundhedsministerens opfordring til amter og kommuner om at indsende forslag om viden om de forhindringer, som kommunalbestyrelser og amtsråd er stødt på i deres opgaveløsning, har Miljø- og Forsyningsforvaltningen udarbejdet et forslag til forenkling af Varmeforsyningsloven i forbindelse med godkendelse af projekter om varmeforsyningsanlæg.

 

SAGSBESKRIVELSE

Indenrigs- og sundhedsministeren har i brev af 10. januar 2002 opfordret kommuner og amter til at indsende viden om de forhindringer, som kommunalbestyrelser og amtsråd er stødt på i deres opgaveløsning. Økonomiforvaltningen har bedt de enkelte forvaltninger om at indsende forslag og idéer. Miljø- og Forsyningsforvaltningen har udarbejdet et forslag om regelforenkling i forhold til Varmeforsyningsloven og tilhørende bekendtgørelse om projektgodkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg.

Økonomiudvalget har den 9. april 2002 besluttet at sende de indkomne forslag fra forvaltningerne i høring i de respektive stående udvalg. Dette har overborgmesteren informeret indenrigs- og sundhedsministeren om i brev af 11. april 2002.

Forslaget, der skal drøftes, vedrører det uhensigtsmæssige i, at der i et fjernvarmeområde med tilslutningspligt - som i København - skal udarbejdes projektforslag indeholdende diverse beregninger hver gang, der skal etableres nye fjernvarmerør i en gade, eller der skal ske en omlægning fra damp til vand i et område. Beregningerne vedrører selskabs- og samfundsøkonomi samt miljø- og energimæssige konsekvenser ved projektet. Projektet skal herefter sammenlignes med et alternativt projekt, som fx kunne være olieopvarmning. Desuden kræves hver gang en særskilt godkendelse af projektet af kommunalbestyrelsen. Det forslås, at der ikke kræves udarbejdelse af projektforslag og projektgodkendelse for projekter i områder med tilslutningspligt. Projektgodkendelse bør herefter kun kræves ved større fjernvarmeprojekter eller projekter, der ændrer den varmeplanmæssige afgr& aelig;nsning af forsyningsområder for fx fjernvarme og naturgas.

Det bemærkes, at Borgerrepræsentationen stadig skal give særskilt kapitalbevilling til projekter vedrørende dampkonvertering og anlæg af hovedledninger til fjernvarmeforsyning af større nybyggerier. Bevillingerne til stikledninger gives i forbindelse med budgetvedtagelsen. Det er indarbejdet i budgetforslaget for 2003, at bevillingerne til fordelingsledninger til større nybyggerier fra og med 2003 tilsvarende gives i forbindelse med budgetvedtagelsen.

MILJØVURDERING

-

ØKONOMI

-

HØRING

-

BILAG

  1. Notat om forslag til regelforenkling af 15. marts 2002, Miljø- og Forsyningsforvaltningen
  2. Brev fra overborgmesteren til indenrigs- og sundhedsministeren af 11. april 2002

 

 

Peter Elsman

/Vibeke Østergaard

 

 

Til top