Mødedato: 09.12.2002, kl. 15:00

Revideret regnskabsprognose for 2002

Revideret regnskabsprognose for 2002

Miljø- og Forsyningsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde mandag den 9. december 2002

 

 

4.      Revideret regnskabsprognose for 2002

 MFU 261/2002

INDSTILLING[pj1] 

Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller,

at Miljø- og Forsyningsudvalget godkender den vedlagte, reviderede regnskabsprognose pr. 30. september 2002.

 

 

RESUME[pj2] 

På udvalgets møde den 28. oktober 2002 fremlagde Miljø- og Forsyningsforvaltningen en indstilling om godkendelse af regnskabsprognosen pr. 30. september 2002. Det fremgik af indstillingen, at arbejdet med revurdering af KE's finansposter endnu ikke var fuldført, og at forvaltningen derfor tog forbehold for, om prognosen for udviklingen i finansposterne var retvisende.

Udvalget besluttede på den baggrund, at der på mødet den 9. december 2002 skulle fremlægges en revideret prognose for KE's finansposter.

Med denne indstilling præsenteres en revideret regnskabsprognose baseret på et omfattende arbejde med afstemning af KE's regnskaber samt analyse og revurdering af regnskabsforklaringerne vedrørende finansforskydningerne i 2001.

Fremlæggelsen af regnskabet for 2001 i foråret skabte forventning om, at finansposterne i 2002 ville kunne forbedres med 393 mio. kr. Den seneste regnskabsprognose for 2002 fra oktober måned viste en forbedring på 135,5 mio. kr., hvoraf alene 85 mio. kr. vedrørte indførelsen af samtidighedsbetaling for varmekunder.

Den samlede, revurderede prognose for finansposterne for 2002 viser, som det fremgår af nærværende indstilling, en forbedring af finansposterne på 361,7 mio. kr.

Revurderingen af finansposterne har vist, at der af den oprindeligt forventede forbedring på 393 mio. kr. kan ventes en forbedring på 74,3 mio. kr. i 2002, mens  resten af beløbet udgøres af dels permanente mellemværender, dels forventninger om forbedringer, der har bygget på et fejlbehæftet grundlag.

Hertil kommer de afvigelser i finansposterne, der var nævnt i den første regnskabsprognose, bl.a. en forbedring på 85 mio. kr. som følge af samtidighedsbetalingen.

Der er herudover i den reviderede regnskabsprognose indarbejdet oplysning om forhold, som først er konstateret efter tidspunktet for afgivelsen af sidste regnskabsprognose, og som samlet ventes at få væsentlig, positiv betydning for udvalgets regnskab.

Alene disse poster tegner sig for en forbedring på 191,3 mio. kr. på finansposterne i indeværende år. Som følge af ekstraordinære forskydninger mellem 2002 og 2003, jf. vedlagte notat, ventes der i 2003 en yderligere forbedring af finansposterne i 2003.

 


SAGSBESKRIVELSE[pj3] 

I forbindelse med afgivelsen af regnskabsprognosen pr. 31. marts 2002 oplyste KE, at man med regnskabsprognosen pr. 30. juni 2002 ville have foretaget en gennemarbejdet revurdering af forventningerne til finansforskydningerne.

Da det ved afgivelsen af regnskabsprognosen i august måned viste sig, at dette arbejde ikke var gennemført, tog forvaltningens direktion initiativ til nedsættelse af en gruppe med deltagelse af KE, Sekretariatet og Økonomiforvaltningen, som gennem regelmæssige møder skulle følge gennemførelsen af analysen.

Ved afgivelsen af regnskabsprognosen pr. 30. september 2002 måtte forvaltningen konstatere, at arbejdet ikke var fuldført, og at der ikke i følgegruppen havde kunnet opnås en afklaring af rigtigheden af en række finansforskydninger, der var indarbejdet i KE's bidrag til regnskabsprognosen. Forvaltningen tog derfor over for udvalget forbehold for, om prognosen for udviklingen i finansposterne i 2002 var retvisende.

Miljø- og Forsyningsudvalget pålagde på den baggrund forvaltningen at fremlægge en revideret prognose for KE's finansposter på mødet den 9. december 2002.

Økonomiudvalget besluttede i forbindelse med behandlingen af regnskabsprognosen for 2002 den 26. november 2002, at man ønskede Miljø- og Forsyningsudvalgets reviderede prognose tilsendt.

Økonomiudvalget besluttede herudover, at Miljø- og Forsyningsudvalget senest ultimo januar 2003 skal afgive en status for opfølgningen på de aktiviteter, der er anført i Revisionsdirektoratets protokollat vedrørende KE's regnskab for 2000 og i kommissoriet for følgegruppen. Miljø- og Forsyningsforvaltningen vil i januar 2003 forelægge Miljø- og Forsyningsudvalget en indstilling vedrørende denne sag.

Endelig besluttede Økonomiudvalget efter indstilling fra Økonomiforvaltningen, at Miljø- og Forsyningsudvalget med virkning fra marts 2003 månedligt skal rapportere udviklingen på udvalgets finansposter til Økonomiudvalget. Økonomiforvaltningen har over for Miljø- og Forsyningsforvaltningen tilkendegivet, at man er indstillet på at foreslå Økonomiudvalget, at kravet om denne særlige afrapportering trækkes tilbage, hvis det i forbindelse med afgivelsen af det foreløbige regnskab for 2002 har vist sig, at Miljø- og Forsyningsudvalget atter er i stand til at foretage en tilfredsstillende regnskabsaflæggelse.

Med denne indstilling præsenteres en revideret regnskabsprognose pr. 30. september 2002 baseret på arbejdet med afstemning af KE's regnskaber samt analyse og revurdering af regnskabsforklaringerne vedrørende 2001.

Arbejdet har som nævnt været fulgt af en følgegruppe, hvor Økonomiforvaltningen, KE og Sekretariatet har været repræsenteret. Gruppen har – ud over at drøfte en række principielle spørgsmål af regnskabsmæssig karakter, som afstemningsarbejdet har givet anledning til – løbende fulgt og stillet krav til arbejdet med at etablere grundlaget for en revurdering af forventningerne til KE's finansposter. Også KE's interne revisor, KPMG, har siden begyndelsen af november måned deltaget i både det konkrete afstemningsarbejde vedrørende finansforskydningerne og i følgegruppens møder.

Arbejdet er blandt andet afrapporteret i et notat, der beskriver en række af de principielle forskelle på KE's regnskabsaflæggelse i henhold til henholdsvis årsregnskabsloven og de kommunale regler, og som foreslår en række regnskabstekniske løsninger med henblik på at sikre, at KE fremover løbende kan aflægge retvisende regnskaber efter de kommunale regler på området. Notatet, der er vedlagt som et bilag til indstillingen, vil særskilt blive forelagt Økonomiforvaltningen til principiel stillingtagen.

Afstemningsarbejdet har endvidere resulteret i en række regnskabskorrektioner, herunder en nedskrivning af kommunens udlægskonto med 225,9 mio. kr. og en opskrivning af kapitalindskuddet i KE's aktieselskaber med 612,1 mio. kr. Et notat, der nærmere beskriver korrektionerne, er vedlagt indstillingen som bilag.

Ud over at redegøre for de reviderede forventninger til KE's finansposter, som er foretaget på grundlag af arbejdet, indeholder regnskabsprognosen oplysning om en række forhold, som først er konstateret efter tidspunktet for afgivelsen af sidste regnskabsprognose, og som ventes at få væsentlig, positiv betydning for udvalgets regnskab.

For så vidt angår det rammebelagte område (det skattefinansierede og det takstfinansierede drifts- og anlægsområde) knytter indstillingen alene bemærkninger til de forhold, der er konstateret siden fremlæggelsen af regnskabsprognosen den 28. oktober 2002, og til de ændringer af udvalgets samlede, forventede regnskab, som følger heraf.

For så vidt angår udvalgets finansposter gennemgår og forklarer indstillingen forventningerne til KE's finansposter, som disse har udviklet sig fra afgivelsen af det forventede regnskab for 2001 og frem til den reviderede regnskabsprognose pr. 30. september 2002. Forventningerne til Miljøkontrollens og sekretariatets finansposter er uændrede.

Ligeledes er kvartalsregnskabet efter 3. kvartal og forventningerne til målopfyldelsen for de i budgettet fastlagte mål og resultatkrav uændrede, og behandles ikke i denne indstilling.

Forventet regnskab for 2002:


 

 

 

 


På det skattefinansierede område forventes uændret mindreudgifter på 17,4 mio. kr., der vil blive søgt overført til 2003 i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for 2002. For uddybende bemærkninger til mer- og mindreforbrug på de enkelte poster henvises til indstillingen til mødet den 28. oktober 2002.

På det takstfinansierede område er der siden aflæggelsen af regnskabsprognosen pr. 30. september 2002 på mødet den 28. oktober 2002 konstateret to forhold, som ændrer forventningerne til regnskabsresultatet væsentligt.

Der er i november måned meddelt miljøgodkendelse til et nyt permanent depot for forurenet jord på KMC, hvilket åbner mulighed for, at størstedelen af den forurenede jord, der er deponeret i et midlertidigt depot på KMC, vil kunne slutdeponeres, uden at det bliver nødvendigt at flytte jorden til det nye depot på Prøvestenen. Dette indebærer, at den overvejende del af udgifterne til intern flytning og bortskaffelse af jorden i det midlertidige depot (omfattet af en tillægsbevilling på 30 mio. kr. til budget 2002) vil skulle afholdes i 2003 i stedet, og at der på den baggrund må forventes en mindreudgift på 22,1 mio. kr. i 2002, der vil blive søgt overført til 2003. Der henvises til notat til Miljø- og Forsyningsudvalget, punkt 11j på mødet den 11. november 2002.

På KE's område kan der som følge af, at der er opnået sambeskatning mellem KE's aktieselskaber og elforsyningen, forventes en merindtægt på elområdet på 20 mio. kr. vedrørende sambeskatningen for 2000 og 2001.

Hvor forventningerne på det takstfinansierede område i forbindelse med regnskabsprognosen afgivet den 28. oktober 2002 således var en merindtægt i Miljøkontrollen på 4 mio. kr. og en nettomindreindtægt i KE på 13,9 mio. kr., kan der nu forventes en merindtægt/mindreudgift på 26,1 mio. kr. på Miljøkontrollens område, mens der på KE's område forventes en merindtægt på 6,1 mio. kr. Herfra skal dog trækkes en merindtægt på 9,0 mio. kr. som følge af underdækning, som ikke giver anledning til overførselsadgang.

 

Tiltag med henblik på at sikre overholdelse af budgettet

Det blev i indstillingen af 28. oktober 2002 konstateret, at det som følge af  mindreindtægter på varmesalget på grund af mildere vejr end forudsat måtte forventes, at udvalget fik behov for et internt lån på 22,9 mio. kr.

Økonomiforvaltningen har imidlertid i sin indstilling til Økonomiudvalget den 26. november 2002 tilkendegivet, at man finder, at KE's mindreindtægter skal dækkes af det mindreforbrug på 39 mio. kr. i regnskab 2001, som ellers i forbindelse med overførselssagen (BR 358/02) er reserveret med henblik på en tillægsbevilling til hensættelser til feriepenge (en udgift, som ellers først vil blive udgiftsført det år, hvor pengene skal op af kommunekassen). Tillægsbevillingen har hidtil afventet Indenrigsministeriets svar på, om det er muligt at bogføre skyldige feriepenge i det kommunale budget- og regnskabssystem.

Merindtægterne som følge af sambeskatningen ventes nogenlunde at modsvare den hidtil forventede mindreindtægt på det takstfinansierede område, og vil således mindske behovet for det interne lån. En eventuel nettomindreindtægt af mindre størrelse (forventeligt omkring 9,0 - 6,1 =) 2,9 mio. kr. vil kunne overføres til 2003, enten som en negativ tillægsbevilling til en af KE's udgiftsbevillinger, eller – hvis f.eks. reviderede prognoser viser muligheder for forøget salg - som en indtægtsbevilling, som KE således må søge opfyldt i 2003.

 

Revurdering af KE's finansposter i lyset af regnskabet for 2001

I 2000 havde KE en række vanskeligheder i forbindelse med ibrugtagningen af nye økonomi- og regningssystemer, samtidig med, at dele af virksomheden skulle skilles ud i nye aktieselskaber. Regnskabet for 2000 viste en forværring af finansposterne på 717,8 mio. kr., og der blev derfor sat særlig fokus på, om og hvornår disse udsving i finansposterne atter var udlignet.

Det blev i en indstilling til Miljø- og Forsyningsudvalget den 14. maj 2001 (MFU 116/2001) vurderet, at 545 mio. kr. allerede var indbetalt, og dette beløb optrådte derefter i udvalgets regnskabsprognoser for året. I regnskabsprognosen for 2001 pr. 30. september 2001 forventedes således en forbedring af KE's finansposter med i alt 188,4 mio. kr., hvori indgik en række merudgifter på i alt 356,6 mio. kr., mens andre, modsatrettede finansposter indebar forbedringer på 545 mio. kr.

De forventede forbedringer på finansposterne i 2001 var sammensat af

et fald i refusionsdebitorer med                                                       203 mio. kr.,

et fald i forbrugsdebitorer med                                                           50 mio. kr.,

et fald i mellemregningen med datterselskaberne med                  177 mio. kr. og

et fald i indbetalingerne til Told og Skat med                                  115 mio. kr.,

i alt                                                                                                       545 mio. kr.

Regnskabet for 2001, fremlagt første gang som foreløbigt regnskab i februar 2002, viste imidlertid mindreindtægter og merudgifter på finansposterne på i alt 393 mio. kr. i forhold til det forventede regnskab for 2001.

Denne afvigelse mellem det forventede og det faktiske regnskab kunne i det væsentlige tilskrives følgende poster vedrørende Københavns Energi, hvor faldet var mindre end forventet i regnskabsprognosen (MFU 36/2002):

Refusionsdebitorerne var faldet 89 mio. kr. mindre end forventet, og mellemregningen med datterselskaberne var faldet 133 mio. kr. mindre end forventet. Endelig var der opstået et tilgodehavende hos KE Marked A/S vedrørende frie kunder på 134 mio. kr. Alene disse tre poster tegnede sig for en forværring på 356 mio. kr.

Da det ved afgivelsen af regnskabet for 2001 forventedes, at refusionsdebitorerne og mellemregningen med datterselskaberne fortsat ville kunne nedbringes som forudsat i forbindelse med regnskabsprognosen, og at en omlægning af opkrævningsproceduren for de frie kunder ville kunne eliminere KE Forsynings tilgodehavende hos KE Marked, vurderedes det alt i alt, at KE's årsregnskab for 2002 ville indebære en forbedring på de samme 393 mio. kr., som ikke var indgået i 2001 som forventet i forbindelse med regnskabsprognosen for året.

Som det er fremgået af regnskabsprognoserne i løbet af 2002, har KE ikke sidenhen kunnet opretholde denne forventning i løbet af året, men har henvist til, at man ville foretage en revurdering af finansposterne. Økonomiforvaltningen, som har deltaget i arbejdet siden august måned, har på sin side ønsket, at en sådan revurdering blev foretaget i lyset af de oprindelige forventninger til finansposterne i 2001, og at afvigelser fra disse forventninger blev forklaret nærmere.

Det arbejde, der afrapporteres med denne indstilling, har omfattet en vurdering af omfanget og karakteren af forsyningsvirksomhedens tilgodehavender og gæld.

Revurderingen af KE's finansposter indebærer således en vurdering af,

1.      hvilke typer mellemværende KE har med sine kunder, leverandører og datterselskaber,

2.      hvor store mellemværender, der for nærværende er med de pågældende,

3.      hvor store mellemværender, der vil være sædvanlige i de nævnte forhold, givet ydelsernes og leverancernes antal, omfang og pris samt

4.      den forventelige horisont for en nedbringelse af det pågældende mellemværende.

Revurderingen af KE's finansposter har ledt frem til en fornyet vurdering af, hvor stor en del af de mellemværender med kunder, leverandører og datterselskaber som oprindelig (jf. regnskabsprognosen pr. 30. september 2001) var ventet indfriet i 2001 -  og som i konsekvens af regnskabsresultatet for dette år senere har været forventet indfriet i 2002 - som faktisk kan forventes at indgå i 2002. Den resterende del af mellemværenderne har, som det fremgår nedenfor, måttet konstateres at have karakter af et permanent mellemregningsforhold.

Der er i det vedlagte notat om finansforskydninger i KE i 2002 givet en redegørelse for fordelingen heraf. De væsentligste elementer i notatet er gengivet i det følgende:

 

Refusionsdebitorer

Af det forventede fald i refusionsdebitorerne (tilgodehavenderne hos erhvervs- og privatkunder, som faktureres særskilt for tilslutnings- og ledningsarbejder m.v.) på oprindeligt 203 mio. kr. i 2001 var 114 mio. kr. realiseret i regnskabet for 2001. Af det resterende beløb på 89 mio. kr. vurderes yderligere 29 mio. kr. at blive indfriet i 2002, mens det resterende mellemværende på 60 mio. kr. vurderes at være af permanent karakter. Vurderingen af, at også dette mellemværende ville blive indfriet, skete under antagelsen om, at KE Partner skulle overtage både udførelsen og faktureringen af arbejdet til kunden. Da det imidlertid er KE Forsyning, der modtager bestillingen på arbejdet og som er ansvarlig over for kunden, har KE ønsket, at KE Forsyning også skal fakturere kunden med den konsekvens, at KE Forsyning overtager mellemværendet med kunderne.

 

Forbrugsdebitorer

Af det forventede fald i forbrugsdebitorerne (tilgodehavenderne hos kunderne for energiforbruget) på 50 mio. kr. i 2001, var 38,7 mio. kr. realiseret, da regnskabet for 2001 blev gjort op, og der manglede derfor 11,3 mio. kr. i at indfri de forventninger til nedbringelsen af forbrugsdebitorerne, der havde været indarbejdet i regnskabsprognosen for 2001.

Som nævnt ovenfor havde det forhold, at KE Marked havde overtaget opkrævningen af elsalget til de frie kunder i 2001 medført, at KE Forsyning havde et tilgodehavende hos KE Marked i form af nettariffer m.v. på 134 mio. kr. ved udgangen af 2001. Opkrævningsformen er senere lagt om, således at det – i lighed med tidligere - er KE Forsyning, der opkræver betalingen og efterfølgende sender betalingen for markeds-el videre til KE Marked. Mellemværendet på 134 mio. kr. er således bragt ud af verden igen.

Mellemværendet med KE Marked på 134 mio. kr. ved udgangen af 2001 erstattede imidlertid et tilsvarende mellemværende med forbrugerne, som derved reelt var forøget med (134 – 38,7 =) 95,3 mio. kr. i stedet for at blive nedbragt med 50,0 mio. kr. Afvigelsen i forhold til prognosen var således 145,3 mio. kr.

KE har i notatet vurderet, at der af dette beløb bliver tale om en varig, samlet stigning i forbrugsdebitorerne på 100,0 mio. kr., mens der forventes en indbetaling i 2002 af resten af beløbet, 45,3 mio. kr.

KE har i notatet forklaret, at det stigende, varige tilgodehavende hos kunderne kan tilskrives en lang række faktorer, herunder

-         tilslutningen af nye forbrugere (dels p.g.a. nybyggeri, dels p.g.a. øget tilslutning til fjernvarme)

-         øget mængdeafsætning og

-         forhøjede takster.

Alle tre forhold medvirker til et stigende tilgodehavende hos forbrugerne, og det er Miljø- og Forsyningsforvaltningens opfattelse, at den varige ændring af forbrugsdebitorerne er af en størrelse, der gør det sandsynligt, at der er den nævnte sammenhæng mellem tilgodehavendet hos kunderne og ændringen i tilgodehavendet. KE har imidlertid ikke i forbindelse med revurderingen af finansposterne specificeret, hvor stor en andel af stigningen i tilgodehavendet hos kunderne, hver enkelt faktor har bidraget med.

Miljø- og Forsyningsforvaltningen har aftalt med KE, at der i forbindelse med afgivelse af regnskabsprognoserne fra og med 2003 underbygger sine vurderinger af udviklingen i forbrugsdebitorerne med beregninger baseret på ændringer i antallet af kunder, afsætningen i fysiske mængder og taksterne.

 

Mellemregningen med datterselskaberne

Af det forventede fald i mellemregningen med datterselskaberne på 177 mio. kr. i 2001, var kun 43,6 mio. kr. realiseret ved opgørelsen af årsregnskabet for 2001. De resterende 133,4 mio. kr. var imidlertid blevet indfriet i 2001 i forbindelse med korrektionerne ultimo 2001 til regnskab 2000. Det er imidlertid først ved afstemningen af balancen mellem KØR og Axapta i 2002, at der er blevet klarhed over at der i forbindelse med posteringerne ved delta-metoden burde have været foretaget posteringer også på finansposterne.

 

Indbetalingerne til Told og Skat

Indbetalingerne til Told og Skat forventedes i regnskabsprognosen nedbragt med 115 mio. kr. i 2001, hvilket tillige var realiseret ved opgørelsen af årsregnskabet.

Revurdering af forventningerne til forbedring af finansposterne med 545 mio. kr.

Samlet ser revurderingen af forventningerne til finansposterne vedrørende 2001 derfor således ud:


 


Revurdering af finansposterne – øvrige forhold

KE har sammen med den interne revisor, KPMG, påvist, at efterposteringerne ultimo 2001 (resultatet af "delta-metoden") i KØR af en række skyldige omkostninger, primært til datterselskaberne, vedrørende 2000, resulterede i en forbedring af finansposterne, som reelt havde fundet sted i 2000. Beløbet, som i KE's notat er betegnet "klassifikationsfejl", udgør i alt 148 mio. kr.

Forværringen af finansposterne i regnskabet for 2000 på 717,8 mio. kr. og ikke mindst forventningerne til forbedringen af finansposterne med 545 mio. kr. i 2001 har således været baseret på opgørelser af finansposterne, der ikke viste, at den nævnte forbedring af finansposterne allerede havde fundet sted.

Forventningerne til forbedringen af finansposterne i 2001 har således været sat 148 mio. kr. for højt, og da den del af den forventede forbedring, som ikke blev indfriet i 2001, er videreført som en forventning til 2002, havde der efter forvaltningens og revisors opfattelse været behov for at korrigere forventningerne til finansposterne for 2002 med 148 mio. kr., fordelt med henholdsvis 133,4 mio. kr. vedrørende  den ovennævnte mellemregning med selskaberne og 14,6 mio. kr. vedrørende forbrugsdebitorerne.

Af den oprindeligt forventede forbedring af finansposterne på 545,0 mio. kr. blev 177,3 mio. således realiseret i 2001 og 74,3 mio. forventes realiseret i 2002. Et beløb på 145,4 mio. kr. har karakter af et permanent mellemværende, mens forventningen om de sidste 148,0 mio. kr. har bygget på et fejlagtigt grundlag i bogføringen i KØR.

Øvrige forhold, omtalt i regnskabsprognosen behandlet på mødet den 28/10 2002

Indførelsen af samtidighedsbetaling for varmekunder i 2002 indebærer som oplyst i forbindelse med den oprindelige regnskabsprognose pr. 30. september 2002 en forbedring af finansposterne med 85 mio. kr.

Hertil kommer en række mindre poster på KE's område, der indebærer en forbedring med i alt 15,7 mio. kr., samt uændrede forventninger om forbedring af Miljøkontrollens finansposter med 9,8 mio. kr.

 

Revurdering af finansposterne – nye forventninger tilkommet efter sidste regnskabsprognose

Der forventes en ekstraordinær forskydning på finansposterne mellem 2002 og 2003 på 160 mio. kr., jf. vedlagte notat.

Stigningen i priser og afsatte mængder i 2002 indebærer, at KE fremover vil have flere penge til gode hos forbrugerne. Dette indebærer en permanent forværring af finansposterne på 60 mio. kr. Beløbet skal ses i sammenhæng med, at KE har en årlig omsætning på godt 6 mia. kr. på salget af el, varme og gas.

Den omtalte afstemning af balanceposterne mellem KØR og Axapta påvirker driftsresultatet med 4,1 mio. kr., men indebærer samtidig en forbedring af finansposterne med 4,1 mio. kr.

E2 har ønsket at indfri sine lån hos KE ultimo 2002. Dette vil indebære en forbedring med 407 mio. kr.

 

Revideret prognose for finansposterne for 2002

På baggrund af den ovennævnte revurdering af KE's finansposter samt øvrige forhold med betydning for KE's tilgodehavende og gæld, der ikke er indarbejdet i budgettet for udvalgets finansposter, kan Miljø- og Forsyningsforvaltningen således afgive følgende reviderede prognose for forbedringerne på udvalgets finansposter for 2002:

 

Revurdering af videreførte forventninger fra 2000 og 2001:

Refusionsdebitorer                                                                            29,0 mio. kr.

Forbrugsdebitorer                                                                              45,3 mio. kr.

Forventet forbedring vedrørende forholdene i 2000 og 2001:     74,3 mio. kr.

 

Forbedringer, omfattet af regnskabsprognosen til mødet 28/10:

Samtidighedsbetaling for varmekunder                                            85,0 mio. kr.

Øvrige poster, forbedring                                                                    1,1 mio. kr.

Øvrige forbedringer, i alt                                                                   86,1 mio. kr.

 

Forventninger, tilkommet efter mødet den 28/10:

Ekstraordinære forskydninger, jf. notat                                      - 160,0 mio. kr.

Øget tilgodehavende hos forbrugere vedrørende 2002                - 60,0 mio. kr.

Korrektioner i forbindelse med afstemning af regnskab                  4,1 mio. kr.

Indfrielse af lån til E2                                                                      407,2 mio. kr.

                                                                                                           191,3 mio. kr.

 

Forbedringer på Miljøkontrollens finansposter (uændret)               9,8 mio. kr.

I alt ventes en forbedring af udvalgets finansposter med             361,5 mio. kr.

 

Som følge af den i indstillingen nævnte ekstraordinære forskydning må udvalget kunne forvente en yderligere forbedring af finansposterne i 2003.

Endvidere vil opsigelsen af lånet til E2 indebære en mindsket renteindtægt i 2003.

 

MILJØVURDERING

Indstillingen har ingen miljømæssige konsekvenser.

 

BILAG

Revideret regnskabsprognose

Notat om principforskelle i den regnskabsmæssige behandling KØR/Axapta

Notat om finansforskydninger i KE

Notat om statusposteringer vedrørende korrektioner som følge af afstemninger

Notat om ekstraordinære forskydninger mellem 2002 og 2003 (fortroligt)

 

 

 

 

Peter Elsman                    

                      /Jens Balslev

 


 


 [pj1]00110818DOC

 [pj2]00110819DOC

 [pj3]00110822DOC

Til top