Høring om servicecentre
Høring om servicecentre
Miljø- ogForsyningsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde mandag den 7. april 2003
2.
MFU 64/2003
INDSTILLING
Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller,
at
Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 24.marts 2003
Udvalget besluttede at drøfte indstillingen igen på næsteudvalgsmøde den 7. april 2003.
RESUME
Udvalget for Demokrati- og Serviceudvikling besluttede påsit møde 20. januar 2003 at sende indstillingen om "Etablering af 4servicecentre" i høring i de stående udvalg. Servicecentrene placeres i IndreBy, på Østerbro, i Sundbyøster og i Vanløse.
Efter Miljø- og Forsyningsforvaltningens opfattelse kanservicecentrene styrke serviceniveauet og på sigt effektiviseresagsbehandlingen ved at understøtteborgernes brug af elektronisk selvbetjening. Men forudsætningen er, at deraftales klare snitflader og samarbejdsrutiner mellem servicecentrene og deenkelte forvaltninger for at undgå dobbeltarbejde og sikre borgerne korrektbetjening.
Miljø- og Forsyningsforvaltningens forslag til høringssvarer vedlagt som bilag.
SAGSBESKRIVELSE
Baggrund
Udvalget for Demokrati- og Serviceudvikling besluttede påsit møde 20. januar 2003 at sende indstillingen om "Etablering af 4servicecentre" i høring i de stående udvalg.
I forslaget til servicecentrene indgår følgende opgaverunder Miljø- og Forsyningsudvalgets område:
§
§
§
Følgende mere generelle punkter er også af betydning for såvelKøbenhavns Energi (KE) som for Miljøkontrollen (MK):
§
§
På disse områder vil servicecentrene bidrage til enforbedret service. På sigt vil de også kunne bidrage til en mere effektivsagsbehandling ved at hjælpe borgerne på vej med elektronisk selvbetjening.
Såvel Københavns Energi som Miljøkontrollen lægger stadigflere muligheder for elektronisk selvbetjening ind på de respektivehjemmesider. Personalet på servicecentrene kan understøtte disse muligheder vedat introducere og hjælpe borgerne med at bruge dem. Derudover kan servicentrenegenerelt vise borgerne, hvilke miljø- og energidata, der er tilgængelige påhjemmesiderne og således understøtte miljøbevidstheden og Agenda 21-arbejdet.
Men der er også områder, hvor personalet må henvise til decentrale forvaltninger. Fx foreligger alle KEs kunde- og forbrugsdata for ca.350.000 kunder i det nye SAP-registreringssystem. Det er et komplekst system,der stiller store krav til medarbejdernes uddannelse i systemet – og krav ombetydelig indsigt i afregningsforholdene for alle fem forsyningsarter. Det kanderfor ikke anbefales, at servicecentrenes medarbejdere benytter SAP-systemet.I sådanne tilfælde må der i stedet aftales rutiner, som bedst muligt sikrerborgerne direkte kontakt til KE.
Derfor er det nødvendigt med klare aftaler og snitfladermellem servicecentrene og de centrale forvaltninger for at opnå den bedstmulige service og for at undgå dobbeltadministration.
MILJØVURDERING
Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssigekonsekvenser.
ØKONOMI
Finansieringen af servicecentrene fremgår af indstillingenherom fra Udvalget for Demokrati og Serviceudvikling.
Servicecentrene etableres i 2004 under forudsætning af at dei øvrigt bemandes med medarbejdere fra forvaltningerne.
Afhængig af omfanget af forvaltningens personaleforbrug sombistand til servicecentrene, kan dette påvirke forvaltningens aktiviteter iøvrigt.
Der må påregnes udgifter i forbindelse med KE's uddannelseaf servicepersonalet. Udgiftsniveauet kan ikke fastlægges på nuværendetidspunkt, men vil afhænge af uddannelsens indhold og omfang.
HØRING
Der har ikke været eksternhøring.
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen bemærkninger.
BILAG
Forslag til høringssvarvedrørende etablering af 4 servicecentre.
Peter Elsman
/Hjalte Aaberg