Ændring af retningslinierne for Puljen til lokale miljøaktiviteter
Ændring af retningslinierne for Puljen til lokale miljøaktiviteter
Miljø- og Forsyningsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde mandag den 4. april 2005
8. Ændring af retningslinierne for Puljen til lokale miljøaktiviteter
MFU 75/2005
INDSTILLING
Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller,
at Miljø- og Forsyningsudvalget godkender retningslinierne for tildeling af midler fra Puljen til lokale miljøaktiviteter.
RESUME
Ved Miljø- og Forsyningsudvalgets behandling den 24. januar 2005 af indstilling om udmøntning af Puljen til lokale miljøaktiviteter 2005 fremkom et ønske om at ændre retningslinierne for tildeling af midler fra puljen. Miljø- og Forsyningsforvaltningen foreslår på den baggrund en mindre ændring af retningslinierne, så det bliver klart, at det også er muligt at få midler til ansættelser og udgifter forbundet hermed, hvis der er tale om tidsbegrænsede projekter med klare mål.
SAGSBESKRIVELSE
Baggrund
Miljø- og Forsyningsudvalget besluttede på mødet den 17. juni 2002 at afsætte midler til en "pulje til lokale miljøaktiviteter" (også kaldet Agenda 21 puljen). Midlerne udbetales på baggrund af ansøgninger fra lokale aktører. På udvalgsmøde den 12. august 2002 blev procedure for tildeling af midlerne til forankring af lokalt miljøarbejde i perioden 2002-2005 godkendt.
Der kan søges støtte til lokale miljø- og Agenda 21 projekter, der kan forankre lokalt miljøarbejde hos borgere, virksomheder m.fl. i overensstemmelse med principperne i Dogme 2000, fx
· Informationsaktiviteter, fx medlemsblade og hjemmesider.
· Afholdelse af lokale arrangementer, fx foredrag, kampagner og events.
I henhold til retningslinierne skal ansø gningerne prioriteres ved:
· At der lægges vægt på, at så mange bydele som muligt tilgodeses.
· At de ansøgte beløb er afstemt i forhold til antallet af aktiviteter, medlemmer og samarbejdsparter.
· At lokale arrangementer tilbydes alle borgerne i bydelen og annonceres bredt.
· At lokale projekter foregår i et samarbejde mellem flere parter i bydelen.
Heraf fremgår også, at puljen ikke støtter:
· Aktiviteter, der ligger udenfor Københavns Kommune.
· Projekter som foregår i kommunens egne institutioner.
· Driftsudgifter, fx. lokaleleje, telefon og ansættelser.
· Ansøgninger fra bydele med Agenda 21 centre.
I forbindelse med Miljø- og Forsyningsudvalgets møde den 24. januar 2005 under behandling af forslag til udmøntning af midlerne fra Puljen til lokale miljøaktiviteter i år 2005 fremkom et ønske om at ændre retningslinierne for tildeling af midler fra puljen, så der fremover gives mulighed for at tildele midler til konkrete og tidsbegrænsede projekter inkl. driftsudgifter forbundet hermed. Miljø- og Forsyningsforvaltningen har på den baggrund udarbejdet følgende forslag til ændring af retningslinierne.
Det foreslås, at der til afsnittet om hvilke typer af projekter, der kan støttes, tilføjes følgende punkt:
· Konkrete, tidsbegrænsede miljøprojekter, der forankrer miljøarbejdet lokalt.
Det skal i henhold til dette punkt være muligt at støtte projekter, der indebærer midlertidige ansættelser og udspecificerede driftsudgifter knyttet til det pågældende projekt.
Desuden foreslås det, at det tredje punkt i afsnittet om, hvad puljen ikke kan støtte, ændres til:
· Faste driftsudgifter.
Miljø- og Forsyningsforvaltningen vil på grundlag af uforbrugte midler fra 1. runde og overskydende midler fra etablering af nye Agenda 21 centre gennemføre endnu en ansøgningsrunde i 2005. På baggrund af Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning den 7. marts 2005 om at etablere Agenda 21 centre i Valby og på Vesterbro og en satellit i Kgs. Enghave, er der 42.700 kr. tilbage efter den ordinære ansøgningsrunde og en tilførsel af yderligere 300.000 kr. til Puljen fra den økonomiske ramme, der var afsat til etablering af Agenda 21 centre.
Konsekvenser for
borgerne
Ændringen af retningslinierne medfører, at det bliver muligt at få midler til ansættelser til tidsbegrænsede projekter med klare mål. Dermed åbnes for, at borgere i kommunen kan få bevilget midler fra Puljen til en bredere vifte af lokale miljøaktiviteter.
ØKONOMI
Ingen bemærkninger.
MILJØVURDERING
Indstillingen e r ikke omfattet af positivlisten til miljøvurdering af indstillinger.
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen bemærkninger.
HØRING
Der er ikke foretaget høring.
/ Michael Hastrup