Mødedato: 31.10.2013, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Finansiering af Særlige Integrationsmidler via Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje for børn og unge

Kultur- og Fritidsudvalget skal drøfte fortsat finansiering af de Særlige Integrationsmidler via Udviklingspuljen for børn og unge.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1. at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter, om der skal ske en fortsat finansiering af de Særlige Integrationsmidler via Udviklingspuljen for børn og unge under Folkeoplysningsudvalget, og om de Særlige Integrationsmidler i givet fald skal fortsættes på permanent basis, eller om midlerne udelukkende skal afsættes i 2014

Problemstilling

I Budget 2014 blev der ikke afsat midler til Særlige Integrationsmidler, hvilket betyder, at indsatsen stopper med udgangen af 2013. Under drøftelserne af konsekvenserne af budget 2014 på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 26. september 2013, besluttede Kultur- og Fritidsudvalget følgende: "at forvaltningen skal forelægge en indstilling vedrørende tilskuddet på 1,2 mio. kr. til de fem partnerskaber på integrationsområdet (særlige integrationsmidler) med henblik på en mulig finansiering via Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje". 

Løsning

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 27. september 2011 at omlægge Brobygningspuljen på 1,2 mio. kr. til Særlige Integrationsmidler. Målet med omlægningen var at sikre en mere permanent støtte til udvalgte folkeoplysende foreninger, der løfter en særlig integrationsindsats overfor børn og unge i udsatte byområder. Udmøntningen af midlerne - herunder udvælgelse af foreninger - blev uddelegeret til Folkeoplysningsudvalget.

Folkeoplysningsudvalget tildelte den 13. marts 2012 Særlige Integrationsmidler til fem foreninger: Shezone, Nørrebro United, Fremad Valby, Brønshøj Boldklub og Nørrebro Taekwondo Klub. Midlerne blev givet med en forhåndsgodkendelse på tre år, men med mulighed for fortsat støtte, såfremt evalueringen efter tre år viser, at foreningerne stadig lever op til kriterierne. De fem foreninger har på nuværende tidspunkt fået tildelt midler (200.000 kr. årligt) i 2012 og 2013. Midlerne støtter op om foreningernes kernedrift og bruges til ansættelse af en ressourceperson i hver forening.

Hvis Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, at de Særlige Integrationsmidler ønskes fortsat på permanent basis eller blot skal afsættes i 2014 under Udviklingspuljen for børn og unge, skal sagen sendes i høring i Folkeoplysningsudvalget, inden Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen eventuelt anbefaler en fortsættelse af indsatsen under Udviklingspuljen for børn og unge. Folkeoplysningsudvalget skal høres, da udvalget har kompetencen vedrørende Udviklingspuljen og dens retningslinjer. Borgerrepræsentationen har dog stadig mulighed for at ændre i retningslinjerne for støtte om folkeoplysning.

Udviklingspuljen for børn og unge har et budget på 5,6 mio. kr. i 2013, og er en pulje, som kan søges af folkeoplysende foreninger i København til at udvikle børne- og ungdomsarbejdet. Konsekvensen ved at tildele 1,2 mio. kr. fra Udviklingspuljen til Særlige Integrationsmidler er, at der bliver færre midler i puljen at søge.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt Kultur- og Fritidsudvalget ønsker, at en fortsat finansering af Særlige Integrationsmidler skal ske via Udviklingspuljen, høres Folkeoplysningsudvalget med henblik på udarbejdelse af ny indstilling til Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.


Carsten Haurum
                                                              /Mads Kamp Hansen
Til top