Mødedato: 31.01.2002, kl. 16:00

Høring fra Miljø- og Forsyningsudvalget vedr. anbefalinger fra Rådet for Bæredygtig Udvikling

Høring fra Miljø- og Forsyningsudvalget vedr. anbefalinger fra Rådet for Bæredygtig Udvikling

for mødet «MDAT» kl

Kultur- og Fritidsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 31. januar 2002

 

12. Høring fra Miljø- og Forsyningsudvalget vedr. anbefalinger fra Rådet for Bæredygtig Udvikling

(KFU 29/2002)

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- og Fritidsudvalget meddeler Miljø - og Forsyningsudvalget, at anbefalingerne fra Rådet for Bæredygtig Udvikling vil blive indarbejdet i kommende handlingsplaner på relevante områder i forvaltningen.

 

RESUME

Miljø- og Forsyningsudvalget har anmodet om en udtalelse vedr. forslag til mål for en bæredygtig udvikling i Københavns Kommune.

Forslagene er udarbejdet af Rådet for Bæredygtig Udvikling i Københavns Kommune, som blev nedsat af Borgerrepræsentationen i 1999.

 

SAGSBESKRIVELSE

Miljø- og Forsyningsudvalget har på møde den 3. december 2001 besluttet at sende forslag til mål for en bæredygtig udvikling i Københavns Kommune i høring i de øvrige faste udvalg.

Forslagene er udarbejdet af Rådet for Bæredygtig Udvikling i Københavns Kommune, som blev nedsat af Borgerrepræsentationen i februar 1999 med miljøborgmesteren som formand. Rådet fik til opgave at komme med forslag til mål for en bæredygtig udvikling af kommunen.

Rådets forslag til mål og indsatser foreligger nu i publikationen " København - en bæredygtig storby", som udkom august 2001(bilag 2).

Rådets anbefalinger indeholder ganske ambitiøse forslag inden for temaerne Et Folkeligt Anliggende, Natur- og Miljøundervisning, Det Globale Klima, Trafikken i Byen, Ren jord, Rent Drikkevand, Vandområder, Kemiske Stoffer og Produkter, Rene Fødevarer, Affald, og Grønne Områder. I publikationen foreslår Rådet desuden en række aktiviteter og tiltag til at forfølge de foreslåede mål.

I sin fremsendelsesskrivelse anbefaler Rådet:

  • At godkende de foreslåede mål.
  • At kommunens forvaltninger på baggrund af Rådets handlingsforslag udarbejder handlingsplaner på relevante områder, og hvor økonomiske konsekvenser er belyst.
  • At kommende Agenda 21 centre pålægges at arbejde for at realisere handlingsforslagene, hvor det er relevant.

En del af forslagene indgår allerede i kommunens miljøpolitik og søges derfor efterlevet i forvaltningen, såsom nedsættelse af vand- og energiforbrug, anvendelse af økologiske fødevarer, grøn indkøbspolitik, stop for brug af pesticider m.m.

Der er dog ikke i Kultur- og Fritidsforvaltningen på nuværende tidspunkt udarbejdet egentlige handlingsplaner, som anbefalet af Rådet.

Forvaltningen finder, at Rådet med sine anbefalinger og visioner på kompetent vis har peget på veje til en bæredygtig udvikling af København.

Forvaltningen er derfor enig i, at der på relevante områder bør udarbejdes forslag til handlingsplaner inden for forvaltningens ressortområde, hvori de økonomiske konsekvenser belyses.

På den baggrund indstilles det, at Kultur- og Fritidsudvalget meddeler Miljø - og Forsyningsudvalget, at anbefalingerne fra Rådet for Bæredygtig Udvikling vil blive indarbejdet i kommende handlingsplaner på relevante områder i forvaltningen.

MILJØVURDERING

Der er ingen miljømæssige konsekvenser af selve indstillingen.

De miljømæssige konsekvenser vil blive belyst i forbindelse med eventuelle handlingsplaner.

ØKONOMI

Der er ingen økonomiske konsekvenser af selve indstillingen.

De økonomiske konsekvenser vil blive belyst i forbindelse med eventuelle handlingsplaner.

BILAG

1. Høringsbrev af 13. december 2001

2. Publikationen "København – en bæredygtig storby"

3. Fremsendelsesbrev af 17. september 2001 fra Rådet for Bæredygtig Udvikling

4. Miljø- og Forsyningsforvaltningens indstilling til Miljø- og Forsyningsudvalget

5. Beslutningsreferat af 3. december 2001 fra Miljø- og Forsyningsudvalget

Ida Munk

/Preben Rohde

 

 

Til top