Mødedato: 30.04.2020, kl. 15:00
Mødested: Telefonmøde via Teams

Procedure for ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til en eventuelt ny procedure for behandling af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalget.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, 

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, at udvalget ikke behandler ansøgninger om mindre end 10.000 kr.
  2. at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, at forvaltningen skal oversende ansøgninger, der falder indenfor kriterierne for en pulje i forvaltningen, til den relevante pulje
  3. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at den nuværende procedure for sagsbehandling af ansøgninger fortsætter, hvorefter ansøgninger forud for udvalgsbehandling screenes for lovlighed, men derudover ikke sagsbehandles

Problemstilling

Kultur- og Fritidsudvalget modtager løbende ansøgninger om støtte. Eventuel støtte bevilges fra udvalgets disponible midler, IM-konto 3.35.64.1.

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 5. december 2019 besluttede udvalget, at alle ansøgninger skal sættes på udvalgets dagsorden som B-sager.

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. marts 2020 blev der udtrykt ønske om at drøfte arbejdsgange/procedurer i forhold til de ansøgninger, der modtages. 

Løsning

Ansøgningerne til Kultur- og Fritidsudvalget spænder bredt med hensyn til formål og ansøgt beløb. Som følge af Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning den 5. december 2019 sagsbehandles ansøgningerne ikke forud for udvalgets behandling.

Kultur- og Fritidsudvalget har mulighed for at ændre proceduren for ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget kan fx. træffe beslutning om en nedre beløbsmæssig grænse for ansøgninger, der udvalgsbehandles, samt hvorvidt Kultur- og Fritidsforvaltningen skal oversende ansøgninger til andre puljer i forvaltningen, såfremt ansøgningen falder inden for kriterierne for disse puljer.

Beløbsmæssig grænse for ansøgninger

Med en nedre beløbsmæssig grænse for ansøgninger, der behandles af Kultur- og Fritidsudvalget, vil ansøgninger, der ligger under dette beløb blive afvist af forvaltningen. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller til en nedre beløbsgrænse på 10.000 kr. Der er risiko for, at nogle ansøgere vil tilpasse deres ansøgning til kriteriet, og at den beløbsmæssige grænse derfor ikke medfører færre ansøgninger.

Oversendelse af ansøgninger til øvrige puljer

Der findes i forvaltningen en række puljer, der uddeler midler til afgrænsede formål. Deriblandt puljer under Rådet for Visuel Kunst, Musikudvalget og Scenekunstudvalget. Nogle af de ansøgninger Kultur- og Fritidsudvalget modtager, lever op til kriterierne for øvrige puljer i forvaltningen.

Kultur- og Fritidsudvalget kan beslutte, at ansøgninger, der ligger inden for kriterierne for andre puljer i forvaltningen, oversendes hertil, og således ikke behandles af Kultur- og Fritidsudvalget.

Sagsbehandling af ansøgninger

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 5. december 2019 besluttede udvalget, at alle ansøgninger skal sættes på udvalgets dagsorden som B-sager. På mødet kan udvalgsmedlemmer anmode om, at sagen behandles som en A-sag. Som en konsekvens heraf, sker der ingen sagsbehandling af ansøgningerne forud for udvalgets behandling. Kultur- og Fritidsforvaltningen foretager dog en screening af ansøgningens lovlighed, før ansøgningen forelægges udvalget. Hvis Kultur- og Fritidsudvalget beslutter at give tilsagn til ansøgningen, sagsbehandler Kultur- og Fritidsudvalget sagen i forbindelse med udarbejdelse af tilskudsaftalen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Kultur- og Fritidsforvaltningen ændrer håndteringen af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalget i overensstemmelse med Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning.

 

Mette Touborg

                                                     /Mads Kamp Hansen

 

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 30. april 2020:

Der blev begæret afstemning om et ændringsforslag til indstilingens 1. at-punkt: beløbet ændres til 25.000 kr.

Et mindretal (Christopher Røhl Andersen og Lars Georg Jensen) stemte for ændringsforslaget.

Et flertal (Jens Kjær Christensen, Rikke Lauritzen, Jonas Bjørn Jensen, Henrik Appel Esbensen, Tue Hækkerup, Karina Bergmann, Flemming Steen Munch og Franciska Rosenkilde) stemte imod. 

Ændringsforslaget blev således forkastet.

 

Der blev begæret afstemning om indstillingens 1. at-punkt. 

Et flertal (Jonas Bjørn Jensen, Henrik Appel Esbensen, Tue Hækkerup, Christopher Røhl Andersen, Karina Bergmann, Flemming Steen Munch og Lars Georg Jensen) stemte for indstillingens 1. at-punkt.

Et mindretal (Jens Kjær Christensen, Rikke Lauritzen og Franciska Rosenkilde) stemte imod.

Indstilingens 1. at-punkt blev således godkendt. 

 

Der blev begæret afstemning om følgende ændringsforslag til indstillingens 2. at-punkt: at-punktet suppleres med kommunens legater. 

Et mindretal (Christopher Røhl Andersen og Lars Georg Jensen) stemte for ændringsforslaget.

Et flertal (Jens Kjær Christensen, Rikke Lauritzen, Jonas Bjørn Jensen, Henrik Appel Esbensen, Tue Hækkerup, Karina Bergmann, Flemming Steen Munch og Franciska Rosenkilde) stemte imod. 

Ændringsforslaget blev således forkastet.

 

Der blev begæret afstemning om indstillingens 2. at-punkt:

Et mindretal (Christopher Røhl Andersen og Lars Georg Jensen) stemte for indstillingens 2. at-punkt.

Et flertal (Jens Kjær Christensen, Rikke Lauritzen, Jonas Bjørn Jensen, Henrik Appel Esbensen, Tue Hækkerup, Karina Bergmann, Flemming Steen Munch og Franciska Rosenkilde) stemte imod. 

Indstillingens 2. at-punkt blev således forkastet.

 

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte indstillingens 3. at-punkt. 

Til top