Mødedato: 29.01.2004, kl. 16:00

Idræts- og Kulturhuset Holmbladsgade (fællesindstilling KFF/ØF)

Idræts- og Kulturhuset Holmbladsgade (fællesindstilling KFF/ØF)

Kultur- og Fritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 29. januar 2004

 

 

Sager til beslutning

 

13.      Idræts- og Kulturhuset Holmbladsgade (fællesindstilling KFF/ØF)

(KFU  43/2004)

 

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen og Økonomiforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler:

 

at      der frigives en anlægsbevilling på i alt 46,85 mio. kr. (2004 p/l) til Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Kultur og Fritid funktion 0.30.3 til etablering af et idræts- og kulturhus på ejendommen beliggende Holmbladsgade 55-71

at      der overføres 26,85 mio. kr. til Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling, funktion 0.30.3, som fordeles med 17,045 mio. kr. i budget 2004 og 9,805 mio. kr. i budget 2005 jf. tabel 1. Der anvises kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets budget 2004, funktion 0.15.3 (Kvarterløft, Kultur- og Idrætsplan)

at      der gives en indtægtsbevilling samt en udgiftsbevilling på 20,0 mio. kr. til Kultur- og Fritidsudvalgets budget, funktion 0.30.3 til dækning af Lokale- og Anlægsfondens andel af udgifterne til realisering af idræts- og kulturhuset

at      der gives en indtægtsbevilling samt en udgiftsbevilling på 0,925 mio. kr. til Økonomiudvalgets budget, funktion 0.15.3 (Kvarterløft, Kultur- og Idrætsplan) til dækning af Lokale- og Anlægsfondens andel af udgifterne til udvikling af projektet frem til og med 1. fase af projekteringen

at      Borgerrepræsentationen træffer principbeslutning om at give en driftsbevilling på 2,4 mio. kr. (p/l 2004) i 2005 til Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Kultur og Fritid funktion 0.30.1

at      Borgerrepræsentationen træffer principbeslutning om at give en driftsbevilling på 4,0 mio. kr. (p/l 2004) til Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Kultur og Fritid funktion 0.30.1 som et rammeløft i budget 2006 og frem.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler:

 

at      der gives en driftsbevilling på 520.000 kr. til udgifter i forbindelse med realiseringen af Kultur- og Idrætsplanen.

          Der anvises kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets budget, funktion 0.15.3 (Kvarterløft, Kultur- og Idrætsplan).

 

 

RESUME

Som led i Kvarterløft i Holmbladsgadekvarteret blev der i 1999 i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Lokale- og Anlægsfonden udarbejdet en Kultur- og Idrætsplan for kvarteret. Finansieringen af planen blev indarbejdet i Økonomiudvalgets budgetter 2000-2003. Til realisering af planen blev der indgået en samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune Lokale- og Anlægsfonden.

 

I Kultur- og Idrætsplanen for Holmbladsgadekvarteret er der afsat midler til etablering af et idræts- og kulturhus i Holmbladsgade. Til udmøntning af denne del af planen blev der nedsat en projektgruppe med repræsentanter for Kvarterløft Holmbladsgadekvarteret, Lokale- og Anlægsfonden, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Økonomiforvaltningen, som bl. a. har haft til opgave at finde en egnet byggegrund i Holmbladsgadekvarteret.

På mødet den 16. januar 2003 tiltrådte Borgerrepræsentationen en indstilling om at købe ejendommen Holmbladsgade 55-71 af Akzo Nobel A/S til formålet. Herefter blev der gennemført et prækvalificeringsforløb, der resulterede i, at et rådgiverteam, bestående af Dorte Mandrup Arkitekter ApS, B&K + Brandlhuber Gmbh, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører A/S og entreprenørfirmaet N.H. Hansen & Søn A/S, fik opgaven at projektere og opføre bygningen.

 

1. fase af projekteringen (forslagsfasen) er nu gennemført. Projektforslaget, som hermed forelægges, består af en stor hal bestående af en polycarbonat dækket stålkonstruktion, som dækker et areal på ca. 2600 m 2. I hallen etableres en arena med samme mål som en indendørs håndboldbane. Endvidere opstilles frit i hallen en række mindre lokaler til omklædning, cafe og rum til forskellige typer sports- og andre aktiviteter med et samlet etageareal på ca. 600 m2. Det samlede gulvareal vil blive ca. 3200 m 2.

 

De samlede anlægsudgifter for Idræts- og kulturhuset er opgjort til i alt  46,85 mio. kr. Heraf dækker Københavns Kommune 26,85 mio. kr. fra bevillingen til Kultur- og Idrætsplanen og Lokale- og Anlægsfonden dækker 20 mio. kr. Herudover har Lokale- og Anlægsfonden dækket udgifterne til udvikling af projektet frem til og med 1. fase af projekteringen med i alt 0,925 mio. kr.

 

Københavns Kommune ejer bygningen. Ansvaret for driften placeres i Kultur- og Fritidsforvaltningen. KI's bestyrelse tiltrådte den 20. januar 2004 en indstilling om at varetage bygherrerollen på projektet.

 

Af Økonomiudvalgets ramme til realisering af Kultur- og Idrætsplanen for Holmbladsgadekvarteret foreslås givet en driftsbevilling på 520.000 kr. til udgifter i forbindelse med realiseringen af Kultur- og Idrætsplanen

 

SAGSBESKRIVELSE

Kultur- og Idrætsplan for Holmbladsgadekvarteret

På baggrund af en henvendelse fra Lokale- og Anlægsfonden besluttede Københavns Kommune og Lokale- og Anlægsfonden at indgå et samarbejde om at udarbejde en Kultur- og Idrætsplan for Holmbladsgadekvarteret som led i kvarterløftprojektet.

 

Kultur- og Idrætsplanen omfatter en række projekter, hvoraf de vigtigste er:

Kvarterhuset i Jemtelandsgade

Pladserne ved Jemtelandsgade og Bremensgade

Maritimt Ungdomshus

Prags Boulevard

Idræts- og kulturhuset

Hertil kommer en række mindre projekter herunder stier og trafiksikre overgange, som etableres for at forbedre adgangen til planens anlæg.

 

I 2000 blev der nedsat en styregruppe samt herunder en projektgruppe begge med deltagelse af Kvarterløft Holmbladsgadekvarteret, Lokale- og Anlægsfonden, Økonomiforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen, som skulle arbejde for realiseringen af Kultur- og Idrætsplanen. Et af hovedprojekterne i planen var etablering af et idræts- og kulturhus i kvarteret.

 

Køb af grund

Projektgruppen har bl.a. haft til opgave at finde egnede byggegrunde til opførelse af det nye idræts- og kulturhus. Blandt de potentielle byggegrunde anbefalede projektgruppen at erhverve Holmbladsgade 55-71 til formålet. Begrundelsen herfor var, at den pågældende ejendom ligger centralt i kvarterets boligområder og mellem kvarterets hovedstrøg Holmbladsgade og Prags Boulevard. Sidstnævnte er som led i Kultur- og Idrætsplanen under omdannelse til et park- og aktivitetsstrøg, som kan supplere og understøtte anvendelsen af idræts- og kulturhuset.

 

På mødet den 16. januar 2003 tiltrådte Borgerrepræsentationen en indstilling om at købe ejendommen matr. nr. 24-b Sundbyøster beliggende Holmbladsgade 55-71 af Akzo Nobel A/S.

 

Projektudbud

I begyndelsen af 2003 blev der gennemført et udbud med henblik på prækvalificering af et antal rådgiverteams – et såkaldt nationalt udbud i team-entreprise med partnering. Et team består af både arkitekter, ingeniører og entreprenører. Inden fristen for aflevering kom der 30 henvendelser fra teams, som ønskede at deltage i prækvalificeringen. En bedømmelseskomite, som bestod af repræsentanter fra Lokale- og Anlægsfonden, Bygge- og Teknikforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Økonomiforvaltningen samt styregruppen for Kvarterløftet i Holmbladsgadekvarteret, udvalgte 7 teams, som blev indbudt til at give tilbud på opgaven.

 

Den 20. juni 2003 blev resultatet af bedømmelsen af de 7 tilbud offentliggjort. Resultatet blev, at et rådgiverteam bestående af Dorte Mandrup Arkitekter ApS, B&K + Brandlhuber Gmbh, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører A/S og entreprenørfirmaet N.H. Hansen & Søn A/S fik opgaven at projektere og opføre bygningen.

 

1.fase af rådgiverentreprisen er nu gennemført. Der forligger et projektforslag, der redegør for bygningens arkitektoniske, funktionelle, statiske, brandsikkerheds- og materialemæssige principper. Projektmaterialet ligger til gennemsyn i BR's sekretariat. Den efterfølgende fase - fase 2 af projekteringen – omfatter en periode med borgerinddragelse i form af workshops i februar/marts 2004, som skal bidrage til den endelige fastlæggelse af størrelse, placering og indhold/brug af de enkelte områder og lokaler. På denne baggrund udarbejdes et hovedprojekt til myndighedsbehandling.

Udgifterne forbundet med prækvalificeringen og 1. fase af projekteringen i alt 0,925 mio. kr. er afholdt af Lokale- og Anlægsfonden.

 

Projektforslaget

Husets største rum – arenaen – som har en håndboldbanes mål, placeres langs byggefeltets vestlige afgrænsning mod Støberigården. I skellet mod øst står 4 høje gavle, som er afslutningen på to u-formede boligbebyggelser i 5-6 etager.  Arenaen overdækkes med en membran, bestående af mathvid polycarbonat, der forbindes til boligbebyggelsens 4 gavle, således at gavlenes karakteristiske profil gradvist glider over i arenaens profil. På denne måde dannes der under membranens krystalagtige overflade et stort åbent rum.

 

I det store, åbne rum opbygges et system af rumstore "containere", der indeholder idræts- og kulturhusets lukkede rum – rum der har behov for akustisk afskærmning fra det resterende rum, fordi de indeholder støjende aktiviteter; rum der har behov for visuel afskærmning f. eks. omklædnings- og baderum; rum der skal sikre mere eller mindre kostbart udstyr f. eks. depoter, administration og klubrum. "Containerne" opbygges af dæk og bærende konstruktioner i beton, der støbes på stedet. "Containerne" placeres oven på hinanden i et dynamisk mønster, der udnytter det store, åbne volumen, dannet af den ydre membran. "Containerne" danner et varieret og fleksibelt system af åbne flader og rum, der er bundet sammen af gangbroer og trapper i hvidlakeret stål. For at sikre adgang for bevægelseshæmmede forsynes systemet med trappelifte. "Containersystemet" er forberedt for udbygning og udvidelse, således at husets funktioner kan ændres og følge områdets dynamiske udvikling nu og i fremtiden.

 

Den store membran, der er opbygget af en stålkonstruktion, der på alle ydre overflader er beklædt med 3-lags opaliseret polycarbonat, sikrer optimalt dagslysindfald overalt uden blænding. Når mørket falder på, vil bygningen omvendt stå som en varmt lysende krystal på hvis flader, skygger af indre aktivitet konstant vil aftegne sig. Membranen kan åbnes mod Prags Boulevard ved store skydeporte, således at husets aktiviteter i sommerperioden kan åbne sig ud mod Prags Boulevard og blive en del af boulevardens aktiviteter.

 

Af hensyn til brandsikkerheden udføres "containernes" dæk og bærende konstruktioner i beton alternativt i brandmalet stål.

 

De fire eksisterende gavle dubleres af nye betonelementgavle, som kan anvendes til legeflade, klatrevæg, film- og videoprojektion, oplagring o.l.

 

Afhængig af resultatet af igangværende undersøgelser anvendes canadisk solvæg som ressourcerigtig supplering af opvarmningssystemet. Alternativt udføres tagfladen med et ekstra lag polycarbonat for at sikre tilstrækkelig isolering af bygningen, således at varmetabsrammen overholdes. Bygningen ventileres naturligt med automatisk styring med supplerende decentral ventilation af "containerrummene".

Forslagets brandtekniske aspekter er bearbejdet i samarbejde med Dansk Brandteknisk Institut (DBI).

 

Plangrundlag

Borgerrepræsentationen har den 2. oktober 2003 vedtaget lokalplan nr. 367 "Sadolin & Holmblad" med tilhørende tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2001. Lokalplanen blev bekendtgjort den 11. november 2003. Lokalplanen udstikker rammerne for idrætshusbyggeriet.

 

Plan & Arkitektur har fået forprojektet til idræts- og kulturhuset forelagt og udtaler i den anledning:

" Skitseprojektet er i overensstemmelse med bestemmelserne i lokalplan nr. 367 "Sadolin & Holmblad" om anvendelse af ejendommen (område III A) til kultur- og idrætsformål med en maksimal bebyggelsesprocent på 110, en friarealprocent på 25 og en parkeringsdækning af størrelsesordenen 1 plads pr. 100 m2 etageareal.

 

For ikke at lægge unødige bindinger på deltagerne i arkitektkonkurrencen, der tidsmæssigt blev afholdt parallelt med lokalplanudarbejdelsen, indeholder lokalplanen ikke detaljerede bebyggelsesregulerende bestemmelser. Der er fastlagt en principiel byggezone, en maksimal bygningshøjde på 15 m og et højdegrænseplan på 0,8 x afstanden til naboskellet mod øst. Dog muliggør lokalplanen, at der via dispensation kan opføres bebyggelse med større højde ud for gavlene i skel, eventuelt sammenbygget med gavlene, såfremt det er både lysmæssigt forsvarligt i forhold til naboejendommenes friarealer og arkitektonisk velbegrundet.

 

Efter Plan & Arkitekturs opfattelse er skitseprojektets udnyttelse af muligheden for sammenbygning med de 4 gavle udformet overbevisende som integreret del af bebyggelsens arkitektoniske hovedidé. Samtidig er hensynet til naboejendommenes lysforhold tilgodeset med faldende tagflader mod øst og med friarealer ud for nabobejendommenes gårdrum. I forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og dispensation må de lysmæssige konsekvenser for naboejendommene belyses via skyggediagrammer.

 

I forhold til den ønskede sammenhæng med det fremtidige parkstrøg på Prags Boulevard virker placering af parkeringspladser på hele strækningen langs boulevarden dog ikke overbevisende og må bearbejdes. Desuden må tilkørselsforhold og udformning af den fastlagte stiforbindelse langs vestskellet belyses nærmere".

 

Den fremtidige drift og driftsøkonomi

Københavns Kommune ejer bygningen. Ansvaret for driften placeres i Kultur- og Fritidsforvaltningen. KI's bestyrelse tiltrådte den 20. januar 2004 en indstilling om at varetage bygherrerollen på projektet.

 

Det fremgår af Kultur- og Idrætsplanen for Holmbladsgadekvarteret, at idræts- og kulturhuset i Holmbladsgade skal være et lokalt forankret sted. Der vil derfor blive dannet en organisation, som skal drive stedet med udgangspunkt i de lokale brugergrupper. Huset kommer til at fungere som en selvstændig enhed med driftskontrakt med Kultur- og Fritidsforvaltningen.

 

Målet er størst mulig lokal indflydelse på drift og vedligeholdelse af anlægget. Parallelt med opførelsen af idræts- og kulturhuset vil Kultur- og Fritidsforvaltningen sammen med organisationen udarbejde en driftsaftale. Driftskontrakten forelægges Kultur- og Fritidsudvalget. 

 

De årlige driftsudgifter til idræts- og kulturhuset er på baggrund af beregninger foretaget af KI skønnet til 4,0 mio. kr. (p/l 2004). Beløbet dækker den samlede drift af idræts- og kulturhuset. Det forventes, at hallen skal være åben for publikum 16 timer om dagen, inklusiv weekends

 

Det skønnes, at idræts- og kulturhuset kan tages i brug medio 2005. Driftsudgifterne i 2005 er skønnet til 2,4 mio. kr. (p/l 2004).

 

Tidsplan

2. fase af projekteringen indledes med workshops om husets indhold og anvendelse som afvikles i februar/marts 2004. Herefter projekteres huset færdigt og byggeriet forventes at starte juni/juli 2004. Indvielsen af huset forventes at finde sted i september 2005.

 

 

ØKONOMI

 

Anlægsøkonomi

Idræts- og kulturhuset finansieres, som det fremgår af tabel 1:

 

 

Tabel 1. Finansiering af idræts- og kulturhuset, anlægsudgifter i 1000 kr.

 

Idræts- og kulturhusets budget

2003

2004

2005

 i alt

Københavns Kommune

 

 

 

 

Anlægsbudget 

 

   16.145

   7.855

   24.000

Rådgiverhonorar, idrætskonsulent

 

900

 

900

Inventar

 

 

1.050

1050

Incitamentsaftale1

 

 

900

900

Københavns Kommune ialt

 

17.045

9.805

26.850

 Tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden

        925

   15.000

   5.000

   20.925

 Samlet anlægssum

        925

   32.045

   14.805

47.775

Note 1Dette beløb er afsat som konsekvens af, at der er indgået en "incitamentsaftale" (jf. bilag 2, punkt 6.3), der indebærer, at kommunen kan komme til at dække op til 900.000 kr., såfremt byggeriet overskrider sit budget. Hvis der ikke bliver brug for at opfylde incitamentsaftalen, vil 500.000 kr. blive brugt til inventar og resten tilbageføres til Økonomiudvalgets budget funktion 0.15.3 (Kvarterløft, Kultur- og Idrætsplan).

 

For den kommunale del af udgifterne anvises der kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets budget, funktion 0.15.3 (Kultur- og Idrætsplan)

 

Kultur- og Idrætsplanen

 

Tabel 2. Fordeling af driftsbevilling i forbindelse med realisering af Kultur- og Idrætsplanen i 1000 kr.

 

2003

2004

2005

 i alt

 Information, indvielser mv.

325

60

75

     460

 Anskaffelser til Maritimt Ungdomshus

 

      60

 

60

Økonomiudvalgets samlede udgifter

    

325

 

120

 

 75

 

520

 

 

Af Økonomiudvalgets ramme til realisering af Kultur- og Idrætsplanen for Holmbladsgadekvarteret foreslås givet en driftsbevilling på 520.000 kr. til udgifter i forbindelse med realiseringen af Kultur- og Idrætsplanen. Midlerne foreslås anvendt til rådgiverhonorarer, information herunder udgifter til Copenhagen X, indvielser og anskaffelser til Maritimt Ungdomshus. Der anvises kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets budget, funktion 0.15.3 (Kvarterløft, Kultur- og idrætsplanen).< /p>

 

 

MILJØVURDERING

Ejendommen blev i 1986 registreret som affaldsdepot. En del af ejendommen blev i perioden 1957-1983 benyttet til servicestation med benzinsalg og autoreparation, og en del af forureningen hidrører fra denne anvendelse.

 

Ejendommen er tilmeldt Oliebranchens Miljøpulje. Oliebranchens Miljøpulje bekoster oprensning af forurening, som hidrører fra service- og benzinsalgssteder på ejendomme, der er tilmeldt puljen. På baggrund af undersøgelser af forureningens omfang og estimater af udgifterne ved oprensning heraf har Oliebranchens Miljøpulje i brev af 2. december 2003 fremsat et tilbud om at betale et engangsbeløb på 155.000 kr. til afværgeforanstaltninger, for så vidt angår den del af forureningen, som kan henføres til den tidligere tankstation. Forvaltningen kan ikke på det foreliggende grundlag tage stilling til, hvorvidt dette beløb fuldt ud dækker de udgifter til afværgeforanstaltninger, som kan henføres til den tidligere tankstation. Forvaltningen vil i forbindelse med detailprojekteringen optage forhandlinger med Oliebranchens Miljøpulje med henblik på at det tilbudte beløb kommer til udbetaling, uden at dette er til hinder for, at der anmeldes yderligere krav over for Oliebranchens Miljøpulje, såfremt det senere viser sig, at en større del af forureningen kan henføres til tankstationen.

 

Miljøkontrollen har herudover på baggrund af en af Akzo Nobel A/S i 1998 foretaget miljøundersøgelse anslået, at de øvrige afværgeforanstaltninger højst vil udgøre mellem 2,5 og 3,5 mio. kr. I forbindelse med køb af ejendommen (BR 4/03) fik kommunen på baggrund heraf et afslag i prisen på 3,5 mio. kr. i forhold til den af Økonomiforvaltningen vurderede værdi, ejendommen ville have i oprenset stand. I udbudsmaterialet er det præciseret, at oprensning og afværgeforanstaltninger skal gennemføres inden for et beløb på 3 mio. kr.

 

Når der - på baggrund af det kommende detailprojekt og betingelserne til oprensning og afværgeforanstaltninger i Miljøkontrollens tilladelse til anvendelsen af grunden - foreligger en endelig afklaring af udgifterne til oprensning af grunden, vil Kultur- og Fritidsudvalget få forelagt sagen og der vil herunder blive taget endelig stilling til, om det tilbudte engangsbeløb fra Oliebranchens Miljøpulje er dækkende.

 

Med henblik på at optimere energiforbruget til ventilation og opvarmning anvendes naturlig ventilation og det vil under detailprojekteringen blive undersøgt, om det er muligt at anvende en canadisk solvæg som ressourcebesparende supplering af opvarmningssystemet.

Herudover vil projektet overholde Københavns Kommunes gældende miljøkrav for anlægsprojekter.

 

 

ANDRE KONSEKVENSER

-

 

HØRING

Idræts- og kulturhuset har en lang forhistorie. Ideen om huset og dets placering blev første gang introduceret efter omfattende borgerinddragelse i Kvarterplanen for Holmbladsgadekvarteret i forbindelse med kvarterløftprojektets start i 1997/98. Huset og dets placering indgik endvidere i Kultur- og Idrætsplanen fra 1999.

 

For at sikre realiseringen af Kultur- og Idrætsplanen blev der nedsat en styregruppe med repræsentanter fra Lokale- og Anlægsfonden, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen og Styregruppen for Kvarterløft Holmbladsgadekvarteret. Den 8. december 2003 fik styregruppen forelagt projektet til idræts- og kulturhus. Styregruppen kunne godkende projektmaterialet under forudsætning af, at projektet, når det gik ind i 2. fase (detailprojektering), stadig var tilstrækkeligt fleksibelt til, at der kunne blive tale om en reel brugerindflydelse.

 

Projektets tilblivelse har været fulgt tæt i alle faser af styregruppen for Kvarterløft Holmbladsgadekvarteret, som har haft repræsentation i Kultur- og Idrætsplanens styregruppe, i arbejdsgruppen vedrørende idræts- og kulturhuset samt i byggeudvalget, som blev nedsat til at følge projekteringen og realiseringen af byggeriet. Endvidere har projektet været fulgt af en Følgegruppe med en bred repræsentation fra idræts- og kulturlivet, kommende brugere herunder repræsentanter for de ældre, skoler, fritidshjem og børneinstitutioner mv.

Senest har der været afholdt borgermøde den 11. september 2003, hvor rådgiverteamet og det vindende projekt blev præsenteret for lokalområdet. Den 20. november 2003 blev der afholdt et orienteringsmøde med husets naboer. Den 27. november 2003 afholdtes møde i Følgegruppen.

Holmbladet, som bliver omdelt gratis i Holmbladsgadekvarteret, har løbende bragt information om projektet.

 

Sideløbende hermed blev der gennemført en omfattende borgerhøring i forbindelse med beslutningsprocessen vedrørende lokalplan nr. 367 "Sadolin & Holmblad" med tilhørende tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2001. Lokalplanen var i offentlig høring fra den 7. april 2003 til den 27. juni 2003. Den 3. juni 2003 blev der afholdt offentligt møde om lokalplanen, hvor planerne for idræts- og kulturhuset ligeledes blev gennemgået. Lokalplanen blev bekendtgjort den 11. november 2003.

 

Byggeri & Bolig samt Københavns Brandvæsen blev på et møde den 7. november 2003 orienteret om projektet, og især de brandtekniske krav til projektet blev drøftet.

 

I februar/marts er det tanken at afholde en eller to workshops for kommende brugere og andre interesserede fra lokalområdet, som kan komme med synspunkter vedrørende anvendelse og detailindretning af idrætshuset til brug for detailprojekteringen.

 

 

BILAG

 

1.      Tegningsmateriale

2.      Partneringsaftale

3.      Anlægsbudget

4.      Driftsbudget

 

 

 

 

Erik Jacobsen                                                               Carsten Haurum

 


 


Til top