Mødedato: 28.02.2018, kl. 09:15
Mødested: Comwell Borupgaard – Nørrevej 80 - 3070 Snekkersten

Ansøgning: Ungdommens Folkemøde 2018

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til ansøgning om støtte til Ungdommens Folkemøde.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget giver afslag på ansøgning om tilskud på 500.000 kr. til planlægning, gennemførsel og evaluering af Ungdommens Folkemøde 2018, da der ikke er afsat midler til formålet på budgettet.

Problemstilling

Ungdomsbureauet ansøger Kultur- og Fritidsudvalget om et tilskud på 500.000 kr. til planlægning, gennemførsel og evaluering af Ungdommens Folkemøde 2018 (UFM'18), der finder sted den 6. - 8. september 2018 i Valbyparken (bilag 1).

Festivalen flytter i 2018 fra Frederiksberg Kommune til Valbyparken i København. Arrangørerne meddeler, at dette giver et indtægtstab, da de mister midler fra Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Fonden. Dertil udvides festivalen med en ekstra dag, hvilket også giver ekstraudgifter.

Løsning

UFM er en demokratisk ungdomsfestival inspireret af Folkemødet på Bornholm, men skræddersyet til unge mellem 15-25 år. Festivalen er arrangeret af non-profit organisationen Ungdomsbureauet og blev afholdt i 2016 og 2017 afholdt i Søndermarken på Frederiksberg.

Kultur- og Fritidsudvalget har givet tilskud til festivalen på 150.000 kr. i 2016 og 125.000 kr. i 2017.

Formålet med UFM er, at inspirere danske unge til at engagere sig i samfundet. UFM skal, ifølge Ungdomsbureauet, skabe rum til aktiviteter, hvor unge mødes på tværs af sociale skel, alder og uddannelse for at fremme fællesskab, samtale og demokratisk deltagelse.

Festivalens program indeholder stadepladser, workshops, events og debatter, hvor organisationer, beslutningstagere og ungdommen kan diskutere fælles samfundsudfordringer og skabe nye idéer og løsninger til fremtidens samfund.

I 2017 havde UFM 23.000 besøgende på to dage. I 2018 udvides UFM med en ekstra dag, lørdag den 8. september for at sikre, at også de unge på henholdsvis videregående uddannelser og arbejdsmarkedet får mulighed for at deltage på festivalen. Ambitionen er, at UFM i 2018 vil have 35.000 besøgende og 70 stadepladser.

UFM kan frit besøges uden billet eller registrering.

UFM vil have stadepladser for bl.a. organisationer og politiske partier. I løbet af foråret, når stadeholderne er rekrutteret, afholdes en inspirationskonference for stadeholderne, der fokuserer på at skabe gode arrangementer, udvikle workshops og give mulighed for at udvikle samarbejder imellem. Der oprettes desuden en projektbørs, der skal facilitere kontakt og samarbejde mellem grupper af unge og stadeholdere.

Budget
UFM 2018 har et samlet budget på ca. 4,8 mio. kr. heraf budgetteres med kommunale- og fondsmidler på ca. 2,7 mio. kr. og kommercielle indtægter på ca. 2,1 mio. kr. (bilag 2).  

Ungdomsbureauet har på nuværende tidspunkt fået tilsagn om økonomisk støtte på i alt 1.040.000 kr. fra Tuborg Fondet og Foreningen Roskilde Festival.

Ungdomsbureauet ansøger også Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg om 500.000 kr. til UFM 2018.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt Kultur- og Fritidsudvalget ønsker at imødekomme ansøgningen, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen, i dialog med ansøger, udarbejde en tilskudsaftale, som indeholder forudsætninger for tilskuddet og målbare succeskriterier.

Mette Touborg

                                                                           /Mads Kamp Hansen

 

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 28. februar 2018:

Der blev begæret afstemning om et forslag om at henvise sagen til forhandlingerne om Overførselssagen 2017/2018.

Et flertal (Niko Grünfeld, Maria Frej, Christopher Røhl Andersen, Simon Strange, Jonas Bjørn Jensen, Kasandra Behrndt-Eriksen, Rikke Lauritzen og Jens Kjær Christensen) stemte for forslaget.

Et mindretal (Alex Vanopslagh og Marcus Knuth) stemte imod.

Forslaget blev således godkendt.

Til top