Mødedato: 27.10.2005, kl. 13:00

Høringssvar på alkoholpolitisk handleplan 2006 - 2009

Høringssvar på alkoholpolitisk handleplan 2006 - 2009

Kultur- og Fritidsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 27. oktober 2005

 

Afbud:

·        Tanwir Ahmad (arbejdsmæssige årsager og andet offentligt hverv)

·        Helle Sjelle

·        Leslie Arentoft

 

 

Bjarne Fey mødte kl. 14.00 under behadlingen af pkt. 4.

 

 

For så vidt angår den del af mødet, der blev påbegyndt kl. 17.30, havde yderligere Taner Yilmaz, Finn Rudaizky,  Hellen Hedemann og Karin Storgaard meldt afbud.

 

 

 

 

 

 

19.      Høringssvar på alkoholpolitisk handleplan 2006 - 2009

(KFU 386/2005)

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- og Fritidsudvalget godkender høringssvaret om Alkoholpolitisk handleplan 2006 – 2009.

 

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 27. oktober 2005

Indstillingen blev tiltrådt.

Kultur- og Fritidsudvalget konstaterede, at bl.a. handleplanens overvejelser om begrænsning i tilgængeligheden til alkohol via bevillingspraksis og udskænkningspraksis i forhold til idrætsanlæg vil blive taget op til nærmere drøftelse når sagen til sin tid skal forelægges Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Sundheds- og Omsorgsudvalget har på sit møde den 25. august 2005 besluttet at sende alkoholpolitisk handleplan i høring.

Alkoholpolitisk handleplan er udarbejdet i et samarbejde, som samtlige kommunens forvaltninger, Hovedstadens Sygehusfællesskab samt frivillige foreninger har bidraget til.

Handleplanens overordnede mål udspringer af Københavns Kommunes Folkesundhedsplan, hvor en af målsætningerne er at reducere københavnernes høje alkoholforbrug. I planen er opstillet 15 delmål.

Kultur- og Fritidsudvalgets høringssvar tilslutter sig planens hovedindhold. Udvalget bakker op om tankerne om at udarbejde en udskænkningspolitik på idrætsanlæg, kulturhuse m.m.. Indledningsvis foreslås dog, at indholdet af en udskænkningspolitik afklares nærmere, herunder hvordan denne kan medvirke til at begrænse alkoholforbruget.

 

Udvalget anbefaler samtidig, at der sættes fokus på alkohol i foreninger, og at foreningerne opfordres til at diskutere og udarbejde en alkoholpolitik for deres egen forening.

 

Det er udvalgets generelle opfattelse af forebyggelse er bedre end forbud, hvorfor forslaget om at begrænse antallet af alkoholbevillinger ikke kan støttes.

 


 

Til top