Mødedato: 24.04.2003, kl. 16:00

Høring vedrørende etnisk ligestillingsvurdering

Høring vedrørende etnisk ligestillingsvurdering

Kultur- ogFritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 24. april 2003

 

 

23.      Høringvedrørende etnisk ligestillingsvurdering

(KFU 122/2003)

 

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- ogFritidsudvalget ikke anbefaler forslaget om indførelse om obligatoriske etniskeligestillingsvurderinger i udvalgsindstillinger.

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen behandlede den 28. februar 2002 etmedlemsforslag vedr. obligatoriske etniske ligestillingsvurderinger iudvalgsindstillinger. Forslaget havdeforinden været i høring i Det rådgivende Integrationsudvalg.

Sagen blev henvist til Økonomiudvalget, som den 11. marts2003 tog til efterretning, at Økonomiforvaltningens indstilling vedr. etniskligestillingsvurdering sendes til høring i de stående udvalg.

Økonomiforvaltningen vurderer i indstillingen, at indførelseaf obligatoriske etniske ligestillingsvurderinger vil være overflødig.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er enig heri for så vidtangår Kultur- og Fritidsudvalgets ressortområde.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Socialistisk Folkeparti fremsatte den 28.februar 2002 (BR 100/02) (bilag 1) over for Borgerrepræsentationen etmedlemsforslag om, at der i indstillinger til de stående udvalg skal foretagesen etnisk ligestillingsvurdering. Vurderingen skal indgå på lige fod medmiljøvurderingerne af forslag, der forelægges de stående udvalg.

Det rådgivende Integrationsudvalg afgavforinden behandlingen i Borgerrepræsentationen et høringssvar (IU 7/2002)(bilag 2), hvori udvalget anbefalede:

"…at der med henblik på udvikling af enkonkret model for etniske ligestillingsvurderinger, gøres forsøg i 1 år iFamilie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen."

Ved behandlingen i Borgerrepræsentationenblev sagen henvist til Økonomiudvalget, som den 11. marts 2003 (ØU55/2003)(bilag 3) tog til efterretning, at Økonomiforvaltningens indstilling vedr.etnisk ligestillingsvurdering sendes til høring i de stående udvalg.

Det er Økonomiforvaltningens opfattelse, atobligatoriske etniske ligestillingsvurderinger i udvalgsindstillinger må ansesfor at være overflødige. Økonomiforvaltningen har i sin begrundelse bl.a. lagtvægt på, dels at der allerede er mulighed for at beskrive etniskeligestillingsaspekter enten i sagsbeskrivelsen eller under punktet "andrekonsekvenser," dels at det er en almindelig kommunalretlig grundsætning,at en sag skal være så tilstrækkeligt belyst/oplyst, at der foreligger etforsvarligt beslutningsgrundlag. Det forudsættes således allerede i dag, atdenne type oplysninger/vurderinger fremgår af indstillingen, såfremt dettevurderes at have væsentlig betydning for sagen.

På den baggrund finder Økonomiforvaltningenheller ikke, at der er baggrund for at igangsætte et forsøg i én eller flereforvaltninger, som foreslået af Det rådgivende Integrationsudvalg.

 

Kultur- og Fritidsforvaltningens vurdering

Kultur- og Fritidsforvaltningen er i detstore hele enig i Økonomiforvaltningens betragtninger.

Det skal særligt bemærkes, at der inden forKultur- og Fritidsudvalgets ressortområde ikke er mange sager, hvor der erbehov for en etnisk ligestillingsvurdering. Det er derfor fra et administrativtsynspunkt langt enklere at foretage denne i selve sagsbeskrivelsen i de fåkonkrete sager, hvor det er fornødent.

I sit daglige arbejde er forvaltningen iøvrigt fuldt opmærksom på, at det af Borgerrepræsentationen er besluttet atfremme den etniske ligestilling i kommunen.

I forvaltningens personalepolitik er detsåledes et højt prioriteret mål at fremme en mere ligelig etnisk ligestilling påalle niveauer, idet mangfoldighed betragtes som et aktiv.

Forvaltningen finder ikke, at der vil være enyderligere ligestillingseffekt ved indførelse af obligatoriske etniskeligestillingsvurderinger inden for Kultur- og Fritidsudvalgets ressortområde.

MILJØVURDERING

Indstillingen har ingen miljømæssige konsekvenser

 

ØKONOMI

Indstillingen har ingenøkonomiske konsekvenser

 

BILAG

1.      BR100/02

2.      IU7/2002

3.      ØU55/2003

 

 

Carsten Haurum

/Preben Rohde

 


 


Til top